Πιέρια Όρη: Οριοθετήθηκε η φωτιά έπειτα από 4 μέρες

Πιέρια Όρη: Οριοθετήθηκε η φωτιά μετά από 4 μέρες Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: Eurokinissi
0

Oριοθετήθηκε σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η πυρκαγιά που καίει για 4 ημέρες σε δύσβατη περιοχή στα Πιέρια Όρη.

Επί τόπου επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις, με 150 πυροσβέστες με εννιά πεζοπόρα τμήματα και 36 οχήματα, ενώ νωρίτερα συνέδραμαν στο έργο της κατάσβεσης και δύο ελικόπτερα.

Η φωτιά είναι σύμφωνα με τον δασάρχη Πιερίας Πέτρο Παπαπέτρου «ως επί το πλείστον έρπουσα», ενώ ξεκίνησε την Κυριακή στην περιοχή «Σαρακατσάνα».

Η φωτιά ξέσπασε σε δύσβατο σημείο την Κυριακή το μεσημέρι από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία. Σύμφωνα με τον δασάρχη Πιερίας, Πέτρο Παπαπέτρου, που μίλησε στο ΟΡΕΝ η φωτιά έχει κάψει 2.500 στρέμματα τα οποία είναι μεικτό δάσος. «Οι οξιές δεν έχουν πάθει ζημιές, στα πεύκα πέρασε η φωτιά έρπουσα, έχουν καεί κάποιοι κάποιες συστάδες πεύκων αλλά δεν έχουν γίνει τεράστιες καταστροφές όπως αυτές που είδαμε στο παρελθόν στην Εύβοια ή αλλού».

«Η φωτιά ξεκίνησε στα Πιέρια Όρη πάνω από τον οικισμό Ρητίνη Πιερίας σε υψόμετρο 1100 μέτρων την Κυριακή το μεσημέρι, και έφτασε μέχρι την κορυφογραμμή στα 1900 μέτρα σχεδόν στα όρια του νομού Κοζάνης» δήλωσε χθες στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δασάρχης Πιερίας Πέτρος Παπαπέτρου.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενδοοικογενειακή βία στην Αρχαία Ολυμπία: 30χρονη γυναίκα καταγγέλλει τον αδελφό της

Ελλάδα / Ενδοοικογενειακή βία στην Αρχαία Ολυμπία: 30χρονη γυναίκα καταγγέλλει τον αδελφό της

Σοκαριστικό περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας στην Αρχαία Ολυμπία, όπου 30χρονη γυναίκα καταγγέλλει τον αδελφό της για επίθεση και απειλές. Η υπόθεση εξετάζεται από τις αρχές και την δικαιοσύνη
LIFO NEWSROOM
Σαλαμίνα: Συνελήφθη εργοθεραπευτής που ασέλγησε σε ανήλικη με αναπηρία

Ελλάδα / Σαλαμίνα: Συνελήφθη εργοθεραπευτής που ασέλγησε σε ανήλικη με αναπηρία

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ο κατηγορούμενος παρείχε θεραπευτικές συνεδρίες ειδικής αγωγής στον οικιακό χώρο ανηλίκων που είχαν διαγνωστεί με ψυχοκινητικές διαταραχές και μαθησιακές δυσκολίες
LIFO NEWSROOM