Ολυμπιακοί Αγώνες: Γιατί το Νότιο Σουδάν παλεύει για νίκη με τη Σερβία ή ήττα με λιγότερους από 3 πόντους

Ολυμπιακοί Αγώνες: Γιατί το Νότιο Σουδάν παλεύει για νίκη με τη Σερβία ή ήττα με λιγότερους από 3 πόντους Facebook Twitter
0

Η Σερβία αγωνίζεται με το Νότιο Σουδάν για τον τελευταίο αγώνα του ομίλου τους στο πλαίσιο των Ολυμπιακών Αγώνων και αυτός είναι ένας αγώνας που αφορά τα μέγιστα την Ελλάδα έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί τα πράγματα.

Με το αποτέλεσμα της κόντρα στην Αυστραλία η Ελλάδα έμεινε τρίτη στον όμιλό της με παθητικό πόντων στο -8. Η Βραζιλία έχει εξασφαλίσει το ένα εισιτήριο καθώς έχει διαφορά πόντων -7.

Η Σερβία είναι δεύτερη στον όμιλό της και το Σουδάν είναι τρίτο με διαφορά πόντων -6.

Αυτό σημαίνει ότι η Σερβία παίζει σε ένα παιχνίδι χωρίς κάποιο ουσιαστικό κίνητρο, πέραν της κλήρωσης της επόμενης φάσης. Το Νότιο Σουδάν όμως παίζει «για τη ζωή του».

Αν κερδίσει το Σουδάν ή χάσει με λιγότερους από τρεις προκρίνεται ως δεύτερη ομάδα στον όμιλό του, αφήνοντας τη Σερβία ως τρίτη. Σε αυτή την περίπτωση η Σερβία παίρνει το εισιτήριο και όχι η Ελλάδα, μιας και οι Σέρβοι έχουν θετική διαφορά πόντων.

Αν όμως η Σερβία κερδίσει με τρεις πόντους και πάνω, τότε το Σουδάν μένει τρίτο, με διαφορά πόντων -9 (ή παραπάνω), συνεπώς θα είναι «χειρότερη» ομάδα από την Ελλάδα και άρα η Εθνική παίρνει το εισιτήριο.

Το σενάριο που είναι βέβαια άπιαστο, όπως δείχνουν τα δεδομένα, αλλά θα βόλευε επίσης την Εθνική, είναι νίκη του Νότιου Σουδάν με 24+ πόντους, που θα φέρει τη Σερβία σε τρίτη θέση με διαφορά πόντων χειρότερη από την Ελλάδα.

 
Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αταμάν: Η Θύρα 13 μου ζήτησε «συγγνώμη» για το πανό για την Κύπρο

Αθλητισμός / Αταμάν: Η Θύρα 13 μου ζήτησε «συγγνώμη» για το πανό για την Κύπρο

«Αυτό το πανό ανέβηκε εν αγνοία της διοίκησης του Παναθηναϊκού», λέει ο Αταμάν σύμφωνα με το Haber Global και προσθέτει ότι «η διοίκηση του συλλόγου είναι επίσης πολύ θυμωμένη με αυτήν την κατάσταση»
LIFO NEWSROOM
Παναθηναϊκός: Εκνευρίστηκε ο Αταμάν με πανό για την Κύπρο - Οργή στα τουρκικά ΜΜΕ

Αθλητισμός / Παναθηναϊκός: Εκνευρίστηκε ο Αταμάν με πανό για την Κύπρο - Οργή στα τουρκικά ΜΜΕ

Το βίντεο με την αποβολή του προπονητή του Παναθηναϊκού από φιλικό με την Μακάμπι στην Κύπρο - Η δήλωση που ανήρτησε στα κοινωνικά δίκτυα - Τι γράφουν οι τουρκικές εφημερίδες
LIFO NEWSROOM