Στο #SKGlive! Music Fest- Ζωντανεύουμε τη δημιουργία, που θα πραγματοποιηθεί στο Ολύμπιον (πλ. Αριστοτέλους), από τις 15 έως τις 18 Απριλίου, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό πρωταγωνιστούν ήχοι λυρικοί, παραδοσιακοί, κλασσικοί, μοντέρνοι, τζαζ, έντεχνοι, εναλλακτικοί rock, gothic rock , ακουστικοί, folk, electronica.
Κατά τη διάρκεια του 4ήμερου φεστιβάλ, θα πάρουν μέρος 28 σχήματα από τα 165 που δήλωσαν συμμετοχή. Η επιλογή της επιτροπής δεν ήταν καθόλου εύκολη διαδικασία καθώς όλες οι συμμετοχές ήταν πολύ αξιόλογες.
Με αυτή τη διοργάνωση το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας έρχεται να καλύψει ένα κενό, που παρατηρείται πολύ έντονα τα τελευταία χρόνια. Όπως εξηγεί η Πρόεδρος και Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Άννα Μυκωνίου: «Τα τελευταία χρόνια η καλλιτεχνική δημιουργία ασφυκτιά στην πόλη μας, στην Περιφέρεια μας αλλά και σε όλη την Ελληνική Περιφέρεια. Οι μουσικές σκηνές είναι λιγοστές, δεν γίνονται παραγωγές από φορείς και ως εκ τούτου δεν αξιοποιούνται οι καλλιτέχνες μας. Είναι θλιβερό να διαπιστώνουμε ότι άνθρωποι ταλαντούχοι, με σπουδαίες δυνατότητες είτε πέφτουν σε ένα λήθαργο απραξίας, είτε παίρνουν μοιρολατρικά τον δρόμο για την Πρωτεύουσα για να βιοποριστούν αλλά και να εκφραστούν καλλιτεχνικά. Η διαπίστωση αυτή με οδήγησε εδώ και χρόνια στη σκέψη ότι πρέπει να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις και τις συνθήκες, ώστε να δίνονται ευκαιρίες σε νέους δημιουργούς. Εμείς, ως Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, τα τελευταία πέντε χρόνια επιχειρήσαμε να ανοίξουμε ένα νέο δρόμο και παρουσιάσαμε αποκλειστικά πρωτογενές πολιτιστικό προϊόν στο Φεστιβάλ Επταπυργίου αλλά και αλλού. Καλλιτέχνες, σε μεγάλο ποσοστό από την Περιφέρεια μας, αλλά και από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, παρουσίασαν την δουλειά τους, αλληλοεπίδρασαν και το πρόσημο ήταν πάντα θετικό. Τώρα έφτασε η ώρα, σε συνεργασία με το Σύλλογο Μουσικών βορείου Ελλάδος να δημιουργήσουμε κάτι νέο. Το #SKGlive! Music Fest είναι ένα ανοιχτό Φεστιβάλ ευκαιριών, είναι ένα βήμα μπροστά για να ξεφύγουμε από την παθογένεια τόσων ετών».
Τα μέλη της επιτροπής (αλφαβητικά) είναι: Γιώργος Ανδρέου, Μουσικοσυνθέτης – Συγγραφέας, Καλλιτεχνικός Διευθυντής ΔΗΠΕΘΕ Σερρών, Μαίρη Δούτση, Τραγουδίστρια – Γενική Γραμματέας του Σύλλογος Μουσικών Βορείου Ελλάδος, Δημήτρης Ζερβουδάκης, Τραγουδοποιός, Πρόεδρος του Σύλλογος Μουσικών Βορείου Ελλάδος (χωρίς ψήφο), Γιώργος Καζαντζής, Συνθέτης, Αθανάσιος Κολαλάς, Εικαστικός – Σκηνοθέτης - Καλλιτεχνικός Διευθυντής Φεστιβάλ Επταπυργίου, Νίκος Μοσχόπουλος, Ραδιοφωνικός παραγωγός – εκπαιδευτικός, Άννα Μυκωνίου, Διδάκτωρ Συγκριτικής Λογοτεχνίας, Πρόεδρος – Καλλιτεχνική Διευθύντρια Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Κώστας Πραντσίδης, Διοργάνωση συναυλιών-Δισκογραφικές Παραγωγές, Σπύρος Ρασσιάς, Μουσικός- Ενορχηστρωτής, Αλέξανδρος Σαλαμές, Επιχειρηματίας -Δημοσιογράφος - Μέλος του Πανελληνίου Συνδέσμου διοργανωτών Πολιτιστικών εκδηλώσεων.
Η διοργάνωση πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Συλλόγου Μουσικών βορείου Ελλάδος και του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.
Η επόμενη μέρα
Σύμφωνα με την Άννα Μυκωνίου όλη η αγωνία των διοργανωτών είναι να αλλάξει κάτι και να μην πρόκειται για μια απλή εμφάνιση όσων συμμετέχουν. «Θα είναι μια γιορτή της πόλης μας, με 135 καλλιτέχνες, με νέες δημιουργίες και φρέσκο ήχο. Από την μεριά μας έχουμε προσκαλέσει εντεταλμένους πολιτισμού και Αντιδημάρχους από όλη την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας να παρακολουθήσουν τις 4 ημέρες των συναυλιών και ευελπιστούμε να εντυπωσιαστούν από τις συμμετοχές και να ακολουθήσουν προτάσεις συνεργασίας με τα σχήματα το καλοκαίρι και όχι μόνο. Αυτή θα είναι η επιτυχία του Φεστιβάλ. Να λάβουν τα 28 σχήματα προτάσεις συνεργασίας και να παρουσιάσουν την δουλειά τους σε πόλεις της Περιφέρειας μας», λέει χαρακτηριστικά.
Είναι ανάγκη να γίνει θεσμός
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μουσικών Βορείου Ελλάδος Δημήτρης Ζερβουδάκης τονίζει ότι η συλλογική προσπάθεια η οποία δείχνει να είναι σε εξέλιξη αλλά και στη σωστή κατεύθυνση, επιβάλλεται να γίνει θεσμός. «Οι λιγοστοί φορείς της πόλης μας αλλά και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που έχουν την δυνατότητα να παράγουν Πολιτισμό, οφείλουν επιτέλους να αξιοποιήσουν το καλλιτεχνικό μας δυναμικό, όχι μέσα από μια τοπικιστική προσέγγιση. Κάθε άλλο. Οφείλουμε όλοι μαζί μέσα από μια ουσιαστική και έντιμη συνέργεια, να στηρίξουμε αυτό το πλούσιο καλλιτεχνικό δυναμικό να παραμείνει στον τόπο του, στην προσπάθειά του να ολοκληρωθεί καλλιτεχνικά».
Ο ίδιος υπογραμμίζει ότι «ο ΣΜΒΕ εδώ και 6 χρόνια κατέθεσε μνημόνιο συνεργασίας στον Δήμο Θεσσαλονίκης με σκοπό την αναθέρμανση της εργασίας στον πολύπαθο κλάδο μας. Μνημόνιο το οποίο ψηφίστηκε σχεδόν καθολικά από το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας. Ωστόσο και από την τότε απερχόμενη διοίκηση Μπουτάρη αλλά και στην συνέχεια, από την διοίκηση Ζέρβα, οι προσπάθειές μας αυτές έμειναν στις «καλένδες». Αυτός είναι και ο βασικός λόγος για τον οποίο σήμερα συμμετέχουμε και στηρίζουμε τη νέα προσπάθεια, αντιλαμβανόμενοι μια ακτίνα φωτός. Για εμάς είναι αυτονόητο να στηρίξουμε και να “ελέγξουμε” την δημοκρατική δομή της προσπάθειας, προκειμένου να μην δημιουργηθούν εκ νέου τα όποια ελλείμματα Δημοκρατίας».
Παράλληλα τονίζει: «Δεν επιθυμούμε να υποκαταστήσουμε κανέναν σε αυτήν την διαδρομή, σεβόμενοι αρχικά την επαγγελματική ιδιότητα, όλων όσων αρχικά ασχολούνται με τον Πολιτισμό. Το ζήτημα το οποίο όμως είναι μείζονος σημασίας για εμάς, είναι ακριβώς η αναδιανομή του παραγόμενου προϊόντος. Στη συνέχεια η εκπόρευσή του από την εργασιακή μας συλλογικότητα η οποία έφτασε αισίως τα 102 χρόνια ζωής και προσφοράς στον τόπο μας. Τα κενά που δημιουργούνται από την μη ενασχόληση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας για λόγους συμφέροντος, ΝΑΙ μπορούμε να τα καλύψουμε μια χαρά». Αυτή είναι η πρώτη φορά που ο ΣΜΒΕ συνεργάζεται με το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. «Δυστυχώς δεν είχαμε συνεργαστεί στο παρελθόν. Τα τελευταία χρόνια έγιναν όμως ουσιαστικά και στέρεα βήματα προς την κατεύθυνση αυτή», σχολιάζει ο πρόεδρος του ΣΜΒΕ.
Γιώργος Ανδρέου, μουσικοσυνθέτης – συγγραφέας, Καλλιτεχνικός Διευθυντής ΔΗΠΕΘΕ Σερρών: «Από την ανταπόκριση είμαι εξαιρετικά ευχαριστημένος και χαρούμενος που τόσοι δημιουργικοί μουσικοί δρουν "γύρω" από τη Θεσσαλονίκη. Και σε διαφορετικό ύφος αλλά με αξιόλογα ποιοτικά χαρακτηριστικά. Η επιλογή δεν υπήρξε καθόλου εύκολη. Αξιόλογα πρόσωπα και έργα υπήρχαν πολύ περισσότερα από τον αριθμό επιλογής που έπρεπε να τηρηθεί. Άκουσα πολλές φορές το υλικό και προσπάθησα να επιλέξω εκείνες τις συμμετοχές που θεώρησα πως αποτέλεσαν προτεραιότητα για μένα. Δεν ισχυρίζομαι πως έχω το αλάθητο, κάθε άλλο. Σίγουρα όμως όλα τα μέλη της επιτροπής έδειξαν την ίδια θετική διάθεση και καθαρή ματιά. Η νέα πρωτοβουλία είναι ιδιαίτερα σημαντική, αφού συνδυάζεται με πρωτοβουλίες ανάδειξης της καλλιτεχνικής τους εργασίας σε πολλαπλά επίπεδα. Και κρίσιμη ως προς την τόνωση της ψυχολογικής τους διάθεσης και της πεποίθησης πως σωστά βρίσκονται εκεί που βρίσκονται και κάνουν αυτό που τους αφορά δημιουργικά».
Γιώργος Καζαντζής, συνθέτης: «Ο αριθμός των 165 συμμετοχών δείχνει ότι η περιοχή βράζει από μουσική δημιουργία. Για μένα ήταν μια πολύ ευχάριστη έκπληξη. Επειδή άκουσα όλες τις συμμετοχές, δεν μπόρεσα να απορρίψω ούτε μία. Έπειτα από ένα μικρό αριθμό που ξεχώρισα από το πρώτο άκουσμα και διευρύνοντας αντικειμενικά το αισθητικό μου πεδίο, δυσκολεύτηκα πάρα πολύ για να βαθμολογήσω τα υπόλοιπα. Το θλιβερό βέβαια της υπόθεσης είναι ότι όλα αυτά τα παιδιά που καταθέτουν δημιουργικά την ψυχή τους, δεν έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνήσουν τη δουλειά τους και αυτό για το δημιουργό είναι πολύ βαρύ. Εύχομαι η ωραία αυτή η προσπάθεια του κέντρου πολιτισμού της Περιφέρειας κεντρικής Μακεδονίας γίνει θεσμός και να βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση».
Νίκος Μοσχόπουλος, Ραδιοφωνικός παραγωγός – εκπαιδευτικός: «Με εγγυημένες τις δυνατότητες προβολής και διάχυσης του φεστιβάλ SKG LIVE σε παράγοντες του θεάματος- ακροάματος, η σκηνή του φεστιβάλ θα λειτουργήσει για τους νέους καλλιτέχνες σαν αφετηρία επαφής της δημιουργίας τους με επαγγελματικά πεδία απορρόφησης της δουλειάς τους αλλά και συνάντησης με ένα ευρύ κοινό. Θα φωτιστεί η δημιουργική αγωνία των νέων ανθρώπων που μέχρι πρότινος έμενε στη σκιά των μεγάλων ονομάτων. Επιπλέον, ωφελείται η ίδια η πόλη που είχε ανάγκη ανανέωσης της πολιτιστικής της ανάσας από τη φρέσκια πνοή των καλλιτεχνών που αναπνέουν στα σπλάχνα της».
Μαίρη Δούτση, Τραγουδίστρια – Γενική Γραμματέας του Σύλλογος Μουσικών Βορείου Ελλάδος: «Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, όπως και σε όλη την Ελλάδα, υπάρχει πλουσιότατο καλλιτεχνικό δυναμικό. Άνθρωποι διαφόρων ηλικιών με ξεχωριστά ταλέντα τόσο στη σύνθεση και τη στιχουργική, όσο και στη μουσική εκτέλεση. Φανταστείτε δε, ότι υπήρξαν και σχήματα τα οποία δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις (π.χ. αριθμός ατόμων) κι έτσι δε δήλωσαν καν συμμετοχή. Ο Σύλλογος Μουσικών Βορείου Ελλάδος γνώριζε εξ' αρχής, βάση των μελών του, ότι υπάρχει αυτός ο πλούτος. Για το λόγο αυτό αγκαλιάσαμε και στηρίζουμε την προσπάθεια του Κέντρου Πολιτισμού της ΠΚΜ και ελπίζουμε να εξελιχθεί σε θεσμό που θα διαρκέσει πολλά χρόνια και θα αναδείξει το καλλιτεχνικό αυτό δυναμικό».
Θανάσης Κολαλάς, Εικαστικός – Σκηνοθέτης - Καλλιτεχνικός Διευθυντής Φεστιβάλ Επταπυργίου: «Η Θεσσαλονίκη, η Κεντρική Μακεδονία, ήταν πάντα χώρος παράλληλης δημιουργίας πολλών υβριδικών καλλιτεχνικών ιδεών, πειραματικών εκφράσεων και νέων τάσεων, παράλληλα η ώσμωση, η καλλιτεχνική ανταλλαγή μεταξύ τους, δημιουργούσε μια ποικιλομορφία που αποτελούσε και ακόμα αποτελεί γενέτειρα νέων καλλιτεχνών και ομάδων που αργότερα κατεβαίνοντας στην Αθήνα άνθιζαν. Παρά το γεγονός ότι πολλοί χώροι όπου έβρισκαν δυνατότητα έκφρασης οι νέοι δημιουργοί, ειδικά μετά τον κορονοϊό, έχουν ατονήσει, το καλλιτεχνικό δυναμικό της περιφέρειάς μας παραμένει πλούσιο, μόνο που τώρα, δυστυχώς, εγκαταλείπει την γενέτειρά του νωρίτερα. Ρόλος και στόχος των φορέων πρέπει να είναι η στήριξη και η ευκαιρία σε αυτούς τους ανθρώπους να μείνουν και να διαπρέψουν στον τόπο τους».
Κώστας Πραντσίδης, Διοργάνωση συναυλιών-Δισκογραφικές Παραγωγές: «Το πλήθος των συμμετοχών αλλά κυρίως το υψηλό επίπεδο, αποτελεί μεγάλη έκπληξη. Η επιλογή δεν έγινε με βάση τα είδη βέβαια, παρόλα αυτά υπάρχει πολυποικιλότητα. Θα ακούσουμε σχεδόν τα πάντα . Από λυρικό τραγούδι, παραδοσιακά, κλασική και μοντέρνα τζαζ, έντεχνο τραγούδι, ποπ τραγούδι, εναλλακτικό rock, gothic rock , ευρωπαϊκή ακουστική μουσική, folk, electronica κλπ. και βέβαια μίξη των παραπάνω. Νομίζω λείπει μια πολύ δυνατή ραπ συμμετοχή. Ελπίζω του χρόνου!».
Σπύρος Ρασσιάς, Μουσικός- Ενορχηστρωτής: «Το μουσικό φεστιβάλ skg Live παρουσιάζει αξιοσημείωτη ποικιλία μουσικών τάσεων. Κατά την διάρκεια των τεσσάρων ημερών όσοι παρακολουθήσουν τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν νέες μουσικές προτάσεις στο χώρο της jazz, της rock, του έντεχνου και ελαφρολαϊκού τραγουδιού, της παραδοσιακής μουσικής, της ευρωπαϊκής και της κινηματογραφικής μουσικής, ακόμα και του flamenco. Φυσικά θα παρουσιαστεί και μουσική που συνδυάζει επιρροές από διαφορετικά στυλ κι αυτό είναι πάντα πολύ ενδιαφέρον. Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι κατατέθηκαν 165 υποψηφιότητες, οι περισσότερες υψηλού επιπέδου, που συμπλήρωναν μια ακόμα μεγαλύτερη γκάμα μουσικού ύφους και ηχοχρώματος, όμως δυστυχώς θα ήταν τεχνικά αδύνατο να συμμετέχουν όλες. Μακάρι να επανέλθουν την επόμενη χρονιά».
Αλέξανδρος Σαλαμές, Επιχειρηματίας -Δημοσιογράφος - Μέλος του Πανελληνίου Συνδέσμου διοργανωτών Πολιτιστικών εκδηλώσεων: «Το φεστιβάλ, “#SKGLIVE!” είναι ένα εγχείρημα ιδιαίτερα δύσκολο, ειδικά σε επίπεδο υλοποίησης, μιας και απαιτεί χρόνο και προσήλωση, μιας και δεν θέλουμε να είμαστε ακόμη μία ιστορία, μίας ομάδας ανθρώπων, όπου η έλλειψη σωστής κρίσης στέρησε από την Ελλάδα, ένα μεγάλο καλλιτέχνη ή συγκρότημα. Οφείλουμε να δώσουμε χρόνο που καμία φορά δε διαθέτουμε, αλλά και έξτρα effort, προκειμένου το τελικό αποτέλεσμα που θα παρουσιαστεί σε επίπεδο performance, να αντικατοπτρίζει τον διαγωνιζόμενο».
Το πρόγραμμα
Δευτέρα 15 Απριλίου
Νίκος Χρηστίδης: Τραγουδοποιός που έχει κυκλοφορήσει 2 προσωπικούς δίσκους. Μαζί του οι: Ιωάννα Κουρκούδιαλου, Γιώργος Βαρτσάκης, Δημήτρης Χριστώνης, Θωμάς Κωστούλας, Λουκάς Κουρλής.
Δέκα χρόνια παρουσίας στη πρωτότυπη παραδοσιακή μουσική, με όργανα Μεσογείου - Βαλκανίων, συμμετέχοντας σε Φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Γιάννης Διονυσίου (τραγούδι), Παντελής Αγκιστριώτης (λύρα), Βασίλης Ζιγκερίδης (κανονάκι), Γιώργος Πολυχρονιάδης (κοντραμπάσο), Αλέξανδρος Ριζόπουλος (κρουστά).
Ελένη Μπουσμαλή
Μουσικός και τραγουδοποιός, με τον πρώτο της προσωπικό δίσκο το 2019, ενώ φέτος έρχεται το επόμενο. Μαζί της επί σκηνής: Ντίνα Σαρατζή (τσέλο), η Σοφία Βουλγαρίδου (ακορντεόν), ο Δημήτρης Γουμπερίτσης (κονταμπάσο) και ο Γιάννης Φιλιππουπολίτης (πιάνο).
Μαργαρίτα Λιτητάρη
Μια ομάδα μουσικών και τραγουδιστών, που συναντήθηκαν με αφορμή τα τραγούδια της Μαργαρίτας Λιτητάρη. Μαρία Θωίδου, Σάκη Κοντονικόλα, Ανδρέα Ζιάκα, Πανορμίτη Μπούμπα και Δάνη Κουμαρτζή.
Γιάννης Γεωργιλάς
Μουσική που διαπνέεται από ειλικρινείς προθέσεις και στόχο να συγκινήσει. Το 2018 πρωτοεμφανίστηκε δισκογραφικά. Μαζί του οι: Ηλέκτρα Καράλη, Γρηγόρης Σημαδόπουλος, Γιώργος Σαλτσίδης, Ντίνος Τσούγγαρης, Δημήτρης Βίττης.
Argalios
Εμπνέονται από τις παραδοσιακές μουσικές του κόσμου, με έμφαση στην ελληνική δημοτική. Άλεξ Ιωσηφίδη (πιάνο), Ζωή Μάντζου (φωνή) και Όλγα Αλεξίου (νταούλι, φωνητικά). Το τελευταίο τους EP κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2024.
Μουσικοί Περιηγητές
Ελληνικό τραγούδι, “ποτισμένο” με παραδοσιακά, έντεχνα αλλά και ροκ στοιχεία. Έχουν στο ενεργητικό τους 18 τραγούδια, πάνω από 200 εμφανίσεις και 10 ηχογραφήσεις. Κώστας Βερβίτης, Παναγιώτης Κουλούρης, Δημήτρης Κιουρτσής, Γιώργος Ζαβαρόπουλος.
Τρίτη 16 Απριλίου
Baby on Board
Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος ή αλλιώς Baby on Board είναι performer, συνθέτης, παραγωγός και εκπροσωπεί την pop, rock και jazz αισθητική. Παύλος Μιχαηλίδης, Ιάσων Γερεμτζές, Αγαμέμνων Μάρδας, Παναγιώτης Καρνούτσος, Σαράντης Γελαδάρας, Maria Hristova, Νάνσυ Βελλή. Το 2010 διοργάνωσε το Dissonance Records Festival, ενώ έχει στο ενεργητικό του 4 άλμπουμ.
Μαρία Παρούση
Η 15χρονη Μαρία Παρούση ξεκίνησε να γράφει δικά της τραγούδια από μικρή, σε ένα παιδικό πιάνο. Παίζει πιάνο, κιθάρα, τραγουδάει και εκφράζεται μέσω της μουσικής, γράφοντας δικά της πρωτότυπα τραγούδια σε pop και country ρυθμούς.
MiroRiro
Από το 2015, o Αχιλλέας Παπαμόσχος (κιθάρα) και η Αλίκη-Ματθίλδη Τουμπουλέκα-Δημητρίου (τραγούδι), είναι ένα δίδυμο της ποπ, ροκ, BossaNova και έντεχνης μουσικής με πάνω από 600 εμφανίσεις και ένα προσωπικό δίσκο.
Κώστας Τηλαβερίδης
Στιχουργός και συνθέτης στο έντεχνο τραγούδι έχει στο ενεργητικό του 3 δίσκους και 40 τραγούδια. Κώστας Τηλαβερίδης (κιθάρα-φυσαρμόνικα), Βάσω Μπότη (κιθάρα-ακορντεόν).
Κούπες
Ελληνόφωνο ροκ με παραδοσιακά στοιχεία. Το σχήμα αποτελείται από τους: Φρειδερίκη Ήργη (Φωνή), Μπάμπη Στεφανίδη (Κιθάρα-Φωνή), Αχιλλέα Παρζίγκα (Κιθάρα-Φωνητικά), Δημήτρη Πρωτόγερο (Κλαρίνο-Γκάιντα), Σάκη Σαράφα (Μπάσο), Χρήστο Πολύζο (Τύμπανα). Έχουν στο ενεργητικό τους δύο άλμπουμ και από το 2018.
Carmen Venti
Ερμηνεύει μουσική του Μεσοπολέμου και συνθέτει νέα τραγούδια επηρεασμένη από την μεσογειακή και βαλκανική μουσική. Δημήτρης Χαριτάτος, Δημήτρης Ψαθάς, Λένα Καραγιαννίδου, Δημήτρη Βαλιώτη και Παντελής Μπαντής.
Γιώργος Φωκάς & Hardbeats
Μουσικός, τραγουδιστής και συνθέτης. Τραγούδια σε στυλ ποπ ροκ. Παράλληλα με τις live εμφανίσεις, ετοιμάζει τη νέα δισκογραφική του δουλειά. HardBeats: Νικος Βαφείδης (τύμπανα), Δημητρης Γιαλαμάς (Μπάσο), Σπύρος Ρασσιάς (πλήκτρα).
Τετάρτη 17 Απριλίου
Γιώργος Καρράς
Γνωστός από το συγκρότημα «Τρύπες», συνοδευόμενος από τους μουσικούς: Άγγελος Μπουρνάς, Αλέξης Αποστολάκης, Ηρακλής Ιωσηφίδης, Δημήτρης Κριτσίμης, Θοδωρής Μπουρνάς. Παρουσιάζει ροκ τραγούδια από τους δύο προσωπικούς του δίσκους καθώς και καινούρια τραγούδια που ηχογράφησε πρόσφατα.
Oktavision
Δημιουργήθηκαν το 2017. Ο ήχος τους κινείται σε electro pop μονοπάτια. Θανάσης Αποστολίδης (Συνθεσάιζερ, Τραγούδι), Νικόλας Ψι (Τύμπανα, Τραγούδι), Χάρης Μάρκογλου (Ηλεκτρική Κιθάρα). Έχουν κυκλοφορήσει 2 δίσκους.
ΜόΡΑ
Ένα τρίο που έρχεται να στοιχειώσει το φαντασιακό μας. Η σκοτεινή ποίηση των στίχων τους ντύνεται με την αισθητική των πιο σκοτεινών μουσικών που ακούστηκαν ποτέ! Έχουν δυο άλμπουμ.
Thodoris Kotsifas Large Ensemble
James Wylie, Δημήτρης Αγγελάκης, Λέανδρος Πασιάς, Κωνσταντίνος Μάνος, Αλέξης Μακατσέλος, Θοδωρής Κότσυφας. Δουλεύουν πάνω σε καινούργια μουσική αλλά και διασκευές σε παλαιότερες συνθέσεις.
Arethma
Ένα συνονθύλευμα μεταξύ ambient και ρυθμικής ηλεκτρονικής μουσικής, που αποδίδεται από φυσικά κυρίως όργανα. Το σχήμα σχηματίστηκε το 2021 και βρίσκεται σε διαδικασία ηχογράφησης της πρώτης του δισκογραφικής δουλειάς.
Sokratis Votskos Quartet
Εκπροσωπούν την jazz αυτοσχεδιαζόμενη μουσική. Σωκράτης Βότσκος (φωνή σαξόφωνο, φλάουτο, μπάσο κλαρινέτο), Γιώργος Κλουντζός-Χρυσίδης (τύμπανα), Ευάγγελος Βραχνός (κοντραμπάσο), Φίλιππος Κωσταβέλης (πιάνο). Έχουν στο ενεργητικό τους 2 δίσκους και 12 συμμετοχές σε φεστιβάλ σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Γουρούνια στο διάστημα
Εκπροσωπούν το ελληνόφωνο ροκ και δημιουργούν τις δικές τους μελωδίες, με ελληνικό στίχο. Το πενταμελές συγκρότημα έχει στο ενεργητικό του 3 δίσκους, 25 τραγούδια, 2 βίντεο κλιπ και περισσότερες από 50 εμφανίσεις σε φεστιβάλ και διοργανώσεις σε όλη την Ελλάδα.
Πέμπτη 18 Απριλίου
Stringless
Το εξαμελές γυναικείο φωνητικό σχήμα, κυκλοφόρησε τον πρώτο του δίσκο το 2018 και εντός του 2024 ετοιμάζει τον δεύτερο. Έχουν πραγματοποιήσει δυο συμμετοχές σε δίσκους άλλων και έχουν βρεθεί σε διάφορα φεστιβάλ και πολιτιστικές εκδηλώσεις της Ελλάδας, καθώς και σε μεγάλα φεστιβάλ της World Music στο εξωτερικό.
Caja Secreta
Έχουν αναγνωριστεί ως ένας από τους κυριότερους εκπροσώπους του Nuevo Flamenco στην Ελλάδα. Έχουν κυκλοφορήσει 2 δισκογραφικές δουλειές. Θωμάς Νάτσης (κιθάρα- σύνθεση), Νιόβη Μπένου (χορός), Μελίνα Ατρείδου (τραγούδι), Λυδία Κοκόρια (φλάουτο), Παύλος Σπυρόπουλος (κοντραμπάσο), Γιώργος Ξανθόπουλος (κρουστά).
Tales from the Box
Παίζουν ορχηστρική μουσική με Μεσογειακό άρωμα και cinematic αισθητική. Ο Θάνος Σταυρίδης στο ακορντεόν και η Στέλλα Τέμπρελη στο τσέλο, έχουν στο ενεργητικό τους πάνω από 60 εμφανίσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ενώ πρόσφατα κυκλοφόρησε ο πρώτος τους δίσκος.
Yako Trio
Λέανδρος Πασιάς, Βαγγέλης Βραχνός και Γιώργος Κλουντζός Χρυσίδης. Εκπροσωπούν την τζαζ μουσική. Μετρούν στο ενεργητικό τους 2 δίσκους και σημαντικές συμμετοχές σε τζαζ διοργανώσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Les Filadores
Το γυναικείο σχήμα δημιουργήθηκε το 2020 από την Τότα Κυριαζικίδου (σοπράνο) και τη Νάγια Μυσερλή (σοπράνο-άρπα-διασκευές). «Παντρεύουν» τον κλασικό ήχο με το λαϊκό ιδίωμα, μέσα από ένα ρεπερτόριο παραδοσιακών τραγουδιών. Σύντομα θα κυκλοφορήσει το πρώτο τους άλμπουμ.
Bouche Fermée
Εκπροσωπούν τη μουσική του κινηματογράφου. Το σχήμα αποτελείται από 5 μουσικούς. Έχουν στο ενεργητικό τους εμφανίσεις σε σημαντικούς συναυλιακούς χώρους, καθώς και μουσικά φεστιβάλ. Οι ενορχηστρώσεις αποτελούν πρωτότυπη δουλειά της Μαρίας Γούβαλη, συνθέσεις της οποίας περιλαμβάνονται, επίσης, στο ρεπερτόριο των Bouche Fermée.
Γιάννης Οικονομίδης Latin Jazz Sextet
Παρουσιάζουν τη νέα δισκογραφική τους δουλειά «Neverland», που περιέχει 9 πρωτότυπες Latin Jazz συνθέσεις. Το σχήμα έχει ήδη περιοδεύσει σε Φεστιβάλ στην Ελλάδα, αλλά και σε ιστορικούς χώρους για τη Jazz μουσική.
- Facebook
- Twitter
- E-mail
0