Γυναικοκτονία στη Θεσσαλονίκη: Τα πρώτα στοιχεία από τη νεκροψία της 41χρονης εγκύου

Γυναικοκτονία στη Θεσσαλονίκη: Τα πρώτα στοιχεία από την νεκροψία της 41χρονης εγκύου Facebook Twitter
0

Τραύματα στη δεξιά τραχηλική χώρα, διατομή όλων των αγγείων, τρία χτυπήματα με μαχαίρι κουζίνας, που προκάλεσαν ακατάσχετη αιμορραγία, είναι τα πρώτα στοιχεία της νεκροψίας στην 41χρονη έγκυο, την πρώτη γυναικοκτονία που σημειώθηκε στη χώρα το 2024.

Τη σορός της 41χρονης, η οποία βρισκόταν στον τρίτο μήνα κύησης και ήταν μητέρα ενός 13χρονου παιδιού από προηγούμενο γάμο, εντοπίστηκε χθες το απόγευμα μέσα σε μπαούλο, κατόπιν υπόδειξης του 34χρονου φίλου του συντρόφου της. Τη γυναικοκτονία φαίνεται ότι είχαν σχεδιάσει από κοινού ο 39χρονος σύντροφός της και ο 34χρονος φίλος του.

Ο 39χρονος παραδέχθηκε προφορικά την εμπλοκή του, σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τον εντοπισμό της σορού και καθώς τα στοιχεία ήταν συντριπτικά εναντίον του αν και αρχικά ισχυριζόταν ότι δεν είχε καμία σχέση με την εξαφάνισή της. Για την εξαφάνιση της 41χρονης εγκύου είχε εκδοθεί Missing Alert. Σύμφωνα με πληροφορίες, υποστηρίζει ότι την τραυμάτισε ο φίλος του και την αποτελείωσε εκείνος. Οι ίδιες πληροφορίες θέλουν τους δύο άνδρες να σχεδίαζαν να σκηνοθετήσουν ληστεία για να της πάρουν χρήματα, καθώς πίστευαν ότι κάπου τα έκρυβε.

Τι έδειξε η προανάκριση για την γυναικοκτονία της εγκύου στη Θεσσαλονίκη

Σύμφωνα με τα στοιχεία της προανάκρισης, η γυναίκα και ο 39χρονος σύντροφός της έφθασαν στο σπίτι του, όπου βρισκόταν ήδη ο 34χρονος. Την ακινητοποίησαν δένοντάς της τα χέρια και τη σκότωσαν χτυπώντας την με μαχαίρι στο λαιμό.

Στη συνέχεια τη μετέφεραν, με το αυτοκίνητο του 34χρονου σε δύσβατη δασική περιοχή ανάμεσα στη Νέα Τρίγλια και τη Γαλάτιστα Χαλκιδικής, όπου την εγκατέλειψαν μέσα σε ένα μπαούλο. Φρόντισαν όμως πρώτα να της αφαιρέσουν 80 ευρώ.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τη γυναικοκτονία της εγκύου

Για την γυναικοκτονία της 41χρονη εγκύου, Γεωργίας Μουράτη, εξέδωσε το πρωί σχετική ανακοίνωση η αστυνομία όπου αναφέρει πως ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο Έλληνες, ηλικίας 39 και 34 ετών.

Στην ανακοίνωσή της η αστυνομία αναφέρει πως «Εξιχνιάσθηκε έπειτα από την επιστάμενη και μεθοδική έρευνα αστυνομικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα, του Τμήματος Ασφαλείας Καλαμαριάς και του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, καθώς και με τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδας, υπόθεση ανθρωποκτονίας σε βάρος 41χρονης Ελληνίδας που έλαβε χώρα στην περιοχή της Καλαμαριάς.

»Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο Έλληνες ηλικίας 39 (σύντροφος της 41χρονης) και 34 ετών, οι οποίοι προσήχθησαν στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία με δόλο κατά συναυτουργία, διακοπή της κύησης και ληστεία κατά συναυτουργία και παράνομη οπλοφορία – οπλοχρησία.

»Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, την 01-01-2024 σε διαμέρισμα του συντρόφου της 41χρονης που βρίσκεται στην περιοχή της Καλαμαριάς, οι ανωτέρω της επιτέθηκαν με αιχμηρό αντικείμενο, αφού προηγουμένως την ακινητοποίησαν, ενώ στη συνέχεια μετέφεραν τη σορό της με αυτοκίνητο σε δύσβατη δασική περιοχή όπου εντοπίστηκε απογευματινές ώρες χθες (08-01-2024), από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας και του Τμήματος Ασφαλείας Καλαμαριάς. Επιπλέον προέκυψε ότι αφαίρεσαν από τη γυναίκα, χρηματικό ποσό. Η σχετική δικογραφία θα υποβληθεί στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ