«Το πλοίο δεν μπορεί να συνεχίσει»- Η ανακοίνωση της εταιρείας για το περιστατικό στην Άνδρο

«Το πλοίο δεν μπορεί να συνεχίσει»- Η ανακοίνωση της εταιρείας για το περιστατικό στην Άνδρο Facebook Twitter
Φωτ.: glomex
0

Το πλοίο «Σαόνησος» θα παραμείνει αγκυροβολημένο στην Κάρυστο, μετά από περιστατικό στο Γαύριο της Άνδρου, όπου αναχώρησε εν μέσω τρικυμίας κατά τη διάρκεια της επιβίβασης επιβατών.

Ο καπετάνιος του πλοίου συνελήφθη κατόπιν προφορικής μήνυσης από το Λιμεναρχείο Άνδρου, λόγω του πρωτοφανούς περιστατικού κατά το οποίο ένα αυτοκίνητο βρέθηκε να αιωρείται ενώ επιχειρούσε να επιβιβαστεί από την μπουκαπόρτα.

Η εταιρεία SAOS FERRIES, που διαχειρίζεται το πλοίο, εξέδωσε ανακοίνωση ενημερώνοντας ότι το πλοίο δεν θα συνεχίσει το ταξίδι του και οι επιβάτες που είχαν προμηθευτεί εισιτήρια καλούνται να τα αλλάξουν.

Η ανακοίνωση της εταιρείας

«Ενημερώνουμε το επιβατικό κοινό ότι, κατόπιν Εισαγγελικής εντολής για τη σύλληψη του Πλοιάρχου του ΕΓ-ΠΓ ΣΑΟΝΗΣΟΣ και την υποχρεωτική απόλυσή του, το πλοίο δεν μπορεί να συνεχίσει την εκτέλεση των δρομολογίων του.

Οι επιβάτες που έχουν εισιτήρια παρακαλούνται να απευθυνθούν στα πρακτορεία έκδοσης ή/και στα κατά τόπους κεντρικά πρακτορεία για την εξαργύρωσή τους».

Στο βίντεο από το λιμάνι του Γαυρίου, φαίνεται η στιγμή που το ΙΧ πλησιάζει τον καταπέλτη και επιβάτες τρέχουν να μπουν στο πλοίο. Λίγα εκατοστά πριν το όχημα πατήσει τον καταπέλτη, αυτός σηκώνεται απότομα από την τρικυμία, ενώ το πλοίο απομακρύνεται, καθώς εμφανώς δεν μπορεί να ισορροπήσει. 

Ορισμένα άτομα του πληρώματος που επιχειρούσαν να σπρώξουν το όχημα που φαινόταν να βρίσκεται στον «αέρα» ανάμεσα σε προβλήματα και καταπέλτη τρέχουν να μπουν μέσα, καθώς ο καπετάνιος έδωσε εντολή αναχώρησης.


 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ