Σε μια γραφική πλατεία, γεμάτη πλατάνια, στα Δύο Χωριά της Τήνου, απολαύσαμε ένα πλούσιο πρωινό με φρέσκα τοπικά αυγά, τυριά και αλλαντικά, ελληνικό γιαούρτι με φρέσκα φρούτα εποχής, μέλι, σπιτκές μαρμελάδες και εξαιρετικούς φρέσκους χυμούς. Η εμπειρία συνεχίστηκε και τις μεσημβρινές ώρες και μέχρι το βράδυ όπου τη θέση του πρωινού παίρνουν γεύσεις και συνταγές από διάφορα μέρη της Ελλάδας αξιοποιώντας γι’ αυτες κυρίως προϊόντα από την Τήνο. Μαζί με το εξαιρετικό φαγητό, δοκιμάσαμε μπύρα από μικρές Ελληνικές ζυθοποιίες αλλά και κρασί μόνο από Ελληνικές ποικιλίες.
Βρισκόμαστε σε έναν από τους πιο όμορφους ορεινούς οικισμούς της Τήνου, τα Δύο Χωριά. Στην πλατεία, κάτω από τη δροσερή σκιά που δημιουργούν πέντε τεράστια πλατάνια, ένα νέο γαστρο-καφενείο καταφέρνει να συνδυάσει το παραδοσιακό με το μοντέρνο με τον πιο φυσικό τρόπο. Σε έναν χώρο σχεδιασμένο με μεράκι, προσοχή στη λεπτομέρεια και σεβασμό στο παρελθόν, το Aganta προσφέρει νοστιμιές για κάθε στιγμή της ημέρας.
Αυτά λοιπόν, είναι τα πιάτα που μας ενθουσίασαν και ανυπομονούμε να τα μοιραστούμε μαζί σας!
Από τις 10:00 το πρωί έως τις 14:30 το μεσημέρι, μπορείτε να απολαύσετε μοναδικές πρωινές γεύσεις. Δοκιμάστε τον καγιανά με φρέσκα ντοματίνια και χειροποίητο γλυκό πελτέ. Ένα άλλο εξαιρετικό και ιδιαίτερο πιάτο είναι τα αυγά με γιαχνερά: αυγά ποσέ με πράσο, ντομάτα, λεμόνι, συνοδευόμενα από χωριάτικο ψωμί και κατσικίσιο Τηνιακό Μαλαθούνι. Δεν θα μπορούσαμε να αφήσουμε από τα must-try τα αυγά τηγανητά με λούζα Τήνου, ντοματίνια κονφί και προζυμένιο χωριάτικο ψωμί.
Για τους λάτρεις του Ελληνικού γιαουρτιού θα σας προτείναμε να δοκιμάσετε τα bowls με φρέσκα φρούτα εποχής αλλά και με γκρανόλα.
Τέλος, το best seller πιάτο παραμένει οι αυγόφετες τσουρεκιού με πραλίνα και αλμυρή καραμέλα που φέτος όμως, συμπληρώνεται και με την εκδοχή του με κόκκινα φρούτα και λευκή κρέμα γιαουρτιού.
Από το μεσημέρι και μέχρι τα μεσάνυχτα ξεκινούν να σερβίρονται ακόμα πιο ιδιαίτερες προτάσεις που αντλούν ιδέες από τον γαστρονομικό πλούτο του νησιού αλλά και άλλων περιοχών της χώρας μας.
Οι φρέσκιες σαλάτες, η σπιτική τυροκαυτερή, η ψητή μελιτζάνα, η εντυπωσιακή παραλλαγή του μουσακά το οποίο προσφέρεται ως ταρτάρ, το χούμους για τους λάτρεις της vegan κουζίνας, τα σκιουφιχτά με κρόκο ποσέ (Ελληνική καρμπονάρα) και άλλα ορεκτικά μας άνοιξαν την όρεξη για τα επόμενα γευστικά πιάτα. Οι λάτρεις των κρεατομεζέδων μπορούν να απολαύσουν το μοσχαρίσιο σις, το οποίο σερβίρεται με χειροποίητη πίτα, ντοματίνια, οφτή πατάτα και μαγιονέζα βασιλικού με αγγούρι. Ένα άλλο πιάτο για δυνατούς ουρανίσκους είναι το ξεχασμένο μοσχαράκι με μανέστρα, συνοδευόμενο από λαχταριστό βολάκι Τήνου και φρέσκα ντοματίνια. Τέλος, μη ξεχάσετε να απολαύσετε το ντόπιο κότσι κατσικάκι φρικασέ, με αυγολέμονο από τους χυμούς των χόρτων και αγκινάρα Τήνου. Μαγεία!
Τέλος, η υπέροχη πλατεία των Δύο Χωριών προσφέρεται και για όμορφα βράδια διασκέδασης και χορού. Ένα είναι βέβαιο, ότι αν πετύχει κάποιος ένα από τα live events του Aganta το πιθανότερο είναι να φύγει με τις πιο όμορφες αναμνήσεις καλοκαιρινού βραδιού από το πανέμορφο νησί της Τήνου.
Το πρώτο live της σεζόν θα πραγματοποιηθεί αυτή την Παρασκευή, στις 21 Ιουνίου, από τους Penotrilia. Στο live θα απολαύσουμε ρεμπέτικα τραγούδια και θα ξεσηκωθούμε με χορούς στην πλατεία!
Για να κάνετε την κράτησή σας, επικοινωνήστε με τον Παναγιώτη Νταφαλιά στο 6982119000
Περισσότερες πληροφορίες στο: aganta.gr
- Facebook
- Twitter
- E-mail
0