Ραγδαία μεταβολή του καιρού- Live η εξέλιξή του

Ραγδαία μεταβολή του καιρού- Live η εξέλιξή του Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: Eurokinissi
0

Μεταβολή του καιρού αναμένεται από αύριο κυρίως στα ανατολικά και νότια ενώ τοπικές βροχές θα σημειωθούν στα πεδινά με καταιγίδες κυρίως στην Κρήτη.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού θα σημειωθούν παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά ενώ οι άνεμοι θα είναι βορείων διευθύνσεων με εντάσεις έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο. Προοδευτική πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται σε ολόκληρη τη χώρα. Ήδη η ΕΜΥ έχει εκδώσει έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού ενώ ο Γιάννης Καλλιάνος προειδοποίησε ότι έρχονται χιόνια στην Αττική.

Η γγ Πολιτικής Προστασίας αναμένεται να συνεδριάσει αύριο εκ νέου για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας ενώ έχει ήδη κάνει συστάσεις προς τους πολίτες. 

Πώς θα εξελιχθεί ο καιρός

Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού από το meteo, την Κυριακή αναμένονται νεφώσεις οι οποίες θα είναι πυκνές, στη βορειοανατολική χώρα, στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά και στο Αιγαίο. Τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν στη Χαλκιδική, στα ανατολικά ηπειρωτικά, στην Πελοπόννησο, στις Σποράδες, στην Εύβοια, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη.

Καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Νότιο Αιγαίο, ενώ στην Κρήτη τα φαινόμενα θα είναι παροδικά έντονα ενώ αναμένονται και χιόνια στα ορεινά των παραπάνω περιοχών. Πρόσκαιρα φαινόμενα είναι αρκετά πιθανό εκδηλωθούν στη Θράκη και σε νησιωτικά τμήματα του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου. Σε αρκετές περιοχές πάντως θα υπάρχουν και διαστήματα χωρίς φαινόμενα. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί κατά τόπους στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθεί παγετός.

Ο καιρός στην Αττική

Στην Αττική αναμένονται κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις οι οποίες θα δώσουν πρόσκαιρες τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια και ανατολικά. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά και κυρίως στην Πάρνηθα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, με εντάσεις έως 5 μποφόρ και βαθμιαία στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 10 βαθμούς, με περαιτέρω πτώση από το απόγευμα.

Ο καιρός στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις και αρκετό κρύο τη νύχτα και νωρίς το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί, με εντάσεις 3-5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 9-10 βαθμούς, αλλά περιφερειακά της πόλης οι ελάχιστες θα είναι 2-4 βαθμούς χαμηλότερες.

Ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -8 έως 6 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -4 έως 11, στην Ήπειρο από -1 έως 13, στη Θεσσαλία από -4 έως 11 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 0 έως 13-14, στα Επτάνησα από 5 έως 13 βαθμούς, στα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου από 4 έως 10 βαθμούς και στις Κυκλάδες, στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη από 7 έως 13-15 βαθμούς Κελσίου.

Στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι με εντάσεις 5-6 μποφόρ και προοδευτικά σε αρκετά τμήματα 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο αρχικά θα πνέουν άνεμοι βορείων διευθύνσεων με εντάσεις έως 5 μποφόρ, ενώ το βράδυ θα επικρατήσουν άνεμοι ανατολικών διευθύνσεων με ίδιες εντάσεις..

Live η πορεία της κακοκαιρίας

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι λιμενεργάτες του Πειραιά εμπόδισαν πλοίο να φορτώσει κοντέινερ με πολεμοφόδια για το Ισραήλ

Ελλάδα / Οι λιμενεργάτες του Πειραιά εμπόδισαν πλοίο να φορτώσει κοντέινερ με πολεμοφόδια για το Ισραήλ

Το πλοίο που θα έμπαινε στο λιμάνι του Πειραιά για να φορτώσει το κοντέϊνερ, έχει ως προορισμό το ισραηλινό λιμάνι της Χάιφα - Το φορτίο του κοντέϊνερ έφτασε στην Ελλάδα από τη Β. Μακεδονία
LIFO NEWSROOM
Σιδηροδρομικός εφιάλτης: Ατυχήματα, φωτιές και παρ' ολίγον συγκρούσεις μέσα σε έναν μήνα

Ελλάδα / Οι ελληνικοί σιδηρόδρομοι σε αφύλακτη διάβαση: Έξι σοβαρά ατυχήματα σε έναν μήνα

Από την παρ'ολίγον μετωπική σύγκρουση δύο αμαξοστοιχιών μέχρι την εισβολή συρμού στο Μετρό - Τα γεγονότα καταδεικνύουν την άμεση ανάγκη για επαναξιολόγηση των διαδικασιών ασφάλειας και εκπαίδευσης του προσωπικού
LIFO NEWSROOM
Ιράν - 1998: Όταν η Βάσω Παπανδρέου έσπασε τον ενδυματολογικό κώδικα της θεοκρατίας

Ελλάδα / Ιράν - 1998: Όταν η Βάσω Παπανδρέου έσπασε τον ενδυματολογικό κώδικα της ισλαμικής δημοκρατίας

Η Βάσω Παπανδρέου έχει μείνει στην ιστορία των γυναικών του Ιράν ως η πρώτη επίσημη επισκέπτης που «παραβίασε» το αυστηρό πρωτόκολλο του θεοκρατικού καθεστώτος
LIFO NEWSROOM