Aπό τους πρώτους σε αγορές σπιτιών στο Λονδίνο οι Έλληνες

Aπό τους πρώτους σε αγορές σπιτιών στο Λονδίνο οι Έλληνες Facebook Twitter
0

Οι βασικοί αγοραστές ακινήτων στο ακριβό Λονδίνο είναι Έλληνες, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα». Τον τελευταίο μήνα και παρά την άνοδο της στερλίνας κατά 4%, η ζήτηση ακινήτων στην βρετανική πρωτεύουσα αυξήθηκε κατά 40%. Υπολογίζεται ότι σε αυτή την αύξηση συνέβαλαν σημαντικά οι Έλληνες αφού δαπάνησαν 130 εκατομμύρια ευρώ μέσα στο 2011 για να αποκτήσουν κατοικία εκεί.

Ακολουθούν άλλοι «κατατρεγμένοι» του νότου όπως οι Ιταλοί και οι Ισπανοί αλλά και οι Γάλλοι που ίσως αναζητούν μια σιγουριό μέσα στο κλίμα ανασφάλειας που δημιουργεί η κρίση.

Πάντως ειδικοί επί του θέματος εκφράζουν φόβους ότι σε περίπτωση εξόδου της χώρας μας από το ευρώ, οι τιμές ακινήτων στο Λονδίνο μπορεί να μειωθούν μέχρι και 50% λόγω της μαζικής εξόδου κεφαλαίων από τη Βρετανία προς αναζήτηση υποτιμημένων ακινήτων σε Παρίσι, Ρώμη, Φρανκφούρτη και αλλού.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χανιά: Στη φυλακή για κακούργημα ο 50χρονος που μπήκε μεθυσμένος στο αντίθετο ρεύμα και σκότωσε μια γυναίκα

Ελλάδα / Χανιά: Στη φυλακή για κακούργημα ο 50χρονος που μπήκε μεθυσμένος στο αντίθετο ρεύμα και σκότωσε μια γυναίκα

Η υπεράσπιση προσπάθησε να αποδώσει την ευθύνη στον επικίνδυνο δρόμο και ζήτησε την υποβάθμιση της κατηγορίας σε πλημμέλημα, αλλά το δικαστήριο δεν το δέχθηκε
LIFO NEWSROOM
Περιφέρεια Ηπείρου: Υπάλληλος πληρώνεται μόνο για να ελέγχει αν έχουν κλείσει παράθυρα, κλιματιστικά και φώτα

Ελλάδα / Περιφέρεια Ηπείρου: Υπάλληλος πληρώνεται μόνο για να ελέγχει αν έχουν κλείσει παράθυρα, κλιματιστικά και φώτα

Εποχή των σπηλαίων στην Ήπειρο, καθώς η Περιφέρεια αναθέτει σε υπάλληλο ένα έργο που μπορεί να γίνεται ακόμα και με ένα «κουμπί», μέσω κινητού τηλεφώνου 
LIFO NEWSROOM