To να προσπαθεί κανείς να αγοράσει τρόφιμα που έχουν παραχθεί με ηθικούς όρους και δη ζωικά προϊόντα δεν είναι μόνο ακριβό σπορ αλλά πολλές φορές μπορεί να σε αφήνει σαστισμένο να διαβάζεις και να ξαναδιαβάζεις τις ετικέτες που τα συνοδέυουν και που υπόσχονται διαφορετικούς βαθμούς ευημερίας των ζώων. Πάρτε για παράδειγμα τα αυγά.

 

Ο όρος «ελευθέρας βοσκής» φέρνει στο μυαλό μας ανοιχτούς χώρους με ζώα που ζουν στη φύση, τρώνε φυσικές τροφές και απολαμβάνουν το φως του ήλιου. Συμβαίνει όντως κάτι τέτοιο;

 

Ο επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Μιχάλης Γκολιομύτης, μας λύνει όλες τις απορίες.