ADVERTORIAL

 

«Στη Λάρισα ακόμα και φτωχός;» Δεν υπάρχουν διλήμματα τέτοιου είδους. Η σύγχρονη ηθογραφία στην πρωτεύουσα του Θεσσαλικού Κάμπου κάθε άλλο παρά συνυφασμένη με τη φτώχεια είναι. Ο δημοσιογράφος που μεγάλωσε στο λεκανοπέδιο της Αττικής, αλλά λόγω γάμου μετακόμισε στη Θεσσαλία, αναλαμβάνοντας την ιστοσελίδα ενός νεόπλουτου, το διαπιστώνει γρήγορα. Ωστόσο, η δεοντολογία ούτε στην επαρχία βρίσκει χώρο να ευδοκιμήσει. Η διαπλοκή κερδίζει τη μάχη και η δημοσιογραφία συνθηκολογεί για να επιβιώσει. Στα μυστικά της πόλης τον ξεναγεί ένας αστικοποιημένος αγρότης που τις Κυριακές επισκέπτεται τα χωράφια του στα Φάρσαλα με ένα μονοκινητήριο TL20 από την Αερολέσχη Λάρισας. Και οι δύο αποδεικνύονται ευάλωτοι στη γυναικεία ομορφιά.

 

coverΜέσα από έναν πίνακα ο οποίος συμβολίζει τον εύπορο αγροτικό περίγυρο που τροφοδοτεί το αστικό τοπίο με χρήμα και συμπεριφορές αναδύεται το υπέροχο μυθιστόρημα του Κώστα Τόλη. Αυτή, άλλωστε, είναι η σύγχρονη Λάρισα, όπως αποτυπώνεται μεταφορικά στο εικαστικό περιτύλιγμα του βιβλίου. Ο συγγραφέας ζυμώνει με μαεστρία μυθοπλασίες και αλήθειες, πλάθοντας μια συναρπαστική ιστορία στην οποία οι έρωτες, η ματαιοδοξία και οι ανθρώπινες αδυναμίες σφυρηλατούν τις ζωές των ηρώων της.  

 

Πρόκειται για ένα λογοτεχνικό έργο στο οποίο η ελληνική επαρχία αναδεικνύει τις δικές της αξίες, ατενίζοντας την Αθήνα με μια δόση επιτηδευμένης υπεροψίας. Χαρακτήρες σμιλεμένοι με περίσσια φροντίδα παίρνουν από το χέρι τον αναγνώστη και τον ξεναγούν στην πραγματικότητα του Θεσσαλικού Κάμπου, υφαίνοντας μια πλοκή που ρέει εθιστικά μέχρι την τελευταία σελίδα.

 

Μια απολαυστική αναγνωστική έκπληξη για πολλούς από εμάς, που μας συστήνει έναν πρωτοεμφανιζόμενο συγγραφέα με πολύ ταλέντο. Αν γινόταν σίριαλ, θα ήταν μόνο για το Netflix, σχολίασε η Μαρία Καρακλιούμη κατά την παρθενική παρουσίαση του βιβλίου που πραγματοποιήθηκε στον Ιανό. 

 

Κυκλοφορεί από την Κόσμος Εκδοτική

Οδηγός Βιβλίου