Ιορδανία: Αναχαίτιση «ιπτάμενων αντικειμένων» κατά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ

Ιορδανία: Αναχαίτηση «ιπτάμενων αντικειμένων» κατά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ Facebook Twitter
Φωτ, αρχείου: EPA
0

Η Ιορδανία αναχαίτισε ορισμένα «ιπτάμενα αντικείμενα» που, όπως είπε, εισήλθαν στον εναέριο χώρο της χθες το βράδυ, όταν το Ιράν επιτέθηκε στο Ισραήλ, για να διασφαλίσει την ασφάλεια των πολιτών, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργικού συμβουλίου.

«Κάποια θραύσματα έπεσαν σε πολλά σημεία, χωρίς να προκαλέσουν σημαντικές ζημιές ή τραυματισμούς σε πολίτες», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

«Οι ένοπλες δυνάμεις μας θα αντιμετωπίσουν οτιδήποτε θα έθετε σε κίνδυνο την ασφάλεια και την προστασία της πατρίδας και των πολιτών της και την ιερότητα του εναέριου χώρου και του εδάφους της», ανέφεραν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης. «Η κυβέρνηση κάλεσε όλα τα μέρη να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση, λέγοντας ότι μια κλιμάκωση θα ήταν επικίνδυνη», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι το 1994, η Ιορδανία έγινε η δεύτερη αραβική χώρα, μετά την Αίγυπτο το 1979, που υπέγραψε συνθήκη ειρήνης με το Ισραήλ. 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: «Παγώνει» προσωρινά τις απελάσεις Βενεζουελάνων το Ανώτατο Δικαστήριο 

Διεθνή / ΗΠΑ: «Παγώνει» προσωρινά τις απελάσεις Βενεζουελάνων το Ανώτατο Δικαστήριο 

Οι δικαστές δήλωσαν ότι δεν πρέπει να ληφθούν μέτρα για να συνεχιστούν οι απελάσεις οποιωνδήποτε φερόμενων μελών συμμοριών της Βενεζουέλας στο Τέξας βάσει του νόμου περί αλλοδαπών εχθρών
LIFO NEWSROOM
Χάθηκαν 500.000 αμερικανικά όπλα στο Αφγανιστάν – Στα χέρια τρομοκρατών μέσω Ταλιμπάν

Διεθνή / Χάθηκαν 500.000 αμερικανικά όπλα στο Αφγανιστάν – Στα χέρια τρομοκρατών μέσω Ταλιμπάν

Περισσότερα από 500.000 αμερικανικά όπλα που κατασχέθηκαν από τους Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν φέρονται να έχουν χαθεί ή πουληθεί στη μαύρη αγορά - Μέρος αυτών έχει καταλήξει σε τρομοκρατικές οργανώσεις όπως η Αλ Κάιντα
LIFO NEWSROOM
Τραμπ: «Αν δεν υπάρξει πρόοδος, οι ΗΠΑ θα αποχωρήσουν από τη συμφωνία για τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας»

Διεθνή / Τραμπ: «Αν δεν υπάρξει πρόοδος, οι ΗΠΑ θα αποχωρήσουν από τη συμφωνία για τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας»

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο τερματισμού της αμερικανικής διαμεσολάβησης – Απέφυγε να δεσμευτεί για συνέχιση της στρατιωτικής στήριξης προς το Κίεβο
LIFO NEWSROOM