H Más Verbena παρουσιάζει τον Don Alirio @don_alirio για πρώτη φορά στην Αθήνα! Το Σάββατο 14 Σεπτέμβρη, θα ηγηθεί της εκδήλωσης “Más Verbena: The Afro-Caribbean Sound Revolution” που περιλαμβάνει: Διάλεξη με θέμα τις “Καλλιτεχνικές παρεμβάσεις στην Καραϊβική” (στις 19:00) και αμέσως μετά ένα μοναδικό DJ set με δίσκους βινυλίου πάνω στη “La Saramuya Picó Sound System” που θα μας ταξιδέψει σε μια μουσική Οδύσσεια στο χώρο και στο χρόνο. Στις μουσικές επιλογές θα συμμετέχουν επίσης ο Αδαμάντιος (Teranga Beat) και ο Stivako.

 

Ο Don Alirio (Carlos Mario Mojica) από τη Barranquilla της Κολομβίας είναι ένας Picotero, μουσικός επιμελητής, selector, συλλέκτης και ερευνητής, με έμφαση στη μελέτη και τη διατήρηση των ήχων της Λατινικής Αμερικής και της Αφρικής. Οι μουσικές του επιλογές αποτίνουν φόρο τιμής στις λαϊκές γειτονιές, τους χορούς και τα ηχοσυστήματα Picó, όλα με κοινό πυρήνα την αφοσίωση σε ένα στοιχείο: τη μουσική.

 

Το ακαδημαϊκό του έργο περιλαμβάνει μια σειρά από εργαστήρια, διαλέξεις και ομιλίες σχετικά με την επίδραση της λατινοαμερικάνικης μουσικής στις κοινωνικές, ανθρωπολογικές και οικονομικές δραστηριότητες της Καραϊβικής.

 

Στην εκδήλωση θα υπάρχουν ποτά, επίσης φαγητό και Κολομβιανικες γεύσεις από το εστιατόριο La Piñata @lapinatgr .

 

Είσοδος με Ελεύθερη Συνεισφορά.