Ισραήλ: Ο Λαπίντ προτρέπει τον Νετανιάχου να αποδεχθεί την πρόταση για κατάπαυση πυρός

Ισραήλ: Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης προτρέπει τον Νετανιάχου να αποδεχθεί την πρόταση για κατάπαυση πυρός Facebook Twitter
Ο Γιαΐρ Λαπίντ (φωτ.: EPA)
0

Ο ηγέτης της ισραηλινής αντιπολίτευσης, Γιαΐρ Λαπίντ προέτρεψε τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου να ακούσει την έκκληση του Τζο Μπάιντεν για εκεχειρία στη Γάζα βάσει της οποίας η Χαμάς θα απελευθέρωνε ομήρους.

«Η ισραηλινή κυβέρνηση δεν μπορεί να αγνοήσει τη σημαντική ομιλία του προέδρου Τζο Μπάιντεν. Υπάρχει μια συμφωνία στο τραπέζι και πρέπει να γίνει», έγραψε ο Γιαΐρ Λαπίντ σε ανάρτησή του στο X.

«Υπενθυμίζω στον Νετανιάχου ότι έχει ένα δίχτυ ασφαλείας από εμάς για τη συμφωνία ομήρων εάν ο Μπεν-Γκβίρ και ο Σμότριτς φύγουν από την κυβέρνηση».

Η συμφωνία προσφέρει μόνιμη κατάπαυση του πυρός και αποχώρηση του Ισραήλ από τη Γάζα με αντάλλαγμα την απελευθέρωση όλων των ομήρων και τη μακροπρόθεσμη ανοικοδόμηση της θρυμματισμένης παράκτιας λωρίδας.

Αν και οι όροι της νέας συμφωνίας καθορίστηκαν από τον Μπάιντεν, την περιέγραψε επανειλημμένα ως πρόταση του Ισραήλ. Ωστόσο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ κατέστησε σαφές ότι γνώριζε ότι θα υπήρχε σημαντική αντίσταση σε αυτό από την ισραηλινή δεξιά, συμπεριλαμβανομένων των σκληρών δεξιών μελών του κυβερνητικού συνασπισμού.

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ο Νασράλα είναι νεκρός»: Λουόμενοι σε παραλία του Ισραήλ ξητοκραυγάζουν τη στιγμή της ανακοίνωσης

Διεθνή / «Ο Νασράλα είναι νεκρός»: Λουόμενοι σε παραλία του Ισραήλ ξητοκραυγάζουν τη στιγμή της ανακοίνωσης

Το πρωί του Σαββάτου, λουόμενοι σε beach bar στο Εϊλάτ του Ισραήλ, ακούν να βγαίνει στα μεγάφωνα ο εκπρόσωπος των IDF, ο οποίος ανακοινώνει με ένα λιτό μήνυμα: «Ο Χασάν Νασράλα είναι νεκρός»
LIFO NEWSROOM
Ρωσία: Ο δικαστής που καταδίκασε τον δημοσιογράφο, Ιβάν Γκέρσκοβιτς, δηλώνει ότι δεν εξετάστηκαν αποδεικτικά στοιχεία

Διεθνή / Ρωσία: Ο δικαστής που καταδίκασε τον δημοσιογράφο, Ιβάν Γκέρσκοβιτς, δηλώνει ότι δεν εξετάστηκαν αποδεικτικά στοιχεία

Δύο εβδομάδες μετά την καταδίκη, ο Γκέρσκοβιτς απελευθερώθηκε στο πλαίσιο της μεγαλύτερης ανταλλαγής κρατουμένων μεταξύ Ρωσίας και Δύσης από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου
LIFO NEWSROOM
Κορυφώνεται η ένταση στη Μέση Ανατολή: Ισραηλινές επιθέσεις στη Βηρυτό και αντίποινα από τη Χεζμπολάχ

Διεθνή / Κορυφώνεται η ένταση στη Μέση Ανατολή: Ισραηλινές επιθέσεις στη Βηρυτό και αντίποινα από τη Χεζμπολάχ

Αυτό το πρωί παραμένουν δύο αναπάντητα ερωτήματα: Αν ο Χασάν Νασράλα είναι ζωντανός και αν η Μέση Ανατολή θα βυθιστεί σε έναν νέο, ολοκληρωτικό πόλεμο
LIFO NEWSROOM
Σικελία: Κινηματογράφος στη γενέτειρα του αρχηγού της μαφίας αρνείται να προβάλει ταινία για τη ζωή του

Διεθνή / Σικελία: Κινηματογράφος στη γενέτειρα του αρχηγού της μαφίας αρνείται να προβάλει ταινία για τη ζωή του

Ο δήμαρχος του Castelvetrano, Τζοβάνι Λεντίνι, δήλωσε ότι θα προσπαθήσει να πείσει τον ιδιοκτήτη του σινεμά να προβάλει την ταινία, «ώστε οι πολίτες να έχουν την ευκαιρία να τη δουν»
LIFO NEWSROOM