Το πώς προετοιμάζεται κανείς για το φθινόπωρο είναι προσωπική υπόθεση, αλλά μπορούμε να πούμε με ασφάλεια ότι μια βόλτα στα μαγαζιά βοηθάει. 

 

Το The Mall Athens αποτελεί προορισμό για μεγάλες shopping days, αφού πάντα βρίσκουμε αμέτρητες επιλογές σε ρούχα, αξεσουάρ και είδη σπιτιού για να επιλέξουμε αυτό που μας ταιριάζει. Το καλύτερο, όμως, είναι ότι μπορούμε πάντα να «σπάμε» τη βόλτα μας με μια στάση για φαγητό στα food spots του Εμπορικού Κέντρου. 

 

Από την πρόσφατη εξόρμησή μας για τις αγορές της νέας σεζόν, ξεχωρίσαμε, 8+1 food spots που αποτελούν ιδανική στάση για αλμυρά πιάτα, καφέ αλλά και αφράτα γλυκά. 

 

Ted

Χρειαζόμαστε καφεϊνη για τις πρώτες φθινοπωρινές αγορές μας, οπότε η μέρα μας ξεκινά από τον ροζ κόσμο του αρκούδου Ted. Η μυρωδιά από τα cookies κυριαρχεί στον χώρο και εννοείται ότι θα δοκιμάσουμε τη μυστική συνταγή με την οποία φτιάχνονται, διαλέγοντας ένα μεγάλο μπισκότο με κομμάτια σοκολάτας. 

 

New season, new taste: Επιστροφή στην πόλη με την πιο γευστική βόλτα

 

Θα το συνοδεύσουμε με μια κούπα από τη μοναδική ποικιλία καφέ Ted’s Signature Roast, ολοκληρώνοντας την πρώτη μας στάση. Το Ted, εκτός από τα χαρακτηριστικά cookies αποτελεί και στέκι για brunch, σερβίροντας μια μεγάλη ποικιλία αλμυρών γεύσεων. 

 

Veneti Jackson's

Μετά από τις πρώτες, βασικές αγορές μας έχει έρθει η ώρα για σνακ. Στο ανανεωμένο Veneti Jackson's, ανάμεσα στις αχνιστές σφολιάτες, τα μυρωδάτα κρουασάν και τα γλυκά αποφασίζουμε να φάμε κάτι αλμυρό και έτσι καταλήγουμε σε ένα λαχταριστό σάντουιτς με σαλάμι αέρος, κρέμα βουτύρου και μαρούλι

 

New season, new taste: Επιστροφή στην πόλη με την πιο γευστική βόλτα

 

Και επειδή δεν μπορέσαμε τελικά να αντισταθούμε σε μια γλυκιά λιχουδιά, μετά το σάντουιτς απολαμβάνουμε και ένα σου με κρέμα από κόκκινα φρούτα που λιώνει στο στόμα. 

 

everest

Στα everest, από την άλλη, ο σεφ Βασίλης Καλλίδης έχει δημιουργήσει ένα σάντουιτς με σουτζουκάκια. Αφράτη τσιαπάτα, κόκκινη σάλτσα με κύμινο, καπνιστό τυρί, τηγανητές πατάτες και μαγιονέζα αγκαλιάζουν τα σουτζουκάκια σε ένα σάντουιτς που είναι ολόκληρο γεύμα. 

 

New season, new taste: Επιστροφή στην πόλη με την πιο γευστική βόλτα

 

Τα σάντουιτς αποτελούν σταθερή επιλογή στα everest, μαζί με τις σαλάτες, τα hot dogs και τις σφολιάτες, αλλά θα κλείσουμε ξανά με γλυκό, επιλέγοντας αυτή τη φορά ένα λυχναράκι Κρήτης

 

Ancho

Όταν φτάνει η στιγμή για το κυρίως της ημέρας, το χρωματιστό Ancho, που παντρεύει το μεξικάνικο street food με τα καλιφορνέζικα burrito σε ένα πλούσιο μενού είναι μια σίγουρη στάση. Μάλιστα, το γεγονός ότι μπορείς να φτιάξεις το δικό σου, custom πιάτο με tacos, burritos και quesadillas και τη γέμιση της επιλογής σου, το κάνει ακόμα πιο ενδιαφέρον. 

 

New season, new taste: Επιστροφή στην πόλη με την πιο γευστική βόλτα

 

Αυτή τη φορά θα φτιάξουμε το δικό μας buritto με tortilla ολικής άλεσης και ρύζι, φασόλια, γέμιση, salsa, τυρί και sour cream και θα το συνδυάσουμε με ένα μεσαία καυτερό nacho bowl με cheddar, pico de gallo και guacamole.

 

Hachi&co

Για όσους αγαπούν την ασιατική κουζίνα και το street food, τo νέο δημιούργημα της γνωστής αλυσίδας εστιατορίων Hachi&co είναι ένα go to spot για ιδιαίτερες γεύσεις αλλά και custom συνδυασμούς με νουντλς και fried rice. 

 

New season, new taste: Επιστροφή στην πόλη με την πιο γευστική βόλτα

 

Αντί για τις signature γαρίδες rock shrimp, επιλέξαμε το shrimp bao με αχνιστά ψωμάκια ατμού, γαρίδα, μαγιονέζα τρούφας και μαύρο tobiko και το συνδυάσαμε με το Pride sushi του καταλόγου με καβούρι, σολομό, γαρίδα, τόνο και tobiko.

 

Πίσω στα καταστήματα, κάνουμε μερικές ακόμη «στρατηγικές» αγορές για τη νέα σεζόν, με πρακτικά ρούχα για τη δουλειά και το γυμναστήριο, αλλά και συσκευές για το σπίτι. Λίγες ώρες αργότερα, αποφασίζουμε να κλείσουμε τη shopping μέρα μας με ένα χορταστικό γεύμα. 

 

Λάδι & Ρίγανη

Το all time favourite σουβλάκι εκπροσωπείται στο The Mall Athens από το Λάδι & Ρίγανη, που σερβίρει αυθεντικό γύρο Θεσσαλονίκης μέσα σε αλάδωτη καλαμποκίσια πίτα, με σως φέτα.

 

New season, new taste: Επιστροφή στην πόλη με την πιο γευστική βόλτα

 

Στον κατάλογό του, εκτός από τα κλασικά τυλιχτά, βρίσκουμε και πιο «ψαγμένα» πιάτα όπως σεφταλιά σε φουρνιστό ψωμί, γύρο burger με χοιρινό, σως τζατζικιού, λαχταριστό κεμπάπ γιαουρτλού αλλά και επιλογές χωρίς κρέας όπως η φουρνιστή πατάτα με σως φέτας.

 

Pizza.gr

Πάνω στην τραγανή, χειροποίητη ζύμη του Pizza.gr συναντιούνται φρεσκοκομμένα λαχανικά και γνήσια τυριά και αλλαντικά, δημιουργώντας μυρωδάτες πίτσες που μπορεί κανείς να απολαύσει ολόκληρες ή με το κομμάτι. 

 

New season, new taste: Επιστροφή στην πόλη με την πιο γευστική βόλτα

 

Διαλέγουμε μια Special πίτσα με σάλτσα ντομάτας, gouda, χοιρινή ωμοπλάτη, μπέικον, φρέσκα μανιτάρια και πιπεριά και καθώς το μενού περιλαμβάνει επίσης σαλάτες, πεϊνιρλί, πατάτες crosscut, καλτσόνε και tortilla wraps, τη συνδυάζουμε με μία τορτίγια με φιλέτο κοτόπουλο και γαλλική σαλάτα

 

Cinnabon

Μια γεμάτη μέρα σαν αυτή δεν θα μπορούσε να κλείσει χωρίς γλυκό. Το Cinnabon, που άνοιξε στην Ουάσινγκτον το 1985 και έκτοτε έχει γίνει συνώνυμο με τα μυρωδάτα cinnamon rolls σε όλο τον κόσμο, έχει το δικό του spot στο The Mall Athens. 

 

New season, new taste: Επιστροφή στην πόλη με την πιο γευστική βόλτα

 

Ο κατάλογος περιλαμβάνει λαχταριστά pastries και ροφήματα και θα δυσκολευτούμε να διαλέξουμε πριν αποφασίσουμε τελικά να δοκιμάσουμε ένα ρολό με γέμιση κανέλας Makara, καστανή ζάχαρη και πλούσια επικάλυψη cream cheese και ένα με επικάλυψη διπλής καραμέλας και καρύδια pecan

Οδηγός Γεύσης