Νετανιάχου: Κανένα νόημα για συνομιλίες- Εκτός πραγματικότητας οι απαιτήσεις της Χαμάς για εκεχειρία

Νετανιάχου: Κανένα νόημα για συνομιλίες για εκεχειρία με τη Χαμάς αν δεν αλλάξει τις απαιτήσεις της Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Image
0

Δεν υπάρχει κανένα νόημα για συνομιλίες με τη Χαμάς προκειμένου να υπάρξει εκεχειρία στη Γάζα έως ότου αλλάξει τις απαιτήσεις της, δήλωσε ο Mπενιαμίν Νετανιάχου.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου είπε ότι έστειλε στο Κάιρο διαπραγματευτές για συνομιλίες προκειμένου να επιτευχθεί μια συμφωνία εκεχειρίας, όπως το ζήτησε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, αλλά οι Ισραηλινοί διαπραγματευτές δεν επέστρεψαν για περαιτέρω συνομιλίες καθώς οι απαιτήσεις της Χαμάς ήταν εκτός πραγματικότητας.

Ο Νετανιάχου σημείωσε ότι δεν υπάρχει νόημα για περαιτέρω διαπραγματεύσεις έως ότου η Χαμάς κάνει αλλαγές στα αιτήματά της ενώ πρόσθεσε ότι ο ισραηλινός στρατός πρέπει να συνεχίσει την επιχείρησή του στην Ράφα.

Αν δεν συνεχιστεί η ισραηλινή στρατιωτική επιχείρηση εκεί, το Ισραήλ θα «χάσει τον πόλεμο» κατά της Χαμάς είπε μεταξύ άλλων, σε συνέντευξη Τύπου στην Ιερουσαλήμ.

Υπογράμμισε δε, ότι ο ισραηλινός στρατός θα συνεχίσει την επιχείρηση στη Ράφα ακόμη και σε περίπτωση συμφωνίας με τη Χαμάς για την απελευθέρωση ομήρων, που κρατούνται ακόμη στη Λωρίδα της Γάζας. Ο Νετανιάχου ανέφερε επίσης ότι μια ευρύτερη διπλωματική συμφωνία με τους Παλαιστίνιους θα μπορούσε να επιτευχθεί μόνο μέσω άμεσων διαπραγματεύσεων χωρίς προϋποθέσεις.

Με πληροφορίες του Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φιντάν για ελληνοτουρκικά: Σε περιόδους δεξιών κυβερνήσεων το θέμα ήταν πάντα η Τουρκία

Διεθνή / Φιντάν για ελληνοτουρκικά: Σε περιόδους δεξιών κυβερνήσεων το θέμα ήταν πάντα η Τουρκία

Σε συνέντευξή του ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας μίλησε για Οθωμανική Αυτοκρατορία, για τουρκική μειονότητα στη Θράκη - «Δεν είναι η Ελλάδα το 'έτερο εγώ' μας», είπε ο Χακάν Φιντάν
LIFO NEWSROOM
Η αναζήτηση των «ελβετικής κατασκευής» ρολογιών του Ντόναλντ Τραμπ κατέληξε στο Ουαϊόμινγκ

Διεθνή / Ο Ντόναλντ Τραμπ «πουλάει» ρολόγια στις ομιλίες του - Μόνο που κανείς δεν γνωρίζει το πώς ακριβώς

Λίγα είναι γνωστά για την εταιρεία που συνεργάζεται τώρα με τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του προσώπου ή των προσώπων που βρίσκονται πίσω από αυτήν
LIFO NEWSROOM