Η Mazu, θεά και προστάτιδα της θάλασσας και των ταξιδιωτών, ενσαρκώνει την ουσία της περιπέτειας και της εξερεύνησης. Ο χώρος που δημιουργήθηκε πριν από λίγες εβδομάδες στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης εμπνέεται από αυτά τα χαρακτηριστικά και προσφέρει μια εμπειρία που σε μεταφέρει στις ακτές της Μεσογείου. 

 

Εκλεπτυσμένες γεύσεις συνδυάζονται με την κομψότητα και την πολυτέλεια μιας εμβληματικής ατμόσφαιρας που έχει σχεδιαστεί προσεκτικά. Με το σμαραγδί χρώμα να επικρατεί, το βλέμμα κλέβουν τα τροπικά φυτά που ζεσταίνουν τον χώρο με την αύρα της φύσης, ενώ ο αρχιτεκτονικός φωτισμός εντυπωσιάζει δημιουργώντας ένα σκηνικό που σε ηρεμεί για να απολαύσεις το γευστικό σου ταξίδι.

 

MAZU

 

Κάθε πιάτο αφηγείται μια ιστορία και κάθε μπουκιά ξυπνάει τα συναισθήματα μέσα από τις καλύτερες πρώτες ύλες που συνδυάζονται στις αυθεντικές ελληνικές γεύσεις του μενού. Ένα μενού το οποίο τιμά την πλούσια γαστρονομική κληρονομιά της Μεσογείου και εκφράζει τη βασική φιλοσοφία του Mazu, που λέει ότι το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή αλλά μια πύλη προς τον πολιτισμό, την παράδοση και τη σύνδεση με τη φύση.

 

Από το πρωί μπορείς να απολαύσεις ένα ολοκληρωμένο brunch, με επιλογές ανάμεσα σε energy toast, ομελέτες, υγιεινά bowls αλλά και αλμυρά ή γλυκά pancakes, ενώ καθώς μεσημεριάζει και μέχρι αργά το βράδυ τα πιάτα εναλλάσσονται για να ικανοποιήσουν κάθε επιθυμία. Οι λάτρεις του σούσι θα βρουν μια πληθώρα επιλογών ανάμεσα σε μοναδικά signature αλλά και classic rolls, που μπορούν να γευτούν είτε στο sushi counter είτε στην μπάρα.

 

MAZU

 

Εξαιρετικό και το à la carte μενού με προτάσεις ορεκτικών όπως το χοιρινό Secreto Iberico και ο Black Angus μουσακάς –που ξανασυστήνει το παραδοσιακό μας πιάτο– αλλά και με επιλογές που κινούνται μεταξύ στεριάς και θάλασσας. Εκλεκτές κοπές κρεάτων, άρτιες τεχνικές ψησίματος αλλά και φρέσκα ψάρια ημέρας συνοδεύονται με ψητά λαχανικά, πουρέ πατάτας με λάδι τρούφας ή αγριόρυζο με σπαράγγια. Για εκείνα τα γρήγορα lunch breaks μπορεί να προτιμήσεις ένα κλαμπ σάντουιτς με κοτόπουλο ή ένα open face Italian sandwich από το μενού των σνακ που προσφέρεται καθημερινά από τις 14:30 ως τις 19:00.

 

Στο μπαρ του Mazu, που μαγεύει με την ιδιαίτερη διακόσμησή του, θα ανακαλύψεις μια λίστα από cocktails για να δημιουργήσεις το τέλειο pairing με το φαγητό σου, ενώ οι wine lovers θα ενθουσιαστούν με την «ψαγμένη» λίστα κρασιών από ελληνικούς αλλά και διεθνείς αμπελώνες, χωρίς να λείπουν και οι premium ετικέτες για τους πιο απαιτητικούς του είδους.

 

Το Mazu Bar Restaurant αποτυπώνει το πνεύμα της μεσογειακής κουζίνας και των ελληνικών γεύσεων μπροστά στο γραφικό λιμάνι της Θεσσαλονίκης και δημιουργεί μια εμπειρία που μοιάζει αληθινά θεϊκή.

 

MAZU

 

Λεωφ. Νίκης 7, 2311 218 046

Facebook: mazuskg

Instagram: mazu_thessaloniki

Οδηγός Γεύσης