Ουκρανία: 41 νεκροί από νέα ρωσική επίθεση - Πάνω από 180 τραυματίες, λέει ο Ζελένσκι

Ουκρανία: 41 νεκροί από νέα ρωσική επίθεση - Πάνω από 180 τραυματίες, λέει ο Ζελένσκι Facebook Twitter
Φωτογραφία: X
0

Τουλάχιστον 41 άνθρωποι σκοτώθηκαν από ρωσικά πλήγματα στην πόλη Πολτάβα της ανατολικής Ουκρανίας, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της χώρας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Από τη ρωσική επίθεση στην Πολτάβα πέραν από τους 41 νεκρούς, 180 άνθρωποι τραυματίστηκαν ή παραμένουν εγκλωβισμένοι στα συντρίμμια των κτηρίων που επλήγησαν. 

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ανακοίνωσε επίσης ότι η προκαταρκτική έρευνα υποδηλώνει ότι η ανατολική πόλη χτυπήθηκε από δύο ρωσικούς βαλλιστικούς πυραύλους.

«Περισσότεροι από 180 άνθρωποι τραυματίστηκαν. Δυστυχώς, υπάρχουν πολλοί θάνατοι. Επί του παρόντος, 41 άνθρωποι έχουν δηλωθεί νεκροί», συνέχισε ο Ζελένσκι.

Σύμφωνα με το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας, το πλήγμα συνέβη σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα από τη στιγμή που ενεργοποιήθηκε ο συναγερμός ειδοποίησης εισερχόμενων πυραύλων. «Συνέβη την ώρα που οι άνθρωποι πήγαιναν προς το υπόγειο καταφύγιο», τόνισε.

«Χάρη στο συντονισμένο έργο των διασωστών και των γιατρών, διασώθηκαν 25 άτομα, 11 από τα οποία απεγκλωβίστηκαν από τα συντρίμμια, οι διασώστες συνεχίζουν αυτή τη στιγμή το έργο τους», πρόσθεσε το υπουργείο.

Ουκρανοί στρατιωτικοί μπλόγκερ, από την πλευρά τους, ισχυρίστηκαν ότι οι πύραυλοι είχαν στόχο μια επίσημη υπαίθρια στρατιωτική τελετή.

Ο Ουκρανός πρόεδρος τόνισε ότι διέταξε «μια πλήρη και ταχεία έρευνα» για τις συνθήκες που επέτρεψαν αυτή τη ρωσική επίθεση.

Υποσχέθηκε επίσης η Ρωσία να λογοδοτήσει και κάλεσε για άλλη μια φορά τους δυτικούς συμμάχους του Κιέβου να παραδώσουν επειγόντως περισσότερα συστήματα αεροπορικής άμυνας και να επιτρέψουν στην Ουκρανία να χτυπάει βαθιά στο ρωσικό έδαφος με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λίβανος, επιχείρηση «pager»: Τι γνωρίζουμε για τις φονικές εκρήξεις βομβητών

Διεθνή / Λίβανος, επιχείρηση «pager»: Τι γνωρίζουμε για τις φονικές εκρήξεις βομβητών

Οι λεπτομέρειες της κινηματογραφικής επίθεσης σε χιλιάδες μέλη της Χεζμπολάχ - Πώς το Ισραήλ παραβίασε την εφοδιαστική αλυσίδα της πολιτοφυλακής του Λιβάνου που είχε επιλέξει «μπίπερ» για την επικοινωνία ως πιο ασφαλή από τα ευάλωτα κινητά τηλέφωνα
LIFO NEWSROOM
Ένας σκίουρος σταμάτησε τρένο για το Γκάτγουικ διότι «αρνήθηκε» να αποβιβαστεί

Διεθνή / Ένας σκίουρος σταμάτησε τρένο για το Γκάτγουικ διότι «αρνήθηκε» να αποβιβαστεί

Ζεύγος σκίουρων επιβιβάστηκε χωρίς εισιτήρια παραβιάζοντας τον κανονισμό των σιδηροδρόμων και ο ένας εξ αυτών αρνήθηκε να αποβιβαστεί, ανέφερε η σουρεαλιστική ανακοίνωση της διαχειρίστριας εταιρείας
LIFO NEWSROOM
OceanGate: Το βυθισμένο υποβρύχιο Titan σε βίντεο για πρώτη φορά

Διεθνή / OceanGate: Το βυθισμένο υποβρύχιο Titan σε βίντεο για πρώτη φορά

Το υποβρύχιο εξερράγη καθώς κατέβαινε στο ναυάγιο του Τιτανικού, παρασύροντας στον θάνατο τους πέντε επιβάτες του - «Όλα καλά εδώ», το τελευταίο τους μήνυμα με τον «δωμάτιο ελέγχου» - Είχα προειδοποιήσει για τα θέματα ασφαλείας, καταγγέλλει πρώην υπάλληλος
LIFO NEWSROOM
«Εμείς δεν φτιάχνουμε τους βομβητές, είμαστε οι μεσάζοντες», λέει η ουγγρική εταιρεία

Διεθνή / Λίβανος: «Εμείς δεν φτιάχνουμε τους βομβητές, είμαστε μεσάζοντες», λέει η ουγγρική εταιρεία που υποδεικνύεται ως κατασκευάστρια

Οι βομβητές διαθέτουν από κατασκευής τρία από τα πέντε μέρη που χρειάζεται ένας εκρηκτικός μηχανισμός - Απαιτείται ωστόσο πολύμηνη προετοιμασία για να πειραχτούν 5.000 συσκευές και να μετατραπούν σε εκρηκτικούς μηχανισμούς
LIFO NEWSROOM