ΟΗΕ: Η Μέση Ανατολή στο χείλος καταστροφής - Δεν υπάρχει στρατιωτική λύση

ΟΗΕ: Η Μέση Ανατολή στο χείλος καταστροφής - Δεν υπάρχει στρατιωτική λύση Facebook Twitter
Φωτ: Getty
0

Η ειδική συντονίστρια του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τον Λίβανο προειδοποίησε σήμερα πως απειλείται «άμεση καταστροφή» στη Μέση Ανατολή, με φόντο την κλιμάκωση των εχθροπραξιών ανάμεσα στις ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ και τη λιβανική Χεζμπολάχ, συμπληρώνοντας πως δεν υπάρχει στρατιωτική λύση.

«Ενώ η περιφέρεια βρίσκεται στο χείλος άμεσης καταστροφής, δεν μπορούμε να το υπογραμμίσουμε αρκετά: Δεν υπάρχει στρατιωτική λύση που θα κάνει ασφαλέστερη οποιαδήποτε πλευρά», τόνισε η Τζανίν Χένις-Πλάσχερτ.

Την ίδια ώρα, τα νοσοκομεία στο βόρειο Ισραήλ έχουν λάβει οδηγίες για να μεταφέρουν τους ασθενείς τους, αλλά και τον εξοπλισμό προσφοράς των υπηρεσιών τους, σε υποδομές που διαθέτουν επιπλέον προστασία από ρουκέτες και πυραυλικά πλήγματα, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας.

Το εκπαιδευτικό νοσοκομείο Rambam hospital στην πόλη Χάιφα θα μεταφέρει τους ασθενείς του στις υπόγειες εγκαταστάσεις ασφαλείας που διαθέτει, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

Διεθνή / Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

«Με τον αριθμό των επισκεπτών να αυξάνεται στα ύψη σε κορυφαίους προορισμούς όπως η Βαρκελώνη και η Βενετία, οι ντόπιοι το λένε δυνατά και καθαρά: Αρκετά», γράφει η αμερικανική εφημερίδα - Τι επισημαίνει για την περίπτωση της Ελλάδας
LIFO NEWSROOM