Ακραίο ψύχος σε επαρχία της Κίνας, στους - 52,3 °C η θερμοκρασία

Ακραίο ψύχος σε επαρχία της Κίνας- Στους - 52,3 °C η θερμοκρασία Facebook Twitter
Φωτ.: X
0

Νέο ρεκόρ χαμηλών θερμοκρασιών και πολικό ψύχος σημειώθηκε στην Αυτόνομη Περιφέρεια Σιντζιάνγκ των Ουιγούρων στην Κίνα, με το θερμόμετρο να δείχνει στους -52,3 °C.

Η θερμοκρασία αυτή καταγράφηκε στην κομητεία Fuyun και προκάλεσε τον θάνατο πολλών πουλιών ενώ υπήρξαν και εκτεταμένες διακοπές κυκλοφορίας. Καθώς το κύμα ψύχους πλήττει τη βόρεια Σιντζιάνγκ, οι θερμοκρασίες μειώθηκαν απότομα κατά 35 έως 46 °C τις τελευταίες τρεις ημέρες.

Η θερμοκρασία στην πόλη Tuerhong της κομητείας Fuyun έφτασε σε ιστορικό χαμηλό στις 18 Φεβρουαρίου στους -52,3 °C ξεπερνώντας το ρεκόρ των -51,5 °C που είχε καταγραφεί στις 21 Ιανουαρίου 1960. Αυτή η θερμοκρασία είναι κοντά στο εθνικό χαμηλό ρεκόρ της Κίνας των -53 °C που καταγράφηκε στο Mohe της επαρχίας Heilongjiang το 2023.

Λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών 47 οχήματα και 86 διασώστες αναπτύχθηκαν στο Αλτάι κατά τη διάρκεια της νύχτας για να καθαρίσουν το χιόνι και τον πάγο.

Οι ευρύτερες επιπτώσεις του ψύχους οδήγησαν στο κλείσιμο 43 οδικών τμημάτων και 623 σταθμών διοδίων σε περιοχές όπως η Εσωτερική Μογγολία, το Xinjiang, το Liaoning, το Jilin και το Heilongjiang, σύμφωνα με το υπουργείο Μεταφορών.

Το Εθνικό Μετεωρολογικό Κέντρο εξέδωσε προειδοποίηση για συνθήκες παγετού, αναμένοντας πτώση της θερμοκρασίας κατά 8 έως 12 °C στις περισσότερες περιοχές της Κίνας έως και την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου.

Επιπλέον, σε τμήματα της Χουνάν, της επαρχίας Guizhou και της βορειοανατολικής Κίνας προβλέπεται πτώση της θερμοκρασίας άνω των 20 °C.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χάθηκαν 500.000 αμερικανικά όπλα στο Αφγανιστάν – Στα χέρια τρομοκρατών μέσω Ταλιμπάν

Διεθνή / Χάθηκαν 500.000 αμερικανικά όπλα στο Αφγανιστάν – Στα χέρια τρομοκρατών μέσω Ταλιμπάν

Περισσότερα από 500.000 αμερικανικά όπλα που κατασχέθηκαν από τους Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν φέρονται να έχουν χαθεί ή πουληθεί στη μαύρη αγορά - Μέρος αυτών έχει καταλήξει σε τρομοκρατικές οργανώσεις όπως η Αλ Κάιντα
LIFO NEWSROOM
Τραμπ: «Αν δεν υπάρξει πρόοδος, οι ΗΠΑ θα αποχωρήσουν από τη συμφωνία για τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας»

Διεθνή / Τραμπ: «Αν δεν υπάρξει πρόοδος, οι ΗΠΑ θα αποχωρήσουν από τη συμφωνία για τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας»

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο τερματισμού της αμερικανικής διαμεσολάβησης – Απέφυγε να δεσμευτεί για συνέχιση της στρατιωτικής στήριξης προς το Κίεβο
LIFO NEWSROOM
Η κυβέρνηση Τραμπ ζητά αρχεία ξένων χρηματοδοτών του Χάρβαρντ

Διεθνή / Η κυβέρνηση Τραμπ ζητά αρχεία ξένων χρηματοδοτών του Χάρβαρντ

Η κυβέρνηση Τραμπ κλιμακώνει την πίεση στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, ζητώντας αναδρομικά στοιχεία ξένων χρηματοδοτήσεων και παγώνοντας 2,26 δισ. δολάρια σε ομοσπονδιακή χρηματοδότηση, εν μέσω κατηγοριών για ανεπαρκή προστασία φοιτητών κατά των διακρίσεων
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Μόλυβδος και βαρέα μέταλλα σε 9 στις 10 οδοντόκρεμες – Ανησυχητικά ευρήματα ακόμη και σε παιδικά προϊόντα

Διεθνή / ΗΠΑ: Μόλυβδος και βαρέα μέταλλα σε 9 στις 10 οδοντόκρεμες – Ανησυχητικά ευρήματα ακόμη και σε παιδικά προϊόντα

Η έκθεση θέτει υπό αμφισβήτηση την ασφάλεια οδοντόκρεμων ευρείας κυκλοφορίας, ενώ αναδεικνύει την ανάγκη για αυστηρότερη νομοθεσία και ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού
LIFO NEWSROOM
Τζέι Ντι Βανς σε Βρετανία: «Καταργήστε τους νόμους υπέρ των ΛΟΑΤΚΙ+ για να εξασφαλίσετε μια εμπορική συμφωνία»

Διεθνή / Τζέι Ντι Βανς σε Βρετανία: «Καταργήστε τους νόμους υπέρ των ΛΟΑΤΚΙ+ για να εξασφαλίσετε μια εμπορική συμφωνία»

Υψηλόβαθμο στέλεχος της Ουάσινγκτον μιλώντας στην Independent, ξεκαθάρισε πως ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ έχει «εμμονή με την πτώση του δυτικού πολιτισμού»
LIFO NEWSROOM
Ελπίδες για εμπορική συμφωνία ΗΠΑ–Κίνας: Ο Τραμπ βλέπει τέλος στον «πόλεμο των δασμών» μέσα σε ένα μήνα

Διεθνή / Ελπίδες για εμπορική συμφωνία ΗΠΑ–Κίνας: Ο Τραμπ βλέπει τέλος στον «πόλεμο των δασμών» μέσα σε ένα μήνα

Ο Τραμπ δηλώνει ότι επίκειται εμπορική συμφωνία ΗΠΑ–Κίνας εντός ενός μήνα, μεσούσης της δασμολογικής σύγκρουσης - Οι γεωπολιτικές και οικονομικές προεκτάσεις και το διπλωματικό παιχνίδι που εξελίσσεται παγκοσμίως
LIFO NEWSROOM