Τα μαγαζιά που θυμάσαι από το όνομα και μόνο είναι αυτά που έχουν φτιαχτεί για να γίνουν στέκι. Η Μικρομέρια ήρθε τον Ιούνιο στο Θησείο με ένα όνομα που εμπνέεται από το αγριολούλουδο που φυτρώνει αποκλειστικά στον βράχο της Ακρόπολης και έχει σίγουρα τον αέρα που χρειάζεται ένα γνήσιο στέκι. 

 

Ανοιχτό από νωρίς το πρωί, αυτό το μαγαζί βρήκε στέγη στο νεοκλασικό του 19ου αιώνα που βρίσκεται στο 1 της Νηλέως στο Θησείο –δεν γίνεται να μη θυμάσαι αυτό το εντυπωσιακό κτίριο– και μας θυμίζει ότι αυτή η γειτονιά παραμένει μία από τις πιο όμορφες της Αθήνας. Το ίδιο όμορφη είναι και η Μικρομέρια, που έχει μια ατμόσφαιρα αρχοντική και ταυτόχρονα φιλόξενη όλες τις ώρες. Ο καφές εδώ είναι μια πολύ προσεγμένη υπόθεση, με έναν single origin specialty καφέ για εκείνες τις στιγμές που θέλεις να απολαύσεις κάτι ιδιαίτερο.

 

Μικρομέρια
Φωτ.: Θάλεια Ιωάννου/ LIFO

 

Μια τέτοια ιδιαίτερη γεύση καφέ μπορεί να συνδυαστεί μόνο με προσεγμένα πιατάκια πρωινού ή brunch που η Μικρομέρια ετοιμάζει καθημερινά στην κουζίνα με την επιμέλεια της σεφ Ελπίδας Μορφούλη – τη γνωρίζουμε καλά από τη Νερατζιά. Οι γεύσεις είναι εμπνευσμένες από την ελληνική παράδοση και τα εποχικά υλικά της ελληνικής φύσης αναδεικνύονται σε κάθε συνταγή, ακόμα και στην πιο απλή.

 

Δεν γίνεται να αντισταθείς στις τηγανίτες με φέτα, μέλι, κανέλα και φρούτα ή σε μια ομελέτα με μυρωδικά και κασέρι. Αν, πάλι, θέλεις να συνδυάσεις τον καφέ σου με κάτι γλυκό, θα βρεις μια σειρά από χειροποίητες προτάσεις στον κατάλογο που σύντομα θα ανανεωθεί για να προσφέρει αυθεντικά κεράσματα που μυρίζουν Ελλάδα.

 

Νηλέως 1, Θησείο 6975 951547 210 5901591

Οδηγός Γεύσης