Ο ναύαρχος εν αποστρατεία Παναγιώτης Λυμπέρης ορίζεται πρόεδρος του υπό σύσταση Κέντρου Αμυντικής Καινοτομίας, όπως ανέφερε στη Βουλή, ο υπουργός Εθνικής 'Άμυνας Νίκος Δένδιας.
Ο ναύαρχος Παναγιώτης Λυμπέρης, γιος του ναυάρχου Χρήστου Λυμπέρη, χαίρει μεγάλης εκτίμησης στο Πολεμικό Ναυτικό και σε όλες τις Ένοπλες Δυνάμεις λόγω του επιτυχούς χειρισμού της ελληνοτουρκικής κρίσης το καλοκαίρι του 2020 με τις έρευνες του τουρκικού πλοίου Oruc Reis στο Καστελλόριζο, όταν σχεδόν όλα τα πλοία του στόλου βρίσκονταν εν πλω για σχεδόν 4 μήνες.
Σε παρέμβασή του, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου που προβλέπει την Ίδρυση του Κέντρου Αμυντικής Καινοτομίας (ΕΛΚΑΚ), ο Νίκος Δένδιας είπε ότι στο δεκαμελές Διοικητικό Συμβούλιο περιλαμβάνεται ο Γενικός Διευθυντής Εξοπλισμών, υποστράτηγος Ιωάννης Μπούρας, «κατά διακοπή της μέχρι τώρα ακολουθούμενης διαδικασίας μετακλήσεως απόστρατου ή εξωγενούς στελέχους για την διεύθυνση», σημειώνοντας ότι ακολούθησε την εισήγηση του ΓΕΕΘΑ. Σημείωσε επίσης ότι πέραν του Διευθυντή Εξοπλισμών, στο ΔΣ περιλαμβάνεται και ο Γενικός Διευθυντής Καινοτομίας, και ότι στην θέση αυτή, θα οριστεί ο υποστράτηγος Γεώργιος Πανούσης, απόφοιτος του ΕΜΠ.
Απαντώντας σε αναφορές των εισηγητών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ευάγγελου Αποστολάκη και του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Δημ. Μπιάγκη, σε θέματα λογοδοσίας του ΕΛΚΑΚ, ο κ. Δένδιας εξέφρασε τη συμφωνία του να υπάρχει υποχρεωτική ετήσια ακρόαση του ΕΛΚΑΚ από την κοινοβουλευτική επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων ενώ για την εσωτερική λογοδοσία, είπε ότι ο έλεγχος στο ΕΛΚΑΚ ασκείται, διά του ΓΕΕΘΑ και όχι από εξωγενές όργανο. Υπάρχουν δύο εσωτερικά ελεγκτικά όργανα, και εσωτερική επιτροπή ελέγχου, και διεύθυνση εσωτερικών υποθέσεων του υπουργείου, είπε ο κ. Δένδιας