Ισραήλ: Μία γυναίκα νεκρή- Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς

Ισραήλ: Μία γυναίκα σκοτώθηκε από την επίθεση με αυτοκίνητο που εμβόλισε πεζούς Facebook Twitter
Φωτ. Αρχείου: EPA
0

Μία γυναίκα σκοτώθηκε και τουλάχιστον άλλοι 13 άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς στο Ισραήλ, στην πόλη Ραανανά. 

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας του Ισραήλ, Κόμπι Σαμπτάι, όλα ξεκίνησαν όταν δύο φερόμενοι δράστες έκλεψαν ένα αυτοκίνητο προτού το ρίξουν πάνω σε περαστικούς σε διάφορα σημεία του προαστίου του Τελ Αβίβ. Οι συγκεκριμένοι, με καταγωγή από την Παλαιστίνη, έχουν συλληφθεί. 

Σύμφωνα με το Reuters, ο επικεφαλής του κεντρικού τομέα της ισραηλινής αστυνομίας Άβι Μπίτον, δήλωσε στους δημοσιογράφους πως οι δύο Παλαιστίνιοι «πήγαν σε δύο διαφορετικές τοποθεσίες, πήραν δύο αυτοκίνητα και εξαπέλυσαν σειρά εμβολισμών». Προς το παρόν δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης. Τουλάχιστον ένα από τα οχήματα είχε κλαπεί, δήλωσε νωρίτερα η αστυνομία.

Το νοσοκομείο Meir της Κφαρ Σάμπα ανέφερε πως μία γυναίκα «που είχε τραυματιστεί, εισήχθη σε κρίσιμη κατάσταση και πέθανε παρά τις προσπάθειες ανάνηψης».

«Είδα κάποιον να μαχαιρώνει τρεις ανθρώπους δίπλα στο εμπορικό κέντρο, να κλέβει ένα αυτοκίνητο και να πέφτει με αυτό πάνω σε ανθρώπους», ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας μιλώντας στην εφημερίδα. 

Τα ισραηλινά ΜΜΕ μεταδίδουν πως η αστυνομία ζήτησε από τους πολίτες να μην βγουν στον δρόμο, μέχρι να εξακριβωθεί τι συνέβη, ενώ οι αρχές δεν αποκλείουν στο περιστατικό να εμπλέκονται περισσότερα άτομα. 

Σε αντίποινα, το Ισραήλ ορκίστηκε να εξαλείψει τη Χαμάς, που ασκεί την εξουσία στη Γάζα από το 2007. Στη Λωρίδα της Γάζας η σύγκρουση έχει προκαλέσει τουλάχιστον 24.000 θανάτους, κυρίως γυναικών, εφήβων και παιδιών, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του υπουργείου Υγείας της Χαμάς, ενός κινήματος που χαρακτηρίζεται "τρομοκρατική οργάνωση" από το Ισραήλ, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Από την άλλη, οι νεκροί από πλευράς Ισραήλ υπολογίζονται στους 1.140. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, Reuters, AFP


 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γαλλία: 99χρονη έγινε σταρ στο TikTok  με την βοήθεια της 21χρονης δισεγγονής της

Διεθνή / Γαλλία: 99χρονη έγινε σταρ στο TikTok  με την βοήθεια της 21χρονης δισεγγονής της

Επί δύο χρόνια οι δύο γυναίκες μοιράζονται τις περιπέτειές τους με 10 εκατομμύρια συνδρομητές - Το μήνυμα που θέλουν να στείλουν είναι η νέα γενιά να μην αφήνει μόνους τους ηλικιωμένους
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ