«Σ' αγαπώ, θέλω να γυρίσω σπίτι»- Το μήνυμα του 17χρονου που εξαφανίστηκε πριν 6 χρόνια

«Σ' αγαπώ, θέλω να γυρίσω σπίτι», είπε στη γιαγιά του το αγόρι που εντοπίστηκε στη Γαλλία Facebook Twitter
Φωτ.: X - Twitter
0

Συνεχίζει να συγκινεί η υπόθεση του Άλεξ Μπάτι, του 17χρονου σήμερα αγοριού από τη Βρετανία, που εξαφανίστηκε στην Ισπανία πριν από έξι χρόνια κι εντοπίστηκε στη Γαλλία. 

Ο Άλεξ, το 17χρονο αγόρι που εξαφανίστηκε το 2017, μίλησε με τη γιαγιά του μέσω βιντεοκλήσης, ενώ πριν της είχε στείλει και μήνυμα χρησιμοποιώντας το λογαριασμό στο Facebook του διανομέα, που τον εντόπισε. «Σ' αγαπώ, θέλω να γυρίσω σπίτι» ήταν το πρώτο μήνυμά του στη γιαγιά του.

«Γεια σου γιαγιά, εγώ είμαι ο Άλεξ. Βρίσκομαι στην Τουλούζη της Γαλλίας. Ελπίζω πραγματικά να λάβεις αυτό το μήνυμα. Σε αγαπώ, θέλω να γυρίσω σπίτι», της έγραψε μέσω Facebook.  Σήμερα εκπρόσωπος της αστυνομίας του Μάντσεστερ επιβεβαίωσε πως ο Άλεξ είχε μια βιντεοκλήση με τη γιαγιά του χθες το βράδυ.

Σύμφωνα με το BBC ο διανομέας που τον εντόπισε είπε:  «Πληκτρολόγησα το όνομά του στο διαδίκτυο και είδα ότι τον αναζητούσαν».

Σύμφωνα με την αστυνομία του Μάντσεστερ, και συγκεκριμένα με βάση όσα ανέφερε ο βοηθός αστυνομικού διευθυντή Κρις Σάικς, η οικογένεια του Άλεξ ήταν «εξαιρετικά ανακουφισμένη» που βρέθηκε, περιγράφοντας το περιστατικό το ως μια «τεράστια στιγμή» για το Όλνταμ, απ' όπου κατάγεται. Επιβεβαίωσε ότι ο 17χρονος παραμένει στην Τουλούζ της Γαλλίας, όπου βρέθηκε την Τετάρτη, και ότι τον φροντίζουν «καλά» οι γαλλικές αρχές.

Μιλώντας για την επιστροφή του Άλεξ, ο Σάικς δήλωσε ότι η αστυνομία του Μάντσέστερ συνεργάζεται με τις γαλλικές αρχές για να φέρει πίσω τον έφηβο και ότι αναμένεται να επιστρέψει «μέσα στις επόμενες δύο ημέρες». Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας δεν έκανε κανένα σχόλιο σχετικά με το πού βρίσκονται η μητέρα και ο παππούς του αγοριού, με τους οποίους πήγε διακοπές στην Ισπανία το 2017 όταν εξαφανίστηκε.

Το χρονικό της εξαφάνισης και του εντοπισμού του Άλεξ

Η γιαγιά του Άλεξ, Σούζαν Καρουάνα, είναι εκείνη που έχει την επιμέλειά του. Η μητέρα του αγοριού, Μέλανι Μπάτι και ο παππούς του παιδιού, Ντέιβιντ Μπάτι, πήραν το αγόρι- έπειτα από συμφωνία- προκειμένου να πάνε για διακοπές στη Μαρμπέγια της Ισπανίας. 

Έφυγαν από το Μάντσεστερ στις 30 Σεπτεμβρίου 2017 και υποτίθεται πως θα επέστρεφαν έπειτα από μία εβδομάδα. Αργότερα, είδαν τον Άλεξ στο λιμάνι της Μάλαγα, στις 8 Οκτωβρίου, την ημέρα που υποτίθεται ότι θα επέστρεφε στη Βρετανία. 

Το 2018, η γιαγιά του Άλεξ είχε πει στο BBC πως πίστευε ότι η μητέρα και ο παππούς του του αγοριού είχαν πάει να ζήσουν με το παιδί σε μια «πνευματική κοινότητα» στο Μαρόκο. Εκείνη την εποχή, σύμφωνα με τη Σούζαν Καρουάνα, η μητέρα και ο παππούς αναζητούσαν έναν εναλλακτικό τρόπο ζωής και δεν ήθελαν να πηγαίνει στο σχολείο ο Άλεξ

Εντοπίστηκε το πρωί της Τετάρτης στην πόλη Ρεβέλ, ανατολικά της Τουλούζης. Η οικογένεια του παιδιού επιβεβαίωσε την ταυτότητά του, σύμφωνα με την εισαγγελία της Τουλούζης.

Ένας διανομέας είδε τον Άλεξ να περπατά σε δρόμο στους πρόποδες των Πυρηναίων, ανησύχησε και μετέφερε το αγόρι σε κοντινό αστυνομικό τμήμα, σύμφωνα με πληροφορίες του BBC. 

Ο 17χρονος φορούσε ένα σακίδιο και είχε ένα σκέιτμπορντ. Ο διανομέας λυπήθηκε το παιδί που περπατούσε και σταμάτησε να το πάρει, περιέγραψε στο BBC ο Ρεμί Μπουαζιά, δημοσιογράφος της εφημερίδας La Depeche. 

«Πέρασαν μαζί τρεις ώρες στο αυτοκίνητο και το αγόρι του είπε την ιστορία του. Του είπε ότι ζούσε σε κάποιου είδους νομαδική κοινότητα. Θεωρούσε λίγο παράξενη τη μητέρα του και αποφάσισε ότι δεν του άρεσε αυτή η ζωή, αλλά ήθελε να ακολουθήσει το δικό του μονοπάτι, για αυτό έφυγε», συμπλήρωσε ο δημοσιογράφος, που είπε ότι ο Άλεξ περπατούσε για ημέρες.  «Ρώτησε τον οδηγό αν μπορούσε να χρησιμοποιήσει το τηλέφωνό του και έστειλε ένα μήνυμα στη γιαγιά του, μέσω Facebook, στο οποίο της ανέφερε ότι ήταν καλά και ότι ήθελε να τη δει», δήλωσε ακόμη ο δημοσιογράφος.  Το αγόρι είπε πως βρίσκεται στη Γαλλία τα τελευταία δύο χρόνια, σύμφωνα με το BBC. Είναι σε καλή κατάσταση και δεν έκανε αναφορά σε κάποια κακομεταχείριση. 

Με πληροφορίες από BBC και Skynews

 
Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΕ: Οποιαδήποτε γυναίκα από το Αφγανιστάν μπορεί να ζητήσει άσυλο στην Ευρώπη

Διεθνή / ΕΕ: Οποιαδήποτε γυναίκα από το Αφγανιστάν μπορεί να ζητήσει άσυλο στην Ευρώπη

Το Δικαστήριο υπογραμμίζει ότι τα μέτρα των Ταλιμπάν, που περιορίζουν τα δικαιώματα των γυναικών, συνιστούν διώξεις, αναγνωρίζοντας τη βαρύτητα των διακρίσεων εναντίον τους
LIFO NEWSROOM
Μαρκ Ζούκερμπεργκ: Ξεπέρασε τον Τζεφ Μπέζος και είναι πλέον ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο

Διεθνή / Μαρκ Ζούκερμπεργκ: Ξεπέρασε τον Τζεφ Μπέζος και είναι πλέον ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο

Ο Ζούκερμπεργκ είδε την περιουσία του να αυξάνεται κατά 78 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος, περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον από τους 500 πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο
LIFO NEWSROOM