O Μάριος Σαλμάς διεγράφη και από μέλος της ΝΔ

O Μάριος Σαλμάς διεγράφη και από μέλος της ΝΔ Facebook Twitter
0

Μετά την Κοινοβουλευτική Ομάδα, ο Μάριος Σαλμάς διαγράφηκε και από μέλος της Νέας Δημοκρατίας, με απόφαση της Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος Μαρίας Συρεγγέλα.

Είχε προηγηθεί λίγες ώρες νωρίτερα η διαγραφή του κ. Σαλμά από την ΚΟ του κόμματος, με απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας, αλλά και η ιδιαίτερα επιθετική δήλωση του ανεξάρτητου πια βουλευτή, ο οποίος τόνισε ταυτόχρονα πως δεν παραδίδει την έδρα του.

Στη δήλωσή του, με αφορμή τη διαγραφή του από την ΚΟ του κόμματος, ο Μάριος Σαλμάς είχε αναφέρει: «Αν με διαγράφει ο κ. Μητσοτακης γιατί αντέδρασα για τις περιουσίες που χάνονται για τα κόκκινα δάνεια, επειδή αντιτάχθηκα στη woke ατζέντα για τα ομόφυλα, επειδή του ζήτησα να ελέγξει τα καρτέλ στην ακρίβεια, τότε είναι τιμή μου.  Αν όμως το κάνει για να στείλει μήνυμα σε άλλους, είναι απαράδεκτο. Αν χρησιμοποιείται ως πρόφαση το ότι ανέδειξα φωτογραφικό διαγωνισμό του υπουργείου Πολιτισμού που σκανδαλωδώς ανατέθηκε σε εταιρεία, τότε να δηλώσω και να θυμίσω ότι ο έλεγχος των βουλευτών και η απεριόριστη ελευθερία λόγου είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο και σε καμία περίπτωση δεν συνιστά λόγο διαγραφής».

Σε ερώτηση εάν θα παραδώσει την έδρα απάντησε: «Νομίζετε ότι πρέπει να σταματήσω τη μάχη για τους πολλούς;».

Τη διαγραφή του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας ζήτησε το Σάββατο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, που τον παρέπεμψε στην Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος, με το ερώτημα αυτό, με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας, Ιωάννη Τραγάκη. Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της ΝΔ, Μάριος Σαλμάς ήταν μεταξύ των έντεκα βουλευτών του κόμματος που κατέθεσαν ερώτηση για τα «κόκκινα δάνεια» προς τον υπουργό Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη, μια κίνηση που φέρεται να ενόχλησε το Μέγαρο Μαξίμου. Ο Μάριος Σαλμάς είχε ισχυριστεί επίσης ότι για τα κυλικεία στα υπουργεία Υγείας και Πολιτισμού είχαν γίνει «φωτογραφικοί» διαγωνισμοί. Για το ίδιο θέμα είχα καταθέσει έγγραφη ερώτηση κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, όταν του είχε απαντήσει στη βουλή η Λίνα Μενδώνη. Αφού ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας επανήλθε στο θέμα, πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου σχολιάζαν: «Η επαναλαμβανόμενη διατύπωση κατηγοριών για ζητήματα που έχουν απαντηθεί αναλυτικά από την αρμόδια Υπουργό στη Βουλή, είναι ευθέως αντίθετη με τις αρχές και τις αξίες της παράταξης και τον τρόπο λειτουργίας της κοινοβουλευτικής ομάδας μας». Επιπλέον, ο κ. Σαλμάς σε τηλεοπτική του συνέντευξη, είπε -μεταξύ άλλων- πως «πρέπει να έχεις δουλέψει στη ζωή σου για να καταλάβεις τον πολίτη», μια αιχμή που θεωρήθηκε πως αναφέρεται επίσης στον υπουργό Οικονομικών. Ο ίδιος, κατά τη συνέντευξή του συνέχισε, λέγοντας πως «είναι η στάση ζωής μου γιατί εγώ ασκώ το επάγγελμά μου».

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γεραπετρίτης σε ΥΠΕΞ Βόρειας Μακεδονίας: Η ευρωπαϊκή προοπτική εξαρτάται από την προσήλωση στη Συμφωνία των Πρεσπών

Πολιτική / Γεραπετρίτης σε ΥΠΕΞ Βόρειας Μακεδονίας: Η ευρωπαϊκή προοπτική εξαρτάται από την προσήλωση στη Συμφωνία των Πρεσπών

Συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας Τίμτσο Μουτσούνσκι είχε σήμερα στη Νέα Υόρκη ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης
LIFO NEWSROOM
Διεγράφη ο Μάριος Σαλμάς από τη Νέα Δημοκρατία - Δεν παραδίδει την έδρα του

Πολιτική / Διεγράφη ο Μάριος Σαλμάς από τη Νέα Δημοκρατία - Δεν παραδίδει την έδρα του

Μόλις μέσα σε δύο λεπτά, η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ επικύρωσε τη διαγραφή Σαλμά που είχε ζητήσει ο πρωθυπουργός - «Απαράδεκτο» να με χρησιμοποιεί για να στείλει μήνυμα, είπε ο ίδιος και ξεκαθάρισε πως δεν παραδίδει την έδρα του
LIFO NEWSROOM
Διαγραφή Σαλμά ζητά ο Μητσοτάκης - Τον παραπέμπει στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ

Πολιτική / Διαγραφή Σαλμά ζητά ο Μητσοτάκης - Τον παραπέμπει στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ

Μετά την ερώτηση στη βουλή για τα «κόκκινα δάνεια» και τις αιχμές του βουλευτή κατά του Κωστή Χατζηδάκη ότι «πρέπει να έχεις δουλέψει στη ζωή σου για να καταλάβεις τον πολίτη»
LIFO NEWSROOM