Η Ουκρανία διαψεύδει τις καταγγελίες ξυλοδαρμού της Γιούλια Τιμοσένκο

Η Ουκρανία διαψεύδει τις καταγγελίες ξυλοδαρμού της Γιούλια Τιμοσένκο Facebook Twitter
0

Η Γιούλια Τιμονέσκο, ηγέτιδα της ουκρανικής αντιπολίτευσης, είχε καταδικαστεί σε επταετή κάθειρξη για κατάχρηση εξουσίας. Η ίδια, εκ των ηγετών της ''Πορτοκαλί Επανάστασης'' της Ουκρανίας το 2004, καταγγέλλει πως είναι θύμα πολιτικής βεντέτας εκ μέρους του προέδρου της χώρας Βίκτορ Γιανούκοβιτς.

Κατά την διάρκεια της παραμονής της στις φυλακές καταγγέλει τον άγριο ξυλοδαρμό της από δεσμοφύλακες.

''Πίστευα πως είναι οι τελευταίες στιγμές της ζωής μου'' είπε μέσα από τις φυλακές.

Οι ουκρανικές Αρχές διαψεύδουν ότι η Γιούλια Τιμοσένκο ξυλοκοπήθηκε και προσκαλούν Γερμανούς γιατρούς να εξετάσουν την τέως πρωθυπουργό.

Η Γιούλια Τιμοσένκο μεταφέρθηκε την Παρασκευή δια της βίας στο νοσοκομείο, όπου αρνήθηκε να υποβληθεί σε εξετάσεις για τους πόνους στη μέση που αντιμετωπίζει, και επέστρεψε στη φυλακή. Από τότε πραγματοποιεί απεργία πείνας.

Στην ανακοίνωσή της κατηγορεί τρεις δεσμοφύλακες, οι οποίοι της επιτέθηκαν βίαια κατά τη μεταφορά της στο νοσοκομείο. ''Με πλησίασαν στο κρεβάτι, με τύλιξαν με ένα σεντόνι και με έσυραν από το κρεβάτι χρησιμοποιώντας βία'' αναφέρει.

''Μέσα στον πόνο και την απόγνωση, άρχισα να αμύνομαι όπως μπορούσα και δέχθηκα την πρώτη γροθιά στην κοιλιά. Μου έδεσαν τα χέρια, με σήκωσαν και με έσυραν έξω τυλιγμένη σε μία κουβέρτα'' αναφέρει η Τιμοσένκο στην ανακοίνωση που διάβασε στους δημοσιογράφους ο δικηγόρος της Βάλερι Βλασένκο.

''Τα μπράτσα της είναι γεμάτα μώλωπες και υπάρχει μια τεράστια μελανιά στην κοιλιά της που δεν έχει εξαφανιστεί ακόμη και έπειτα από τέσσερις ημέρες'' αναφέρει χαρακτηριστικά ο δικηγόρος της .

Οι ουκρανικές αρχές δηλώνουν πως η Τιμονέσκο σκηνοθετεί μια πολιτική πρόκληση με απώτερο σκοπό την επιδείνωση των σχέσεων ανάμεσα στο Κίεβο και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αναφέρουν πως οι δεσμοφύλακες την οδήγησαν στο νοσοκομείο παρά την θέληση της αλλά σε καμία περίπτωση δεν την ξυλοκόπησαν ενώ και ο γιατρός των φυλακών αναφέρει ότι δεν έχει δει μελανιές στα ορατά σημεία του σώματος της Γιούλια Τιμοσένκο.

Η Γερμανία εξέφρασε μεγάλη ανησυχία για τις καταγγελίες ξυλοδαρμού. Η γερμανική κυβέρνηση τόνισε ότι εάν επιβεβαιωθούν οι καταγγελίες της Τιμονέσκο θα πρόκειται για απολύτως απαράδεκτη συμπεριφορά εκ μέρους των ουκρανικών σωφρονιστικών Αρχών ενώ εκπρόσωπος της κυβέρνησης επανέλαβε ότι ισχύει η προσφορά της Γερμανίας να υποδεχθεί για νοσηλεία την Γιούλια Τιμοσένκο.

Οι σχέσεις των δύο πλευρών έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα εξαιτίας της φυλάκισης της Γιούλια Τιμονέσκο, ενώ Ευρωπαίοι αξιωματούχοι έχουν προειδοποιήσει ότι κινδυνεύει ακόμα και η επικύρωση της συμφωνίας σύνδεσης, αλλά και της συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου.

 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ντάνιελ Ντέι Λιούις: Τροχονόμοι έκοψαν κλήσεις σε οχήματα εν μέσω γυρίσματος της νέας του ταινίας

Πολιτισμός / Ντάνιελ Ντέι Λιούις: Τροχονόμοι έκοψαν κλήσεις σε οχήματα εν μέσω γυρίσματος της νέας του ταινίας

Τα οχήματα που ήταν παράνομα παρκαρισμένα ήταν όλα της δεκαετίας του 1980 και χρησιμοποιούνταν για τα γυρίσματα της νέας ταινίας του βραβευμένου με τρία Όσκαρ ηθοποιού
LIFO NEWSROOM
Λίβανος: Πληρώνουν 1.800 δολάρια κατ' άτομο για να ξεφύγουν απ' τον πόλεμο με πολυτελή γιοτ

Διεθνή / Λίβανος: Πληρώνουν 1.800 δολάρια κατ' άτομο για να ξεφύγουν απ' τον πόλεμο με πολυτελή γιοτ

Πολυτελή σκάφη που έκαναν κρουαζιέρες στον Λίβανο, τώρα χρησιμοποιούνται για τη διαφυγή των αμάχων - με πολύ υψηλό αντίτιμο - Ελάχιστες πλέον οι διαθέσιμες θέσεις σε πτήσεις
LIFO NEWSROOM
Τον «πιθανότερο διάδοχο» του Νασράλα φέρεται να δολοφόνησε το Ισραήλ

Διεθνή / Τον «πιθανότερο διάδοχο» του Νασράλα φέρεται να δολοφόνησε το Ισραήλ

«Δεν έχουμε επαφή με τον Χασέμ Σαφιεντίν από χθες», είπε στο Reuters πηγή από τον Λίβανο - Τα ισραηλινά πλήγματα έχουν αποδεκατίσει την ηγεσία της Χεζμπολάχ, σχολιάζει το πρακτορείο ειδήσεων
LIFO NEWSROOM