Μαθήματα ενσυναίσθησης από τον λιμενικό που διέσωσε το 50 ημερών προσφυγόπουλο στην Τήλο

Σπάνια μαθήματα ενσυναίσθησης από τον λιμενικό που διέσωσε το 50 ημερών προσφυγόπουλο στην Τήλο Facebook Twitter
Φωτ.: Facebook / Maria Kamma
0

Περήφανος που «καταφέραμε να γίνουμε σανίδα σωτηρίας για αυτούς τους ανθρώπους» δηλώνει ο λιμενικός στην Τήλο που συμμετείχε στη διάσωση του βρέφους μεταναστών μόλις 50 ημερών.

Το 50 ημερών προσφυγόπουλο ήταν εγκλωβισμένο επί τρεις ημέρες σε απόκρημνη περιοχή στην Τήλο και οι γονείς του έφτιαχναν το γάλα του με θαλασσινό νερό. Μετά τη δημοσιότητα που πήρε η συγκινητική ιστορία του μικρού Ιωνά, ο λιμενικός που κράτησε αγκαλιά το βρέφος μετά τη διάσωση, θέλησε να δώσει τα εύσημα και στους υπόλοιπους συναδέλφους του που συμμετείχαν στην επιχείρηση διάσωσης, λέγοντας:

«Θεωρώ ότι κάναμε το αυτονόητο και τίποτα παραπάνω. Το παν είναι να είσαι άνθρωπος με ενσυναίσθηση, τουλάχιστον έτσι έμαθα εγώ».

Με ανάρτησή του στο Facebook, ο Γιάννης Κουφάκης ευχαρίστησε τον κόσμο για τα λόγια του, δηλώνοντας συγκινημένος. «Μου δίνετε δύναμη να συνεχίζω γιατί δεν είναι καθόλου εύκολο να είσαι μακριά απ' τα παιδιά σου κ τους αγαπημένους σου τόσο καιρό» είπε χαρακτηριστικά.

Μετά τη διάσωση της οικογένειας, τους παρασχέθηκαν πρώτες βοήθειες, τροφή, ένδυση, στέγαση και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Στη συνέχεια, ο μικρός Ιωνάς με την οικογένειά του αναχώρησαν για τον Πειραιά.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κατολίσθηση στο φαράγγι της Σαμαριάς: Νεκρή τουρίστρια - Δεκάδες άλλοι εγκλωβισμένοι

Ελλάδα / Κατολίσθηση στο φαράγγι της Σαμαριάς: Νεκρή τουρίστρια - Δεκάδες άλλοι εγκλωβισμένοι

Από κατολίσθηση βράχων - Δεκάδες εγκλωβισμένοι - Μεγάλες δυνάμεις της πυροσβεστικής από Χανιά, Ρέθυμνο και Ηράκλειο έχουν σπεύσει στο φαράγγι της Σαμαριάς για τη διάσωσή τους
LIFO NEWSROOM