Από το 2008, το International Body Music Festival, αναδεικνύει παραδοσιακές και σύγχρονες ομάδες Μουσικής του Σώματος οι οποίες ενσωματώνουν ένα ευρύ φάσμα καλλιτεχνικής έκφρασης με μοναδικό μουσικό όργανο το σώμα. Η Μουσική του Σώματος (body music) - φωνή, παλαμάκια, κρουστά με το σώμα - αποτελεί την πιο παλιά μουσική του πλανήτη μας και είναι πιο επίκαιρη από ποτέ. Στο σταυροδρόμι του ήχου και της κίνησης δημιουργήθηκε η κεντρική της ιδέα: μουσική που βλέπεις, χορός που ακούς.

 

Το IBMF έχει γίνει το επίκεντρο της τέχνης της Μουσικής του Σώματος μέσα από το εκπαιδευτικό, κοινωνικό και παραστατικό του έργο, δημιουργώντας πρωτογενείς κοινότητες καλλιτεχνών, μαθητών και κοινού με δυναμική παρουσία, σε πολλά μέρη του κόσμου. Οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ εκπροσωπούν τη δυναμική που έχει η συνάντηση διαφορετικών πολιτισμών διατηρώντας την ξεχωριστή ταυτότητά τους και παρουσιάζουν διεθνείς και τοπικές ομάδες παραδοσιακών και σύγχρονων performance.

 

Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής του Σώματος 2024
Φωτ.: Valeria Isaeva

 

To IBMF 2024 θα λάβει χώρα 4-10 Νοεμβρίου στην Αθήνα, με επίκεντρο την ευρύτερη περιοχή του Βοτανικού-Κεραμεικού. Το φεστιβάλ προσελκύει κοινό από τουλάχιστον 15 χώρες του κόσμου προσφέροντας ένα ευρύ φάσμα εκπαιδευτικών δράσεων και σεμιναρίων ενώ παράλληλα παρουσιάζει συναυλίες, παραστάσεις, προβολές, ομιλίες και αυτοσχεδιαστικές βραδιές. Στην φετινή του έκδοση και για πρώτη φορά παγκοσμίως, το IBMF έρχεται με τρεις καινοτόμες  εκδηλώσεις: μία βραδιά προβολών body music dance films συμπεριλαμβάνοντας την παγκόσμια πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ 𝘛𝘩𝘳𝘰𝘶𝘨𝘩 𝘵𝘩𝘦 𝘉𝘰𝘥𝘺: 𝘛𝘩𝘦 𝘚𝘵𝘰𝘳𝘺 𝘰𝘧 𝘵𝘩𝘦 𝘐𝘯𝘵𝘦𝘳𝘯𝘢𝘵𝘪𝘰𝘯𝘢𝘭 𝘉𝘰𝘥𝘺 𝘔𝘶𝘴𝘪𝘤 𝘍𝘦𝘴𝘵𝘪𝘷𝘢𝘭, μία συναυλία όπου συμπράττουν body musicians με καταξιωμένες/ους ελληνίδες/νες μουσικούς, καθώς και την εμφάνιση επαγγελματικής συμπεριληπτικής ομάδας body music που αποτελείται από άτομα με ή χωρίς οπτική ή ακουστική βλάβη.

 

Ο μη κερδοσκοπικός πολιτιστικός οργανισμός PLAYGROUND for the arts, σε συνεργασία με τον ιδρυτή και καλλιτεχνικό διευθυντή του IBMF, Κιθ Τέρρυ (Keith Terry), επιμελούνται ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα με έντονο κοινωνικό αντίκτυπο που εστιάζει στην διαπολιτισμικότητα, την προσβασιμότητα, τις παραδόσεις του κόσμου και υψηλού επιπέδου καλλιτεχνικές παραγωγές.

 

Το φεστιβάλ φιλοξενεί πάνω από 45 καλλιτέχνιδες/ες, από 12 χώρες του κόσμου.

 

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 4 και 10 Νοεμβρίου. Βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ. 

Οδηγός Διασκέδαση