Ο Μέσι κάνει μπάνιο τον Γιαμάλ: Η συνάντηση των δύο ποδοσφαιριστών πριν από 17 χρόνια

Ο Μέσι κάνει μπάνιο τον Γιαμάλ: Η συνάντηση των δύο ποδοσφαιριστών πριν από 17 χρόνια Facebook Twitter
0

Κι όμως ο Λιονέλ Μέσι έχει... κάνει μπάνιο τον Λαμίν Γιαμάλ, τον έφηβο ποδοσφαιριστή που ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στην πρόκριση στον τελικό του Euro 2024 της Ισπανίας επί της Γαλλίας, το βράδυ της Τρίτης.

Το 2007, ο νεαρός Λιονέλ Μέσι πόζαρε με ένα μωρό στα αποδυτήρια του Camp Nou στη Βαρκελώνη, στο πλαίσιο φωτογράφισης για ένα φιλανθρωπικό ημερολόγιο. Ο Μέσι, ο οποίος ήταν τότε 20 ετών, ήδη ήταν γνωστό όνομα στους ποδοσφαιρικούς κύκλους, πριν γίνει ένας από τους κορυφαίους όλων των εποχών. 

Όμως κανείς δεν ήξερε τότε ότι και το μωρό θα έκανε πάταγο στο διεθνές ποδόσφαιρο λιγότερο από 17 χρόνια αργότερα.

Ο Μέσι έκανε μπάνιο, τότε, τον Λαμίν Γιαμάλ - τον 16χρονο που σαρώνει με τις εμφανίσεις του στο Euro 2024. Το γκολ του κόντρα στη Γαλλία στον ημιτελικό της Τρίτης είναι από αυτά που συζητούνται για δεκαετίες, τονίζει το BBC.

Σε ηλικία 16 ετών και 362 ημερών, έγινε επίσης ο νεότερος ποδοσφαιριστής που σκοράρει στην ιστορία του τουρνουά.

Η ξεχασμένη φωτογραφία του Μέσι και του Γιαμάλ επανεμφανίστηκε όταν ο πατέρας του Γιαμάλ τη δημοσίευσε στο Instagram την περασμένη εβδομάδα γράφοντας: «Η αρχή δύο θρύλων».

Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν από την Joan Monfort, η οποία εργάζεται ως ανεξάρτητη φωτογράφος για το Associated Press. Η φωτογράφιση έγινε αφού η Unicef ​​έκανε μια κλήρωση στην πόλη Mataró όπου ζούσε η οικογένεια του Γιαμάλ, είπε. «Γράφτηκαν στην κλήρωση για να φωτογραφηθούν στο Camp Nou με έναν παίκτη της Barça. Και κέρδισαν την κλήρωση», είπε η Monfort στο Associated Press.

Η φωτογράφιση δεν ήταν απλή, είπε η φωτογράφος. «Ο Μέσι είναι ένας αρκετά εσωστρεφής τύπος, είναι ντροπαλός», είπε. «Βγήκε από τα αποδυτήρια και ξαφνικά βρέθηκε σε ένα άλλο δωμάτιο με μια πλαστική μπανιέρα γεμάτη νερό και ένα μωρό μέσα. Ήταν περίπλοκο. Στην αρχή δεν ήξερε καν πώς να τον κρατήσει».

Ο Μέσι κάνει μπάνιο τον Γιαμάλ: Η συνάντηση των δύο ποδοσφαιριστών πριν από 17 χρόνια Facebook Twitter

Όπως ο Μέσι, ο Γιαμάλ συνέχισε να αγωνίζεται για τη Μπαρτσελόνα, όπου έγινε ο νεότερος βασικός και σκόρερ του συλλόγου, καθώς και ο νεότερος σκόρερ στο ισπανικό πρωτάθλημα. Η Monfort είπε ότι μόνο όταν η φωτογραφία άρχισε να γίνεται viral στο διαδίκτυο την περασμένη εβδομάδα συνειδητοποίησε ότι το μωρό ήταν ο Yamal. «Είναι πολύ συναρπαστικό να συνδέεσαι με κάτι που έχει προκαλέσει τέτοια αίσθηση», είπε και πρόσθεσε: «Να σου πω την αλήθεια είναι πολύ ωραίο συναίσθημα»!

Με πληροφορίες από BBC

 
 
 
Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέθανε στα 73 του ο Γιόχαν Νέσκενς - Απώλεια για το παγκόσμιο ποδόσφαιρο

Αθλητισμός / Πέθανε στα 73 του ο Γιόχαν Νέσκενς - Απώλεια για το παγκόσμιο ποδόσφαιρο

Υπήρξε μέλος της εθνικής ομάδας της Ολλανδίας, η οποία έφτασε δύο φορές στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, το 1974 και το 1978, ενώ σκόραρε στον τελικό του 1974 με δυνατό πέναλτι στο δεύτερο λεπτό του αγώνα
LIFO NEWSROOM
Ισπανία: Παίκτης της Χετάφε κατήγγειλε ρατσισμό - Να μην μιλάει μέχρι να μάθει ισπανικά, απάντησε ο πρόεδρος της ομάδας

Αθλητισμός / Ισπανία: Παίκτης της Χετάφε κατήγγειλε ρατσιστική συμπεριφορά - Να μην μιλάει μέχρι να μάθει ισπανικά, απάντησε ο πρόεδρος της ομάδας

Η αντίδραση του Άνχελ Τόρες στους ισχυρισμούς του Νιγηριανού ποδοσφαιριστή Κριστάντους Ούτσε, σχολιάστηκε αρνητικά στα social media
LIFO NEWSROOM