Καναδάς: Οι φλόγες φθάνουν στην Τζάσπερ - Μάχη για να προστατεύσουν αγωγό πετρελαίου

Καναδάς: Οι φλόγες φθάνουν στην Τζάσπερ - Μάχη για να προστατεύσουν αγωγό πετρελαίου Facebook Twitter
Φωτ: Χ
0

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά στον δυτικό Κανάδα που πλησιάζει στην πόλη Τζάσπερ, με τους πυροσβέστες να δίνουν μάχη για να σώσουν υποδομές στρατηγικής σημασίας από τις φλόγες, ιδίως αγωγό πετρελαίου, σύμφωνα με τις αρχές.

Οι ανεξέλεγκτες πυρκαγιές έχουν φθάσει τις 433 στη Βρετανική Κολομβία και τις 176 στην Αλμπέρτα· πάνω από δέκα μαίνονται στην περιοχή του Φορτ Μακμέρι, κόμβο παραγωγής πετρελαίου από ασφαλτική άμμο.

Ο Trans Mountain Pipeline, που μπορεί να μεταφέρει ως και 890.000 βαρέλια πετρελαίου από το Έντμοντον στο Βανκούβερ, διασχίζει εθνικό πάρκο στα καναδικά Βραχώδη Όρη, κοντά στην Τζάσπερ, από όπου αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν εσπευσμένα 25.000 άνθρωποι από τη Δευτέρα.

Οι πυροσβέστες «εργάζονται για να περισώσουν όσα περισσότερα κτίρια είναι δυνατόν και να προστατεύσουν υποδομής κρίσιμης σημασίας, όπως εργοστάσιο επεξεργασίας λυμάτων, τηλεπικοινωνιακές εγκαταστάσεις (και) τον Trans Mountain Pipeline», ανέφερε η υπηρεσία εθνικών πάρκων του Καναδά μέσω Facebook.

Η ραγδαία επιδείνωση της ποιότητας του αέρα ανάγκασε πολίτες και πυροσβέστες που δεν διέθεταν αναπνευστήρες να απομακρυνθούν εσπευσμένα από την πόλη Χίντον, σε απόσταση περίπου 100 χλμ., πρόσθεσε η υπηρεσία.

Πάντως οι αρχές ανέμεναν βροχές κατά τόπους μέσα στις επόμενες ώρες, κάτι που θα μπορούσε να προσφέρει ανάσα στους πυροσβέστες.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ ΔΑΝΙΑ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / «Δεν μπορείτε να προσαρτήσετε άλλες χώρες»: Δανία και Γροιλανδία απαντούν στον Τραμπ

Η νέα τοποθέτηση από τους πρωθυπουργούς της Δανίας και της Γροιλανδίας έρχεται μετά την ανακοίνωση του Τραμπ ότι διορίζει ειδικό απεσταλμένο των ΗΠΑ για το αρκτικό νησί
THE LIFO TEAM
Γάζα: «Δεν μπορώ να ξεχάσω τον τρόμο» περιγράφει μητέρα που γέννησε δύο φορές στη διάρκεια του πολέμου

Διεθνή / Γάζα: «Δεν μπορώ να ξεχάσω τον τρόμο» περιγράφει μητέρα που γέννησε δύο φορές στη διάρκεια του πολέμου

Καθημερινά, περίπου 130 μωρά γεννιούνται στη Λωρίδα της Γάζας, μέσα σε συνθήκες ασφυκτικής πίεσης, με το σύστημα υγείας να βρίσκεται στα πρόθυρα κατάρρευσης και τις βασικές προμήθειες να εξαντλούνται
THE LIFO TEAM