Ελίνα Τζένγκο - τελικός: Τι ώρα αγωνίζεται σήμερα για το μετάλλιο - Το κανάλι που τον δείχνει

Ελίνα Τζένγκο - τελικός: Τι ώρα αγωνίζεται σήμερα για το μετάλλιο - Το κανάλι που τον δείχνει Facebook Twitter
Ελίνα Τζένγκο/ Φωτ. Αρχείου: Eurokinissi
0

Η Ελίνα Τζένγκο θα διεκδικήσει σήμερα μετάλλιο στον τελικό του ακοντισμού στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Σε περίπτωση διάκρισης, θα είναι σημαιοφόρος μαζί με τον Εμμανουήλ Καραλή. 

Η Ελλάδα έχει μια σπουδαία ευκαιρία να κατακτήσει το ένατο μετάλλιό της σε αυτούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες.Η Ελίνα Τζένγκο προκρίθηκε στον τελικό του ακοντισμού με βολή στα 63,22 μ., που αποτελεί την 5η καλύτερη επίδοση συνολικά.

Ο τελικός θα ξεκινήσει στις 20:30 και θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΡΤ2. Η Ελίνα Τζένγκο είναι Ελληνίδα αθλήτρια του στίβου, εξειδικευμένη στον ακοντισμό. Γεννήθηκε στις 2 Σεπτεμβρίου 2002 και είναι μέλος της νέας γενιάς αθλητών που έχουν φέρει επιτυχίες στον ελληνικό αθλητισμό.

Η Τζένγκο άρχισε να ξεχωρίζει σε νεαρή ηλικία, κατακτώντας μετάλλια και τίτλους σε πανελλήνιο και διεθνές επίπεδο. Έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε πολλές διεθνείς διοργανώσεις, όπως Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα και Παγκόσμια Πρωταθλήματα νεανίδων, όπου έχει διακριθεί με εξαιρετικές επιδόσεις.

Η σημαντικότερη στιγμή της μέχρι στιγμής ήταν η κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου Κ20 το 2021, με την κορυφαία βολή της να φτάνει τα 63,65 μέτρα, που αποτελεί ένα από τα καλύτερα ρεκόρ της καριέρας της.

Η Τζένγκο θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στον ελληνικό στίβο, με τις επιδόσεις της να την κατατάσσουν ανάμεσα στις κορυφαίες αθλήτριες του αγωνίσματος παγκοσμίως. Οι προσδοκίες για το μέλλον της είναι ιδιαίτερα υψηλές, με την Ελίνα να συνεχίζει να εξελίσσεται και να κατακτά νέες διακρίσεις.

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αταμάν: Η Θύρα 13 μου ζήτησε «συγγνώμη» για το πανό για την Κύπρο

Αθλητισμός / Αταμάν: Η Θύρα 13 μου ζήτησε «συγγνώμη» για το πανό για την Κύπρο

«Αυτό το πανό ανέβηκε εν αγνοία της διοίκησης του Παναθηναϊκού», λέει ο Αταμάν σύμφωνα με το Haber Global και προσθέτει ότι «η διοίκηση του συλλόγου είναι επίσης πολύ θυμωμένη με αυτήν την κατάσταση»
LIFO NEWSROOM
Παναθηναϊκός: Εκνευρίστηκε ο Αταμάν με πανό για την Κύπρο - Οργή στα τουρκικά ΜΜΕ

Αθλητισμός / Παναθηναϊκός: Εκνευρίστηκε ο Αταμάν με πανό για την Κύπρο - Οργή στα τουρκικά ΜΜΕ

Το βίντεο με την αποβολή του προπονητή του Παναθηναϊκού από φιλικό με την Μακάμπι στην Κύπρο - Η δήλωση που ανήρτησε στα κοινωνικά δίκτυα - Τι γράφουν οι τουρκικές εφημερίδες
LIFO NEWSROOM