Η φρεγάτα Ψαρά καταρρίπτει drone των Χούτι - Βίντεο από το υπουργείο Άμυνας της Ολλανδίας

Η φρεγάτα Ψαρά καταρρίπτει drone των Χούτι - Βίντεο από το υπουργείο Άμυνας της Ολλανδίας Facebook Twitter
φωτ.: Χ
0

Η φρεγάτα «Ψαρά» του Πολεμικού Ναυτικού κατέρριψε drone που εξαπέλυσαν οι Χούτι, το βράδυ της Κυριακής.

Αυτό συνέβη κατά τη συνοδεία και προστασία ενός φορτηγού πλοίου μέσω του Κόλπου του Άντεν στο πλαίσιο της Επιχείρησης «Ασπίδες» της ΕΕ. Κατά τη διάρκεια της επίθεσης το ελληνικό πλήρωμα κατέρριψε 2 drone.

Όπως αναφέρει ιστοσελίδα του υπουργείου Άμυνας της Ολλανδίας, το πλοίο υποστήριξης «Karel Doorman» προειδοποίησε «τους Έλληνες συναδέλφους του για την επικείμενη απειλή. Το πλοίο ήταν επίσης έτοιμο να παράσχει ιατρική υποστήριξη εάν χρειαστεί. Από την επίθεση δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί. Επίσης δεν σημειώθηκαν υλικές ζημιές».

Η επίθεση με drone σημειώθηκε στα ανοικτά των ακτών της Σομαλίας. Στην άμυνα το πλήρωμα του HS Ψαρά χρησιμοποίησε διάφορα οπλικά συστήματα και το κανόνι. Η απειλή στη συνέχεια υποχώρησε και το φορτηγό μπόρεσε να συνεχίσει το ταξίδι του με ασφάλεια. 

Όπως αναφέρει το ολλανδικό υπουργείο Άμυνας, στη φρεγάτα «Ψαρά», κατά τη διάρκεια της επίθεσης, βρίσκονταν τρία μέλη του προσωπικού της Ολλανδίας, συμπεριλαμβανομένου του διοικητή George Pastoor, ο οποίος έτυχε να βρίσκεται σε επίσκεψη εργασίας. «Αυτή η επίθεση δείχνει ότι εξακολουθεί να είναι πολύ ανασφαλής η ναυτιλία σε αυτήν την περιοχή. Με την ανάπτυξη μονάδων από χώρες της ΕΕ, είμαστε σε θέση να προστατεύσουμε τη ναυτιλία και να διατηρήσουμε την ελεύθερη διέλευση», ανέφερε ο καπετάνιος.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ