Ξαφνική κακοκαιρία

Εκλογές στη Γαλλία: Η πρώτη αντίδραση Μακρόν στο προβάδισμα Λεπέν

Εκλογές στη Γαλλία: Η πρώτη αντίδραση Μακρόν στο προβάδισμα Λεπέν Facebook Twitter
0

Σε έναν «μεγάλο συνασπισμό Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων» στον δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία ενάντια στην ακροδεξιά κάλεσε ο Εμανουέλ Μακρόν, μετά το σαφές προβάδισμα του κόμματος της Μαρίν Λεπέν στις σημερινές κάλπες.

Εβδομάδα πολιτικών διαπραγματεύσεων ξεκινά από αύριο στη Γαλλία, δεδομένου της επικράτησης της ακροδεξιάς στον πρώτο γύρο των πρόωρων βουλευτικών εκλογών και την ήττα του Εμανουέλ Μακρόν. Τα πρώτα exit polls δείχνουν ότι ο Εθνικός Συναγερμός της Λεπέν βρίσκεται σρτο 34%, ενώ η κεντρώα συμμαχία του Γάλλου προέδρου βρίσκεται στην τρίτη θέση με 20,3%.

«Η υψηλή συμμετοχή στον πρώτο γύρο (...) αποδεικνύει τη σημασία αυτών των εκλογών για όλους τους συμπατριώτες μας και την επιθυμία να ξεκαθαρίσει η πολιτική κατάσταση», ανέφερε μετά τα πρώτα exit polls ο Μακρόν. «Αντιμέτωποι η με τον Εθνικό Συναγερμό, ήρθε η ώρα για έναν μεγάλο, ξεκάθαρο συνασπισμό Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων στον δεύτερο γύρο», πρόσθεσε.

Ο Ζαν-Λυκ Μελανσόν δήλωσε ότι «αυτή η ψηφοφορία επέφερε μια βαριά και αδιαμφισβήτητη ήττα» στον Εμανουέλ Μακρόν. «Ο πρόεδρος Μακρόν νόμιζε ότι για άλλη μια φορά "κλείδωνε" την ψηφοφορία στην ασφυκτική επιλογή που κανείς δεν θέλει πια: αυτός ή ο Εθνικός Συναγερμός».

Ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας, Εντουάρ Φιλίπ, κάλεσε τους πολίτες να ψηφίσουν τις δυνάμεις που είναι προσηλωμένες στην ελευθερία και τον σεβασμό του κράτους δικαίου. «Δεν πρέπει να δοθεί καμία ψήφος στον ακροδεξιό Εθνικό Συναγερμό και στη σκληρά αριστερή France Unbowed» είπε.

Διεθνή
0

Ξαφνική κακοκαιρία

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το χρονικό του διπλωματικού επεισοδίου Γερμανίας-Τουρκίας, οι Γκρίζοι Λύκοι και το Πολιτικό Ισλάμ

Διεθνή / Euro 2024: Διπλωματικό επεισόδιο Γερμανίας-Τουρκίας μετά το σήμα των Γκρίζων Λύκων από τον Ντεμιράλ

Ο πανηγυρισμός του Τούρκου σκόρερ Μερίχ Ντεμιράλ με τον χαιρετισμό των «Γκρίζων Λύκων» προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, έρευνα της UEFA και διπλωματικό επεισόδιο
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
ΝΑΤΟ: Μόνο 37% των Ελλήνων έχει θετική άποψη - Τι πιστεύουν οι Τούρκοι

Διεθνή / ΝΑΤΟ: Μόνο 37% των Ελλήνων έχει θετική άποψη - Τι πιστεύουν οι Τούρκοι

Σε Ελλάδα, Ισπανία, Σουηδία οι ιδεολογικώς δεξιοί είναι πολύ πιο πιθανό να δώσουν θετικούς βαθμούς στο ΝΑΤΟ από ό,τι οι αριστεροί - Αντίθετη η εικόνα σε Ουγγαρία, Πολωνία, ΗΠΑ - Μικρή συναίνεση για τη στήριξη στην Ουκρανία
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ