Η θρυλική Tupperware υπέβαλε αίτηση χρεοκοπίας

Η θρυλική Tupperware υπέβαλε αίτηση χρεοκοπίας Facebook Twitter
φωτ.: Getty
0

Η αμερικανική εταιρεία Tupperware κατέθεσε αίτηση πτώχευσης καθώς αγωνίζεται να επιβιώσει, ελέω ραγδαίας μείωσης των πωλήσεων.

Η εταιρεία με τα διάσημα δοχεία αποθήκευσης τα οποία εξαιτίας της όλοι αποκαλούν πλέον τάπερ, είπε ότι θα ζητήσει την άδεια του δικαστηρίου για να ξεκινήσει την πώληση της επιχείρησης και ότι σκοπεύει να συνεχίσει τη λειτουργία της.

Παρά τις προσπάθειες να ανανεώσει τα προϊόντα της τα τελευταία χρόνια και να επανατοποθετηθεί σε ένα νεότερο κοινό, δεν κατάφερε να ξεχωρίσει από τους ανταγωνιστές. Πέρυσι, η εταιρεία προειδοποίησε ότι μπορεί να καταρρεύσει εκτός και αν μπορούσε να συγκεντρώσει γρήγορα νέα κεφάλαια. Οι μετοχές της εταιρείας υποχώρησαν κατά περισσότερο από 50% αυτή την εβδομάδα μετά τις αναφορές ότι σχεδίαζε να κηρύξει πτώχευση.

Μετά από μια σύντομη αύξηση των πωλήσεων κατά τη διάρκεια της πανδημίας, καθώς περισσότεροι άνθρωποι άρχισαν να μαγειρεύουν στο σπίτι, η εταιρεία είδε τη ζήτηση να συνεχίζει να μειώνεται. Το αυξανόμενο κόστος των πρώτων υλών, οι υψηλότεροι μισθοί και το κόστος μεταφοράς έχουν επίσης επηρεάσει τα περιθώρια κέρδους της.

Η Tupperware ιδρύθηκε το 1946 από τον Earl Tupper, ο οποίος κατοχύρωσε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας την εύκαμπτη αεροστεγή σφράγιση των δοχείων. Η Tupperware ήταν μια σημαντική καινοτομία, καθώς χρησιμοποιούσε νέα πλαστικά για να διατηρεί τα τρόφιμα φρέσκα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, κάτι που ήταν ανεκτίμητο όταν τα ψυγεία ήταν ακόμα πολύ ακριβά για πολλές οικογένειες. 

Ωστόσο, η επιτυχία δεν ήρθε αμέσως. Ήταν η πρωτοπόρος πωλήτρια Brownie Wise που βοήθησε να μετατραπεί η μάρκα σε δημοφιλές όνομα, κυριολεκτικά. Ανέπτυξε μια προσέγγιση στην οποία οι πωλητές, οι οποίοι ήταν κυρίως γυναίκες, πουλούσαν Tupperware σε άλλες γυναίκες στα σπίτια τους, πιο γνωστά ως «επιδείξεις τάπερ».

Σύμφωνα με την εταιρεία, η Tupperware πωλείται πλέον σε 70 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Οικονομία
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι επενδυτές «εμπιστεύονται» Coca-Cola και Colgate, υπό τον φόβο επερχόμενης ύφεσης 

Οικονομία / Οι επενδυτές «εμπιστεύονται» Coca-Cola και Colgate, υπό τον φόβο επερχόμενης ύφεσης 

Ο τομέας των βασικών καταναλωτικών προϊόντων ξεπερνά την ευρύτερη αγορά τις τελευταίες εβδομάδες καθώς οι επενδυτές αναζητούν αμυντικές μετοχές, σύμφωνα με ρεπορτάζ των Financial Times
LIFO NEWSROOM