Λίβανος: Τουλάχιστον 182 οι νεκροί από τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές

Λίβανος: Τουλάχιστον 100 οι νεκροί από τις αεροπορικές ισραηλινές επιδρομές ανκοίνωσε το υπουργείο Υγείας Facebook Twitter
Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ
0

Το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου ανακοίνωσε τουλάχιστον 182 θανάτους από τα ισραηλινά πλήγματα, αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί τα επόμενα εικοσιτετράωρα.

Την ίδια ώρα που οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις εντείνουν την εκστρατεία τους εναντίον στόχων της Χεζμπολάχ, ο απολογισμός των τραυματιών από τα χτυπήματα στον Λίβανο ξεπερνά τους 400. Η ενημέρωση έγινε νωρίς τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου, στην οποία τονίζεται από την πλευρά του Λιβάνου, πως «το Ισραήλ πραγματοποίησε την πιο εντατική αεροπορική εκστρατεία εναντίον στόχων της Χεζμπολάχ στο Λίβανο από τότε που ξεκίνησε η σύγκρουση στη Γάζα, τον Οκτώβριο».

Προς ώρας, δεν είναι σαφές πόσοι από τους νεκρούς ήταν άμαχοι, αλλά πολλά από τα ισραηλινά πλήγματα στόχευσαν κατοικημένες περιοχές όπου η Χεζμπολάχ έχει ισχυρή παρουσία, και τα τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρθηκαν σε γυναίκες και παιδιά μεταξύ των θυμάτων.


Τις τελευταίες ώρες, ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη ετοιμάζονται να εξαπολύσουν νέες επιθέσεις για να πλήξουν όπλα στρατηγικής σημασίας της Χεζμπολάχ, τα οποία βρίσκονται κρυμμένα μέσα σε σπίτια στην κοιλάδα Μπεκάα στον νότιο Λίβανο, όπως ενημέρωσε το μεσημέρι ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, καλώντας τους αμάχους να απομακρυνθούν αμέσως.

«Οι εικόνες τώρα από το νότιο Λίβανο είναι δευτερογενείς εκρήξεις όπλων της Χεζμπολάχ, που εκρήγνυνται μέσα σε σπίτια. Σε κάθε σπίτι στο οποίο επιτιθέμεθα υπάρχουν όπλα. Ρουκέτες, πύραυλοι, drone που προορίζονταν να σκοτώσουν Ισραηλινούς αμάχους», δήλωσε σε τηλεοπτικό διάγγελμα ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι.

«Προειδοποιώ τους Λιβανέζους κατοίκους που ζουν σε χωριά στην κοιλάδα Μπεκάα. Αυτή είναι μια ειδική προειδοποίηση προς τους κατοίκους της κοιλάδας Μπεκάα. Οι κάτοικοι που βρίσκονται κοντά σε κτίρια ή μέσα σε σπίτια όπου φυλάσσονται βλήματα και όπλα, απομακρυνθείτε αμέσως από αυτά!», τόνισε ο εκπρόσωπος των IDF.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Adolescence: Η «Εφηβεία» του Netflix θα προβληθεί δωρεάν σε όλα τα γυμνάσια και λύκεια του Ηνωμένου Βασιλείου

Διεθνή / Adolescence: Η «Εφηβεία» του Netflix θα προβληθεί δωρεάν σε όλα τα γυμνάσια και λύκεια του Ηνωμένου Βασιλείου

«Αυτή είναι μια σημαντική πρωτοβουλία για να ενθαρρύνουμε όσο το δυνατόν περισσότερους μαθητές να δουν τη σειρά», δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ
LIFO NEWSROOM
Ήρθε η ώρα να τιμωρηθεί ο Όρμπαν, δηλώνει η επόμενη κυβέρνηση της Γερμανίας

Διεθνή / Ήρθε η ώρα να τιμωρηθεί ο Όρμπαν, δηλώνει η επόμενη κυβέρνηση της Γερμανίας

Η φιλορωσική στάση του Ορμπάν έχει προκαλέσει νέες εντάσεις, με την Ουγγαρία να χρησιμοποιεί επανειλημμένα το δικαίωμα βέτο για να εμποδίσει ευρωπαϊκές κυρώσεις σε βάρος Ρώσων ολιγαρχών και στρατιωτικών
LIFO NEWSROOM
Γιατί η Νορβηγία επαναφέρει τα στρατιωτικά της καταφύγια του Ψυχρού Πολέμου

Διεθνή / Γιατί η Νορβηγία επαναφέρει τα στρατιωτικά της καταφύγια του Ψυχρού Πολέμου

Η Νορβηγία δεν είναι μόνη. Η Σουηδία έχει επαναφέρει τη χρήση της υπόγειας ναυτικής βάσης στο νησί Muskö, ενώ η Κίνα, το Ιράν και άλλες χώρες χτίζουν ή ενισχύουν υπόγειες εγκαταστάσεις στρατιωτικής σημασίας
LIFO NEWSROOM
Ο νέος πρωθυπουργός της Γροιλανδίας απορρίπτει την τελευταία απειλή Τραμπ: «Δεν ανήκουμε σε κανέναν»

Διεθνή / Ο νέος πρωθυπουργός της Γροιλανδίας απορρίπτει την τελευταία απειλή Τραμπ: «Δεν ανήκουμε σε κανέναν»

Ο νέος ηγέτης κάλεσε τους πολίτες σε ενότητα απέναντι στις αυξανόμενες εξωτερικές πιέσεις, τονίζοντας πως είναι κρίσιμο «να σταθούμε μαζί ως λαός, ειδικά τώρα που δεχόμαστε πιέσεις από το εξωτερικό»
LIFO NEWSROOM