Συναγερμός στην Κίνα για την εξάπλωση νοσημάτων του αναπνευστικού

Συναγερμός στην Κίνα για την εξάπλωση νοσημάτων του αναπνευστικού Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Ο ΠΟΥ εξέφρασε την ανησυχία του για την αύξηση των περιπτώσεων νοσημάτων του αναπνευστικού συστήματος στην Κίνα.

«Ο ΠΟΥ υπέβαλε επίσημο αίτημα στην Κίνα για λεπτομερείς πληροφορίες όσον αφορά την αύξηση των νοσημάτων του αναπνευστικού συστήματος και εστίες πνευμονίας παιδιών», τόνισε ο οργανισμός, μέρος του συστήματος του ΟΗΕ, μέσω X (του πρώην Twitter). 

Τα μέτρα στα οποία αναφέρεται ο ΠΟΥ, τα οποία έχει αναλύσει πολλές φορές κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού, είναι ιδίως ο εμβολιασμός, η τήρηση αποστάσεων με τους ασθενείς, η παραμονή ασθενών στο σπίτι, τα τεστ και η νοσηλεία, αν απαιτείται, η χρήση μάσκας, ο καλός εξαερισμός χώρων και το συχνό πλύσιμο των χεριών.

Αφού οι κινεζικές αρχές και κινεζικά ΜΜΕ έκαναν λόγο για αύξηση των κρουσμάτων λοιμώξεων του αναπνευστικού συστήματος, συμπεριλαμβανομένων εστιών ατυπικής πνευμονίας παιδιών στη βόρεια Κίνα, ο ΠΟΥ ζήτησε την 22η Νοεμβρίου «επιπρόσθετες επιδημιολογικές και κλινικές πληροφορίες, καθώς και αποτελέσματα εργαστηριακών εξετάσεων για αυτές τις εστίες σε παιδιά, μέσω του μηχανισμού του Διεθνούς Υγειονομικού Κανονισμού».

Η Κίνα αποδίδει την έξαρση των νοσημάτων του αναπνευστικού συστήματος στην άρση των περιορισμών κατά του κορωνοϊού, που οδήγησε σε μεγαλύτερη κυκλοφορία γνωστών παθογόνων.

Ο ΠΟΥ είχε κατηγορήσει επανειλημμένα τις κινεζικές αρχές για έλλειψη διαφάνειας και συνεργασίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, τα πρώτα κρούσματα του οποίου εντοπίστηκαν στην Κίνα στα τέλη του 2019.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP


 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για πρώτη φορά ιδιώτες αστροναύτες έκαναν διαστημικό περίπατο - Η Γη «μοιάζει με έναν τέλειο κόσμο»

Διεθνή / Για πρώτη φορά ιδιώτες αστροναύτες έκαναν διαστημικό περίπατο - Η Γη «μοιάζει με έναν τέλειο κόσμο»

Η αποστολή Polaris Dawn εκτοξεύθηκε την Τρίτη - Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Τζάρεντ Άιζακμαν έγινε ο πρώτος «ερασιτέχνης» αστροναύτης που βγήκε στο διάστημα
LIFO NEWSROOM
Με δύο κορυφαίους ερευνητές για τον καρκίνο θα συναντηθεί ο βασιλιάς Κάρολος στην Αυστραλία

Διεθνή / Με δύο κορυφαίους ερευνητές για τον καρκίνο θα συναντηθεί ο βασιλιάς Κάρολος στην Αυστραλία

Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα θα πραγματοποιήσουν πενθήμερη επίσημη επίσκεψη στην Αυστραλία και στα νησιά Σαμόα από τις 18 μέχρι τις 22 Οκτωβρίου
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ