Γκάμπριελ προς Μέρκελ: «Αλλάξτε πορεία»

Γκάμπριελ προς Μέρκελ: «Αλλάξτε πορεία» Facebook Twitter
0

Η Μέρκελ είναι υπεύθυνη «για την ενίσχυση της ακροδεξιάς και των εχθρών της Ευρώπης στην Ελλάδα», δηλώνει ο πρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος της Γερμανίας (SPD) Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.   

Ο ηγέτης των Γερμανών Σοσιαλιστών σε συνέντευξη του που θα δημοσιευτεί στο αυριανό φύλλο της εφημερίδας Die Zeit χαρακτηρίζει σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική την πολιτική της Μέρκελ «οικονομικό διάταγμα στερούμενο φαντασίας». Υποστηρίζει επίσης ότι το αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι εμφανές στις ελληνικές εκλογές.

«Αυτοί που αρνούνται την αλληλεγγύη στους Έλληνες ρισκάρουν να αφήσουν τη χώρα να ξαναπέσει στις απολυταρχικές δομές που πιστεύαμε ότι έχουν ξεπεραστεί οριστικά» προειδοποίησε, παραπέμποντας στη δικτατορία του 1967-74» λέει συμπληρώνοντας ότι Μέρκελ και Σαρκοζί ακολουθούσαν μέχρι τώρα λάθος δρόμο και στην Ελλάδα απειλείται κοινωνικό χάος. «Οι περικοπές στους εθνικούς προϋπολογισμούς θα έπρεπε να επιτρέψουν την έξοδο της Ευρώπης από την κρίση. Αντί γι' αυτό, η (ελληνική) οικονομία καταρρέει» συνεχίζει και εκφράζει την ελπίδα η Ευρώπη να στηρίξει τα αναπτυξιακά μέτρα που ζητά ο Ολάντ. Προέβλεψε μάλιστα μια «αλλαγή πορείας στην οποία θα πρέπει να προσαρμοστεί η κυρία Μέρκελ».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ευτύχης Βαρδουλάκης: «Το rebranding του Τσίπρα άργησε»

Newsroom / «Το rebranding του Τσίπρα άργησε»

Υπάρχει χώρος για επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα; Είναι η Ζωή Κωνσταντοπούλου ο αντίπαλος που θέλει η ΝΔ; Γιατί δεν ανακάμπτει το ΠΑΣΟΚ; Και τι σηματοδοτούν οι πρώτες εκατό μέρες του Τραμπ στην εξουσία; O Γιάννης Πανταζόπουλος συζητά με τον σύμβουλο στρατηγικής και επικοινωνίας, Ευτύχη Βαρδουλάκη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Κυρανάκης: Σύστημα γεωεντοπισμού των τρένων και προσλήψεις σε ΡΑΣ κι ΕΟΔΑΣΑΑΜ

Πολιτική / Κυρανάκης: Σύστημα γεωεντοπισμού των τρένων και προσλήψεις σε ΡΑΣ κι ΕΟΔΑΣΑΑΜ

Ο αναπληρωτής υπουργός ανακοίνωσε επίσης την προώθηση σύγχρονης εταιρικής δομής για τον νέο ΟΣΕ, με στόχο την ενίσχυση της αποδοτικότητας και την ταχύτερη εκτέλεση κρίσιμων έργων
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στο υπουργικό για σιδηρόδρομο: Θα αλλάξουν όσα δεν άλλαξαν εδώ και δεκαετίες

Πολιτική / Μητσοτάκης στο υπουργικό για σιδηρόδρομο: Θα αλλάξουν όσα δεν άλλαξαν εδώ και δεκαετίες

Η αποκατάσταση των υποδομών στη Θεσσαλία, πλήρης τηλεδιοίκηση και αυτόματη πέδηση, γεωεντοπισμός τρένων σε πραγματικό χρόνο και η νέα πλατφόρμα railway.gov.gr στο υπουργικό
LIFO NEWSROOM
Ένοπλες Δυνάμεις: Στόχος οι 150.000 ενεργοί έφεδροι μέχρι το 2030

Πολιτική / Ένοπλες Δυνάμεις: Στόχος οι 150.000 ενεργοί έφεδροι μέχρι το 2030

Η εκπαίδευση θα βασίζεται στις σύγχρονες τεχνολογίες και τα διδάγματα πρόσφατων συγκρούσεων, περιλαμβάνοντας νέες ειδικότητες και εκπαίδευση σε σύγχρονα οπλικά συστήματα, τακτικές μάχης, χρήση drones και προσομοιωτές μάχης
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: Νομοθετική πρωτοβουλία για τον επαναπατρισμό Ελλήνων γιατρών από τις ΗΠΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης: Νομοθετική πρωτοβουλία για τον επαναπατρισμό Ελλήνων γιατρών από τις ΗΠΑ

Η νομοθετική ρύθμιση που προανήγγειλε ο πρωθυπουργός επιλύει το πρόβλημα της αναγνώρισης τίτλου ειδικότητας και συνακόλουθα της εξειδίκευσης που απέκτησαν Ελληνες γιατροί σε πανεπιστήμια των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM