Λίβανος: Νεκρός ο επικεφαλής του τομέα πυραύλων της Χεζμπολάχ - Ξεπερνούν τους 560 οι νεκροί

Λίβανος: Νεκρός ο επικεφαλής του τομέα πυραύλων της Χεζμπολάχ - Ξεπερνούν τους 560 οι νεκροί Facebook Twitter
φωτ.: ΕΡΑ
0

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και 15 τραυματίστηκαν από ένα πλήγμα που εξαπέλυσε σήμερα το μεσημέρι το Ισραήλ, ανακοίνωσε το υπουργείο της Υγείας του Λιβάνου.

Ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη εξαπέλυσαν νέο πλήγμα ακριβείας στη Βηρυτό, ανακοίνωσε νωρίτερα ο ισραηλινός στρατός.

Δύο πηγές ασφαλείας του Λιβάνου τόνισαν ότι το νέο αυτό ισραηλινό πλήγμα στα νότια προάστια της λιβανέζικης πρωτεύουσας είχε στόχο υψηλόβαθμο διοικητή της Χεζμπολάχ. Η τύχη του παραμένει άγνωστη, είπαν.

Ο πιθανός στόχος του Ισραηλινού Στρατού στη Βηρυτό το απόγευμα της Τρίτης ήταν ο αρχηγός του τομέα πυραύλων της Χεζμπολάχ, Αμρ Αμπντάλα Νταλς. Τα λιβανικά μέσα ενημέρωσης ισχυρίστηκαν ότι επέζησε, αλλά ο Ισραηλινός Στρατός δεν έχει σχολιάσει ακόμη. 

Μια παρόμοια επίθεση εξαπολύθηκε τη Δευτέρα, με στόχο το Νο3 της Χεζμπολάχ, Αλί Αράκι. Οι πρώτες αναφορές έλεγαν ότι ο Αράκι σκοτώθηκε, όμως λίγο αργότερα η Χεζμπολάχ είπε ότι επέζησε και ότι μεταφέρθηκε σε ασφαλές μέρος, χωρίς ωστόσο να υπάρξει κάποια απόδειξη επ' αυτού. Ο Αράκι, αν ζει, είναι ένας εκ των δύο ανώτατων διοικητών της Χεζμπολάχ που έχουν απομείνει στον Χασάν Νασράλαχ, καθώς οι επιθέσεις του Ισραήλ έχουν εξολοθρεύσει όλο σχεδόν το πολεμικό συμβούλιο της Χεζμπολάχ. 

Το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου ανακοίνωσε την Τρίτη πως μόνο από τις επιθέσεις του Ισραήλ τη Δευτέρα, οι νεκροί φτάνουν τους 558. Ο υπουργός Υγείας του Λιβάνου Φιράς Αμπιάντ δήλωσε ότι από τους νεκρούς, 50 ήταν παιδιά.

Δεν θα πρέπει να υπάρξει ανάπαυλα για τη Χεζμπολάχ, λέει ο αρχηγός του στρατού του Ισραήλ

Ο επικεφαλής του ισραηλινού στρατού δήλωσε σήμερα πως δεν πρέπει να δοθεί ανάπαυλα στη Χεζμπολάχ και πως οι επιθέσεις εναντίον της υποστηριζόμενης από το Ιράν οργάνωσης στον Λίβανο θα επιταχυνθούν.

«Η κατάσταση απαιτεί συνεχόμενη, έντονη δράση σε όλες τις αρένες», δήλωσε ο αρχηγός του ισραηλινού γενικού επιτελείου στρατηγός Χερτσί Χαλεβί έπειτα από αποτίμηση ασφαλείας.

Ο στρατός ρίχνει φυλλάδια με "πολύ επικίνδυνο" barcode στον Λίβανο

Από την πλευρά του το γραφείο Τύπου της Χεζμπολάχ ανέφερε πως το Ισραήλ ρίχνει φυλλάδια που έχουν έναν «πολύ επικίνδυνο» barcode πάνω σε αυτά στην ανατολική κοιλάδα Μπεκάα, προειδοποιώντας πως η σάρωση του κωδικού από κινητό τηλέφωνο "αφαιρεί όλες τις πληροφορίες" από οποιαδήποτε συσκευή.

Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο από τον ισραηλινό στρατό. Το γραφείο Τύπου της Χεζμπολάχ δεν είπε αν αναγράφεται κάτι άλλο στα φυλλάδια.

Ο Λευκός Οίκος καλεί τους πολίτες των ΗΠΑ να φύγουν από τον Λίβανο

Οι Αμερικανοί που βρίσκονται στον Λίβανο θα πρέπει να φύγουν τώρα που υπάρχουν ακόμη διαθέσιμες πτήσεις, είπε ο εκπρόσωπος του συμβουλίου εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζον Κϊρμπι, καθώς μαίνεται η βία ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χεζμπολάχ κατά μήκος των συνόρων Ισραήλ-Λιβάνου.

«Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι υπάρχουν ακόμη διαθέσιμες εμπορικές επιλογές για τους Αμερικανούς ώστε να φύγουν και θα πρέπει να φύγουν τώρα όσο αυτές οι επιλογές είναι διαθέσιμες», είπε ο Κίρμπι στην εκπομπή του τηλεοπτικού δικτύου ABC "Good Morning America", προσθέτοντας πως Αμερικανοί αξιωματούχοι βρίσκονται σε διαρκή επαφή με Ισραηλινούς ομολόγους τους.

Στο μεταξύ, περίπου 500 άνθρωποι έφθασαν στη Συρία από τον γειτονικό Λίβανο, όπως δήλωσε σήμερα στο AFP Λιβανέζος αξιωματούχος ασφαλείας, μετά τα χθεσινά ισραηλινά πλήγματα στον Λίβανο, τα πιο φονικά μετά τον τελευταίο πόλεμο Ισραήλ-Χεζμπολάχ το 2006.

«Περίπου 500 Λιβανέζοι διέσχισαν τα σύνορα από τα συνοριακά φυλάκια αλ Κουσάιρ και Νταμπουσίγια μεταξύ 16:00 και 24:00» [χθες, Δευτέρα], δήλωσε ο αξιωματούχος υπό τον όρο της ανωνυμίας. Σήμερα «αυτοκίνητα εξακολουθούσαν να συρρέουν τις πρώτες πρωινές ώρες», πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από Times of Israel, Jerusalem Post

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Δεν θα επαναληφθεί», είπε ο Στυλιανίδης στον Τούρκο ΥΠΕΣ για το περιστατικό με το λιμενικό

Πολιτική / «Δεν θα επαναληφθεί», είπε ο Στυλιανίδης στον Τούρκο ΥΠΕΣ για το περιστατικό με το λιμενικό

Ο υπουργός Ναυτιλίας Χρήστος Στυλιανίδης και ο Τούρκος ΥΠΕΣ Αλί Γερλίκαγια είχαν τηλεφωνική επικοινωνία - Τι λέει η Τουρκία για το περιστατικό - Επίθεση κεμαλιστών σε Ερντογάν για τα αφύλακτα σύνορα
LIFO NEWSROOM
O Μπενιαμίν Νετανιάχου ανακάμπτει δημοσκοπικά μετά τις επιθέσεις σε Ιράν και Λίβανο

Διεθνή / O Μπενιαμίν Νετανιάχου ανακάμπτει δημοσκοπικά μετά τις επιθέσεις σε Ιράν και Λίβανο

Το κόμμα Λικούντ του Νετανιάχου ανέκτησε το προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις, μετά τις δολοφονίες των ανώτατων διοικητών της Χεζμπολάχ αλλά και του πολιτικού ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια
LIFO NEWSROOM
Υπόθεση Πελικό: Συνήγορος υπεράσπισης ειρωνεύεται τη Ζιζέλ και λικνίζεται με το «Wake Me Up Before You Go Go»

Διεθνή / Υπόθεση Πελικό: Συνήγορος υπεράσπισης ειρωνεύεται τη Ζιζέλ και λικνίζεται με το «Wake Me Up Before You Go Go»

Η δικηγόρος Νάντια Ελ Μπουρουμί καθ' οδόν προς τη δίκη λικνίζεται στους ρυθμούς της επιτυχίας των Wham «Wake Me Up Before You Go Go» - Αντιδράσεις από συναδέλφους της και χρήστες στα social media
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ