Διασχίζοντας την Εμμανουήλ Μπενάκη, πριν φτάσεις στο ύψος της πλατείας, μεταξύ Τζαβέλλα και Μεταξά, δεν γίνεται να μην παρατηρήσεις ένα καλά κρυμμένο μπαρ. Η διάθεση, ο χαλαρός φωτισμός, το cool design του, οι μουσικές και η ανεπιτήδευτη αύρα του είναι αρκετά για να σε κάνουν να κοντοσταθείς και να ρίξεις μια ματιά στη πινακίδα που γράφει Bonnot.

 

Μπαίνοντας μέσα και αφού βολευτείς στην 7μετρη μπάρα του, πάνω από τις πολύ ιδιαίτερες και πρωτόγνωρες ετικέτες αποσταγμάτων θα συναντήσεις ένα τεράστιο mural του street artist Sdeviano. Εκεί, θα σου εξηγήσουν οι τρεις φίλοι και συνιδιοκτήτες του, τη σύνδεση του ονόματος και τη συγκυρία που τους έφερε στη Μπενάκη. Παλιοί συμμαθητές και θαμώνες των Εξαρχείων, ανακάλυψαν μια σύνδεση μεταξύ της Γαλλίας, του Μπενάκη, της περιοχής, και της συμμορίας των Bonnot. Μπορείς να ανακαλύψεις πτυχές της πολύ ιδιαίτερης ιστορίας τους παρατηρώντας μέσα στη τοιχογραφία. 

 

Bonnot Athens Bar

 

Έφτασε η ώρα λοιπόν για τους Γιώργο Μπάτσικα, Δημήτρη Μαντούκα και τον Γιάννη Φρούντα, που τον γνωρίσαμε πίσω από τις Αθηναϊκές μπάρες  των Lot51, GrasshoppersTheosis και Feelin’Good, να κάνουν αυτό που λέει το μότο τους. Μέσα από την Ηχώ του παρελθόντος να μας σερβίρουν σύγχρονες απολαύσεις: «Echoes of the past mixed with contemporary pleasures».

 

Ιδιαίτερο glassware, ποιοτικός πάγος, όλα προσαρμοσμένα ώστε να υπάρχει η απόλυτη συνέπεια και ποιότητα σε οτιδήποτε επιλέξεις να απολαύσεις. Ένα Gin Tonic ή μια Paloma, ένα δροσερό classic όπως Daiquiri ή μια Μαργαρίτα, ακόμα και κάτι πιο boozy όπως ένα Dry Martini ή Manhattan

 

Bonnot Athens Bar

 

Μεγάλο όμως ενδιαφέρον παρουσιάζει και ο κατάλογος με τα signature cocktail. Όλα homemade με σύγχρονες τεχνικές αλλα με οικίες και προσιτές γεύσεις. Το Groke που στη βάση του έχει τζιν, ενα γλυκοξινο σιρόπι από μέλιπικραμυγδαλο και φύλλα Ιαπωνικης κερασιάς και στο πάνω μέρος ενα fluffy αφρό απο ξινόγαλο και κόκκινα μούρα. Το Hi-Tech ένα πολύ νόστιμο punch από νερό πράσινου μήλουpecan καρυδι, νερό σέλερι και Τζαμαικανο Ρουμι, που γαρνίρετε με ενα Zero Waste γλυφιτζουρι απο τα leftovers των μούρων του καρυδιού και την προσθήκη λευκής σοκολάτας.

       

Bonnot Athens Bar

 

Τέλος, με πολύ ιδιαίτερες μουσικές επιλογές και DJ set οι ηλεκτρονικοί, funk, ethnic και disco ρυθμοί, πέφτουν τέλεια σαν πέπλο, που μαζί με το χώρο και τη γεύση συνθέτουν ένα μοναδικό bar experience. Το αμιγώς αυτό bar σερβίρει από τις 7 το απόγευμα μέχρι τις 3 και παραμένει κλειστά τις Κυριακές. 

 

Bonnot Athens

Εμμανουήλ Μπενάκη 57, Εξάρχεια

Τηλ.: 2110017153

www.bonnot.gr 

Facebook: Bonnot Athens

Instagram: @bonnot_ath

Οδηγός Γεύσης