Xαλκιδική: Σήμερα η κηδεία του 19χρονου που έχασε τη ζωή του στο λούνα παρκ

Xαλκιδική: Σήμερα η κηδεία του 19χρονου που έχασε τη ζωή του στο λούνα παρκ Facebook Twitter
Φωτ.: Glomex
0

Σήμερα στις 11:00 στη Βέροια, φίλοι και συγγενείς θα πουν το τελευταίο «αντίο» στον 19χρονο που έχασε τη ζωή του σε λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, ενώ παραμένουν ανοιχτά τα ερωτήματα γύρω από την τραγική αυτή υπόθεση.

Ο 19χρονος σκοτώθηκε ακαριαία όταν ένα μέρος του παιχνιδιού στο λούνα παρκ έσπασε, σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση. Σημειώνεται ότι ο 21χρονος χειριστής του μηχανήματος εγκατέλειψε το σημείο μετά το συμβάν και παραδόθηκε στις Αρχές την επόμενη μέρα.

Μετά τις αντιπαραθέσεις σχετικά με τις ευθύνες, ο δήμος Κασσάνδρας και το υπουργείο Ανάπτυξης εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία διευκρινίζεται ότι η τοπική αυτοδιοίκηση είναι η μοναδική αρμόδια αρχή για τη χορήγηση αδειών λειτουργίας λούνα παρκ.

Η εισαγγελέας διέταξε προκαταρκτική έρευνα για να διαπιστωθούν οι συνθήκες του δυστυχήματος, ενώ η ποινική αξιολόγηση του 58χρονου ιδιοκτήτη και του 21χρονου χειριστή θα αποφασιστεί στη συνέχεια.

Σε βάρος του 58χρονου έχει σχηματιστεί δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια, ενώ ο 21χρονος αντιμετωπίζει κατηγορίες για θανατηφόρα έκθεση.

Η οικογένεια του 19χρονου ζητά πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης, τονίζοντας ότι υπάρχει σοβαρή ευθύνη και παραλείψεις από τις τοπικές αρχές.

Σε σχετική δήλωση, η οικογένεια αναφέρει: «Το τραγικό αυτό περιστατικό αναδεικνύει την προχειρότητα και τις ελλείψεις των αρμοδίων οργάνων της τοπικής αυτοδιοίκησης. Η απώλεια ενός νέου ανθρώπου απαιτεί πλήρη και διεξοδική έρευνα για όλους τους υπεύθυνους, χωρίς εκπτώσεις. Είναι σαφές ότι πρόκειται για σοβαρή εγκληματική ενέργεια κακουργηματικού χαρακτήρα, που προκλήθηκε και από την ολιγωρία των τοπικών αρχών. Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να αποκαλυφθεί η αλήθεια».

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ