Νέο τελεσίγραφο του Ισραήλ στους κατοίκους της Γάζας: Μετακινηθείτε με ασφάλεια έως τις 16:00

Νέο τελεσίγραφο του Ισραήλ στους κατοίκους της Γάζας: Μετακινηθείτε με ασφάλεια έως τις 16:00 Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Το Ισραήλ έδωσε νέο τελεσίγραφο στους Παλαιστίνιους, προκειμένου να εγκαταλείψουν το βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις, κάλεσαν τους κατοίκους της Γάζας να κατευθυνθούν προς τον νότο με ασφάλεια ακολουθώντας προδιαγεγραμμένη διαδρομή, υπογραμμίζοντας ότι αυτό θα πρέπει να το πράξουν σήμερα από τις 10:00 έως τις 16:00

«Να είστε βέβαιοι πως οι ηγέτες της Χαμάς φρόντισαν τους εαυτούς τους και αναζητούν προστασία από τις επιθέσεις στην περιοχή», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter εκπρόσωπος των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων. 

Το Ισραήλ κατηγόρησε ξανά σήμερα τη Χαμάς ότι χρησιμοποιεί τους αμάχους ως ανθρώπινες ασπίδες. Από χθες, όταν δόθηκε η εντολή εκκένωσης, δεκάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, καθώς όλα δείχνουν ότι το επόμενο στάδιο του πολέμου του Ισραήλ με τη Χαμάς θα είναι μια χερσαία εισβολή στη Λωρίδα της Γάζας. 

ΟΗΕ: Περισσότερα από 1.300 κτίρια στη Γάζα έχουν καταστραφεί 

Η εντολή εκκένωσης έχει προκαλέσει έντονες επικρίσεις και ο ΟΗΕ κάλεσε το Ισραήλ να την ανακαλέσει, προειδοποιώντας ότι η κατάσταση θα γίνει καταστροφική. 

Την άποψη του ΟΗΕ υιοθέτησε και ο Ζοζέπ Μπορέλ. «Τόσοι πολλοί άνθρωποι δεν μπορούν να φύγουν σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Είναι απλώς αδύνατο, δεν μπορείς να μετακινήσεις ένα τέτοιο όγκο ανθρώπων», υπογράμμισε σε σημερινές δηλώσεις του ο εκπρόσωπος της ευρωπαϊκής διπλωματίας. 

«Αυτή τη στιγμή είμαστε μάρτυρες μιας σοβαρής ανθρωπιστικής κρίσης στη Γάζα», υπογράμμισε, σημειώνοντας ότι το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του, ωστόσο αυτό πρέπει να γίνει σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.

Έπειτα από μία εβδομάδα σφυροκοπήματος της Λωρίδας της Γάζας, ως «απάντηση» στην αιματηρή επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ, περισσότερα από 1.300 κτίρια στην περιοχή έχουν καταστραφεί εντελώς, σύμφωνα με τον ΟΗΕ. 

Από τις αεροπορικές επιδρομές έχουν καταστραφεί 5.540 σπίτια, ενώ άλλα 3.750 έχουν υποστεί τόσες ζημιές, που είναι αδύνατο να κατοικηθούν, σύμφωνα με το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

Διεθνή / Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

«Με τον αριθμό των επισκεπτών να αυξάνεται στα ύψη σε κορυφαίους προορισμούς όπως η Βαρκελώνη και η Βενετία, οι ντόπιοι το λένε δυνατά και καθαρά: Αρκετά», γράφει η αμερικανική εφημερίδα - Τι επισημαίνει για την περίπτωση της Ελλάδας
LIFO NEWSROOM