«Κούρεψαν» ανεξήγητα τα αποθεματικά του ΕΔΟΕΑΠ

«Κούρεψαν» ανεξήγητα τα αποθεματικά του ΕΔΟΕΑΠ Facebook Twitter
0

Με επείγουσα ανακοίνωση του ο ΕΔΟΕΑΠ καταγγέλλει πως η Τράπεζα της Ελλάδας ενημέρωσε με σημείωμα το Ταμείο ότι, χωρίς καμία εξήγηση  στις 7 Ιουνίου το υπόλοιπο του Οργανισμού ανέρχεται μόλις στα 5.618.934,25 ευρώ, όταν στις 12 Μαρτίου μετά το «κούρεμα», το διαθέσιμο ποσό ανερχόταν στα 59.097.624,42 ευρώ και πριν το κούρεμα ήταν στα . 115.312. 441,47 ευρώ.

Ο οργανισμός περίθαλψης των εργαζομένων στα ΜΜΕ, που όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, ήταν πρότυπο ασφαλιστικού οργανισμού σε ελληνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, απειλείται πλέον με κατάρρευση αφού οι ετήσιες ανάγκες του για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και επικούρηση ανέρχονται σε περίπου 60.000.000 ευρώ!

«Με πρωτοφανή και απαξιωτικό τρόπο και με την ψυχρότητα «οικονομικού δολοφόνου», η Τράπεζα της Ελλάδος μέσω fax (!) στις 7 Ιουνίου 2012, επιχειρεί να ολοκληρώσει την αυθαίρετη, παράνομη και αντισυνταγματική δήμευση των αποθεματικών μας, τα οποία υποχρεωτικά βάσει νόμου καταθέταμε στη συγκεκριμένη τράπεζα», σημειώνεται στην ανακοίνωση του ΕΔΟΕΑΠ.

Σε έκτακτη συνεδρίαση του το Δ.Σ. του Οργανισμού  εξουσιοδότησε με ομόφωνη απόφασή του την πρόεδρο του Οργανισμού, κα Ελένη Σπανοπούλου:

• να επιστρέψει ως απαράδεκτο το «ενημερωτικό» σημείωμα της ΤτΕ.

• να υπογράψει επιστολή διαμαρτυρίας προς τον κο Γ.Προβόπουλο.

• να υπογράψει εξώδικη διαμαρτυρία, στην οποία αντικρούεται ο ισχυρισμός για το ύψος του υπολοίπου του λογαριασμού μας,  5.618.934,25 ευρώ στην ΤτΕ .

• να συγκαλέσει επειγόντως σύσκεψη των προέδρων όλων των Ενώσεων και Ομοσπονδιών μας.

• να υπογράψει επιστολή γνωστοποίησης του προβλήματος προς τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων.

• να αποστείλει κάλεσμα εγρήγορσης στο  θέμα και  στους 90 υποψήφιους βουλευτές δημοσιογράφους - μέλη μας.

• να εκδώσει την ανακοίνωση αυτή προς όλα τα μέλη και τους ασφαλισμένους του ΕΔΟΕΑΠ και, τέλος, ως άμεσο αντίμετρο 

• ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ  ΕΦΕΞΗΣ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ  ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ,  η οποία αντί για θεματοφύλακας των κόπων των εργαζομένων έγινε αμείλικτος διώκτης και 
εξολοθρευτής τους.

Όλη η ανακοίνωση εδώ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Περιφέρεια Ηπείρου: Υπάλληλος πληρώνεται μόνο για να ελέγχει αν έχουν κλείσει παράθυρα, κλιματιστικά και φώτα

Ελλάδα / Περιφέρεια Ηπείρου: Υπάλληλος πληρώνεται μόνο για να ελέγχει αν έχουν κλείσει παράθυρα, κλιματιστικά και φώτα

Εποχή των σπηλαίων στην Ήπειρο, καθώς η Περιφέρεια αναθέτει σε υπάλληλο ένα έργο που μπορεί να γίνεται ακόμα και με ένα «κουμπί», μέσω κινητού τηλεφώνου 
LIFO NEWSROOM