Κι άλλη οργάνωση αναλαμβάνει την ευθύνη για τη βόμβα στο Μετρό

Κι άλλη οργάνωση αναλαμβάνει την ευθύνη για τη βόμβα στο Μετρό Facebook Twitter
0

Μετά το Αντάρτικο Πόλεων, μία ακόμη οργάνωση ανέλαβε με πολλές ημέρες καθυστέρηση την ευθύνη για την τοποθέτηση του εμπρηστικού μηχανισμού  στο Μετρό, το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου.

Πρόκειται για την οργάνωση «Κίνημα 12 Φλεβάρη», η οποία μάλιστα σε κείμενο της που ανήρτησε στο indymedia, χαρακτηρίζει ως «κακόγουστη φάρσα» την ανάληψη της ευθύνης από την οργάνωση «Αντάρτικο Πόλεων» με δύο τηλεφωνήματα σε τηλεοπτικούς σταθμούς.

Στην προκήρυξη, η νεοεμφανισθείσα οργάνωση εξηγεί ότι επιλέχθηκε η συγκεκριμένη ημέρα και ώρα λόγω χαμηλής επιβατικής κίνησης, καθώς και ότι ο συγκεκριμένος σταθμός του μετρό επιλέχθηκε γιατί, όπως αναφέρει, θα μπορούσε να εκκενωθεί εύκολα σε περίπτωση έκρηξης του μηχανισμού.

Ως αιτία για την ενέργεια η οργάνωση επικαλείται τις αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων στα ΜΜΜ, τη συμφωνία με τη Ζίμενς και την απόφαση να κλείνουν κεντρικοί σταθμοί του Μετρό, όταν υπάρχουν διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας.

Στη συνέχεια, οι συντάκτες περιγράφουν λεπτομερώς πώς έδρασαν επιχειρησιακά ενώ δεν προαναγγέλλουν νέο χτύπημα, δηλώνοντας αντίθετοι «στη λογική των παράπλευρων απωλειών».

Η προκήρυξη που σε πρώτη ανάγνωση θεωρείται γνήσια από την ΕΛ.ΑΣ, αποσύρθηκε από το διαδίκτυο μετά από λίγες ώρες «λόγω φραστικών λαθών».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χανιά: Στη φυλακή για κακούργημα ο 50χρονος που μπήκε μεθυσμένος στο αντίθετο ρεύμα και σκότωσε μια γυναίκα

Ελλάδα / Χανιά: Στη φυλακή για κακούργημα ο 50χρονος που μπήκε μεθυσμένος στο αντίθετο ρεύμα και σκότωσε μια γυναίκα

Η υπεράσπιση προσπάθησε να αποδώσει την ευθύνη στον επικίνδυνο δρόμο και ζήτησε την υποβάθμιση της κατηγορίας σε πλημμέλημα, αλλά το δικαστήριο δεν το δέχθηκε
LIFO NEWSROOM
Περιφέρεια Ηπείρου: Υπάλληλος πληρώνεται μόνο για να ελέγχει αν έχουν κλείσει παράθυρα, κλιματιστικά και φώτα

Ελλάδα / Περιφέρεια Ηπείρου: Υπάλληλος πληρώνεται μόνο για να ελέγχει αν έχουν κλείσει παράθυρα, κλιματιστικά και φώτα

Εποχή των σπηλαίων στην Ήπειρο, καθώς η Περιφέρεια αναθέτει σε υπάλληλο ένα έργο που μπορεί να γίνεται ακόμα και με ένα «κουμπί», μέσω κινητού τηλεφώνου 
LIFO NEWSROOM