Έλον Μασκ: Αντιμέτωπος με κυρώσεις μετά την τρίτη «απουσία» από την έρευνα για την εξαγορά του Twitter

Έλον Μασκ: Αντιμέτωπος με κυρώσεις μετά την τρίτη «απουσία» από την έρευνα για την εξαγορά του Twitter Facebook Twitter
Έλον Μασκ / Φωτ.: Getty Images
0

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ σκοπεύει να ζητήσει κυρώσεις κατά του Έλον Μασκ για το γεγονός ότι δεν κατέθεσε σε έρευνα που σχετίζεται με την εξαγορά του Twitter, που τώρα ονομάζεται X, ύψους 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων.  

Η αμερικανική υπηρεσία εξετάζει αν ο Έλον Μασκ ακολούθησε το νόμο όταν γνωστοποίησε την αγορά μετοχών του Twitter και αν οι δηλώσεις του σε σχέση με τη συμφωνία ήταν παραπλανητικές.

H κατάθεση του Έλον Μασκ είχε προγραμματιστεί, κατόπιν συνεννόησης με το νομικό επιτελείο του και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, για τις 10 Σεπτεμβρίου στο Λος Άντζελες. Αλλά τρεις ώρες πριν από την έναρξη της κατάθεσής του, ο δικηγόρος του Μασκ ενημέρωσε την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ότι ο πελάτης του, ο οποίος διευθύνει επίσης τη SpaceX, έπρεπε να ταξιδέψει επειγόντως στην Ανατολική Ακτή για την εκτόξευση της αποστολής Polaris Dawn και δεν θα μπορούσε να παραστεί στην κατάθεση ή να την αναβάλει για την επόμενη ημέρα, σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα. 

Στη συνέχεια, οι δύο πλευρές κατέληξαν στη μετάθεση της διαδικασίας στις αρχές Οκτωβρίου, με την αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να ισχυρίζεται ότι ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης του Χ (πρώην Twitter) παραβίασε μια δικαστική εντολή που απαιτούσε τη γραπτή συγκατάθεση της ή εντολή του δικαστηρίου για να τροποποιήσει την ημερομηνία της κατάθεσής του, κάτι που -όπως αναφέρει- δεν έκανε πριν δεν εμφανιστεί στις 10 Σεπτεμβρίου. 

«Η δικαιολογία του Μασκ παραπέμπει σε εμπαιγμό» ανέφερε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. «Η SpaceX είχε ήδη ανακοινώσει ότι στόχευε σε εκτόξευση το πρωί της Τρίτης (17/9), δύο ημέρες νωρίτερα. Ως επικεφαλής της εταιρείας, ο Μασκ σίγουρα γνώριζε ήδη για την εκτόξευση της SpaceX και δεν ενημέρωσε για την πρόθεσή του παρά μόνο τρεις ώρες πριν από την έναρξη της κατάθεσής του, και αφού η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς δαπάνησε χιλιάδες δολάρια για να πετάξει τρεις δικηγόρους στο Λος Άντζελες» αναφέρεται στα σχετικά έγγραφα.

Είναι η τρίτη φορά που ο Έλον Μασκ αποφεύγει να καταθέσει στην έρευνα για την εξαγορά του Twitter. Η διαμάχη με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ξεκίνησε το 2018, όταν ο οργανισμός τον μήνυσε επειδή ψευδώς έγραψε στο Twitter ότι είχε «εξασφαλίσει χρηματοδότηση» για την ιδιωτικοποίηση της Tesla.

*Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

Διεθνή / Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

«Με τον αριθμό των επισκεπτών να αυξάνεται στα ύψη σε κορυφαίους προορισμούς όπως η Βαρκελώνη και η Βενετία, οι ντόπιοι το λένε δυνατά και καθαρά: Αρκετά», γράφει η αμερικανική εφημερίδα - Τι επισημαίνει για την περίπτωση της Ελλάδας
LIFO NEWSROOM