Καταλήψεις στα Πανεπιστήμια: Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση της εισαγγελίας

Καταλήψεις στα Πανεπιστήμια: Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση της εισαγγελίας Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI
0

Η εισαγγελία Πρωτοδικών ξεκινά κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τις καταλήψεις στα πανεπιστήμια, η οποία θα έχει διπλή κατεύθυνση, καθώς πέρα από τους καταληψίες στο μικροσκόπιο θα βρεθούν και ενέργειες των διοικήσεων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. 

Η έρευνα για τις καταλήψεις στα πανεπιστήμια ξεκινά με εντολή του προϊσταμένου της εισαγγελίας Πρωτοδικών, Αντώνη Ελευθεριάνου, προς τον εισαγγελέα Νικόλαο Μαργαρίτη. Με αυτή ζητά τη διερεύνηση για τη διάπραξη τυχόν αυτεπαγγέλτως διωκομένων πράξεων, όπως αυτές που αφορούν διατάραξη δημόσιας υπηρεσίας, παράνομη βία, αλλά και παράβαση καθήκοντος.

Εκτός από τους καταληψίες, στο στόχαστρο μπαίνουν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες και των αρμοδίων από τις πρυτανικές αρχές, σε ό,τι αφορά στις ενέργειες που έκαναν ή όχι για την αποτροπή των καταλήψεων. 

Επίσης, υπό έρευνα θα τεθούν οι ενέργειες από τις διοικήσεις των υπό κατάληψη πανεπιστημίων, στο πλαίσιο της άσκησης των καθηκόντων τους. Ο εισαγγελέας αναμένεται να ξεκινήσει την έρευνα καλώντας τους πρώτους μάρτυρες, ανάμεσά τους και εκπροσώπους των πρυτανικών αρχών. 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιωνάς Καρούσης: «Το παιδί μου θυσιάστηκε σαν μάρτυρας της αγάπης» δηλώνει ο πατέρας του

Ελλάδα / «Δεν είχε ούτε εκατοστό κακίας, αυτόν βρήκαν να χτυπήσουν τα καθάρματα;» ξεσπά ο Δημήτρης Καρούσης

«Είμαι εδώ με τους φίλους του γιου μου. Είναι όλοι όχι απλώς συντετριμμένοι, όλοι τον αγαπούσαν» είπε για τον Ιωνά Καρούση ο πατέρας του και εξομολογήθηκε: «Ήλπιζα ότι η επόμενη φορά που θα πάω στο Ισραήλ θα ήταν για την αποφοίτηση ή για τον γάμο του»
LIFO NEWSROOM