ADVERTORIAL

 

Τι γεύση θα είχε η ιδανική κούπα καφέ; Η ομάδα της Nespresso αποφάσισε να το ανακαλύψει, θέλοντας να δημιουργήσει μια σπάνια και υψηλής ποιότητας ποικιλία με άρωμα που θα ξεχώριζε από τα υπόλοιπα. Ξεκίνησε, αρχικά, εντοπίζοντας τους καλύτερους Arabica από τη συλλογή καφέ που διαθέτει.

 

Από το 2003, οι ειδικοί του καφέ της Nespresso εργάστηκαν για να δημιουργήσουν ένα υψηλής ποιότητας φυτό καφέ Arabica και να εντοπίσουν το ιδανικό terroir (έδαφος) για να ανθίσει η νέα ποικιλία.

 

Το αποτέλεσμα είναι ένας καφές με ιδιαίτερη γευστική ταυτότητα, που συνδυάζει άνθη πορτοκαλιάς και νότες φρέσκων εσπεριδοειδών. Ο νέος καφές N°20 είναι πιστοποιημένος ως Q Grade από το Coffee Quality Institute, έναν ανεξάρτητο μη κερδοσκοπικό οργανισμό που ορίζει υψηλά πρότυπα ποιότητας στη βιομηχανία καφέ.

 

Νο20: Ίσως ο πολυτιμότερος καφές στον κόσμο
Ο N°20 εκφράζει τις αξίες της Nespresso, συνδυάζοντας την επιδίωξη της τελειότητας με την αδιάκοπη καινοτομία.

 

Αντλώντας έμπνευση από γενιές αγροτών που παραδοσιακά έχουν συνδυάσει ποικιλίες καφέ για να δημιουργήσουν πιο ανθεκτικά φυτά, οι ειδικοί της Nespresso αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν αυτή την κοινή πρακτική όχι για ανθεκτικότητα αλλά για την αναζήτηση της τέλειας γεύσης.

 

Μόλις κατέληξαν σε έναν συνδυασμό που απέδωσε γεύση υψηλής ποιότητας, η ομάδα ξεκίνησε να αναζητά το ιδανικό περιβάλλον για να φυτέψει την ποικιλία. 

 

Μετά από πειραματικές φυτεύσεις στην Κολομβία, τη Νικαράγουα και την Ινδονησία, ο N°20 βρέθηκε τελικά να ευδοκιμεί καλύτερα στο έδαφος των περιοχών Cauca και Caldas της Κολομβίας. Εκεί ο καφές καλλιεργήθηκε από μόλις 59 αγρότες που συλλογικά φύτεψαν και φρόντισαν ένα εκατομμύριο δέντρα καφέ αυτής της νέας και μοναδικής ποικιλίας Arabica. 

 

Σύμφωνα με τη δέσμευση της Nespresso να κάνει τον καφέ μια δύναμη για το καλό, οι 59 αγρότες που καλλιέργησαν τη νέα ποικιλία είναι μέλη του προγράμματος Nespresso AAA Sustainable Quality™, το οποίο βοηθά στη βελτίωση της ζωής των καλλιεργητών καφέ τόσο όσον αφορά γεωργικές πρακτικές όσο και την αύξηση του εισοδήματός τους.

 

Νο20: Ίσως ο πολυτιμότερος καφές στον κόσμο
Ο N°20 είναι ένας εποχικός καφές, που σημαίνει ότι μπορούμε να τον απολαύσουμε για περιορισμένο χρονικό διάστημα κάθε χρόνο, ενώ τα αρώματά του ξεκλειδώνονται καλύτερα στην εκδοχή ενός espresso.

 

«Ο N°20 εκφράζει τις αξίες της Nespresso, συνδυάζοντας την επιδίωξη της τελειότητας με την αδιάκοπη καινοτομία. Είκοσι χρόνια αφοσίωσης οδήγησαν στη δημιουργία μιας γεύσης τόσο μοναδικής, που ξεχωρίζει από κάθε προηγούμενη εμπειρία για τους λάτρεις του καφέ.

 

Ο Karsten Ranitzsch, επικεφαλής του καφέ στη Nespresso, δήλωσε: «Λένε ότι αξίζει να περιμένεις για τα καλά πράγματα και αυτό είναι σίγουρα αλήθεια όταν πρόκειται για τον N°20. Νότες από άνθη πορτοκαλιάς, συνοδευόμενες από πλούσια ανθώδη και φρουτώδη αρωματικά, και λαμπερή οξύτητα εσπεριδοειδών συνδυάζονται για να δημιουργήσουν έναν καφέ με σπάνια, κομψή και διακριτική προσωπικότητα».

 

Ο N°20 είναι ένας εποχικός καφές, που σημαίνει ότι μπορούμε να τον απολαύσουμε για περιορισμένο χρονικό διάστημα κάθε χρόνο, ενώ τα αρώματά του ξεκλειδώνονται καλύτερα στην εκδοχή ενός espresso. Ο N°20 είναι διαθέσιμος τόσο στην Original όσο και στη Vertuo line, επιτρέποντας σε όλους να γευθούν την αξέχαστη εμπειρία του. Ανακαλύψτε ίσως τον πολυτιμότερο καφέ στον κόσμο, είτε σε μία από τις Nespresso boutiques, είτε τηλεφωνικά, είτε online.

 

Οδηγός Γεύσης