Βόλος: Ολονύχτια μάχη με την φωτιά σε αποθήκες με ηλιόσπορο

Βόλος: Ολονύχτια μάχη με την φωτιά σε αποθήκες με ηλιόσπορο Facebook Twitter
0

Ολονύχτια μάχη με την φωτιά στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου «ΜΑΝΟΣ» στη Β’ ΒΙΠΕ Βόλου, όπου υπήρχαν αποθηκευμένες μεγάλες ποσότητες ηλιόσπορου έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις.

Στο σημείο παραμένουν έξι οχήματα για την πλήρη κατάσβεση του ηλιόσπορου που καίγεται σε γειτονικές αποθήκες που είχε νοικιάσει σε άλλη εταιρεία η ΜΑΝΟΣ, κάτι που θα διαρκέσει ημέρες, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Στη φωτιά που ξέσπασε για άγνωστη αιτία συνέδραμαν ισχυρές δυνάμεις από Π.Υ. Βόλου και ΒΙΠΕ καθώς και υδροφόρες ΟΤΑ.

Όπως αναφέρει το gegonota.news oι φλόγες έχουν σβήσει, ωστόσο η Πυροσβεστική παραμένει σε επιφυλακή, καθώς υπάρχει κίνδυνος αναζωπύρωσης, λόγω των υλικών που υπήρχαν στον χώρο, όπως λάδια, βιοντίζελ και άχυρα. Οι αποθήκες υπέστησαν τεράστιες ζημιές και, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, από τις 5 αποθήκες σώθηκε μόνο η μια.

Παρά την άμεση αντίδραση της Πυροσβεστικής, η φωτιά είχε ήδη εξαπλωθεί, με τις δυνάμεις πυρόσβεσης να ρίχνουν νερό από κανόνια για να την περιορίσουν, καθώς έκαιγε εντός των αποθηκών.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν 35 πυροσβέστες με 16 οχήματα από Βόλο, Λάρισα και Τρίκαλα, ενώ συνδρομή παρείχαν μηχανήματα έργου και υδροφόρες της Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και των Δήμων.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ