Συναυλία για τα Τέμπη: Δεν θέλουμε ο κόσμος να πληρώσει εισιτήριο στη μνήμη των παιδιών μας

Συναυλία για τα Τέμπη: Δεν θέλουμε ο κόσμος να πληρώσει εισιτήριο στη μνήμη των παιδιών μας Facebook Twitter
Σιδηροφρομικό δυστύχημα στα Τέμπη/ Φωτ.: SOOC
0

Αντιδράσεις έχουν προκύψει από συγγενείς των θυμάτων του δυστυχήματος στα Τέμπη σχετικά με τη συναυλία που προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί στο Καλλιμάρμαρο στις 11 Οκτωβρίου, με συμμετοχή γνωστών καλλιτεχνών της έντεχνης μουσικής σκηνής, όπως οι Θανάσης Παπακωνσταντίνου και Φοίβος Δεληβοριάς.

Το σημείο «προστριβής» από πλευράς συγγενών ορισμένων θυμάτων είναι η επιβολή εισιτηρίου ύψους 15 ευρώ. Όπως εξηγούν, δεν θέλουν συναυλίες στη μνήμη των παιδιών τους με τον κόσμο να πληρώνει εισιτήρια. 

Ο Νίκος Πλακιάς, ο οποίος έχασε τις δίδυμες κόρες του, Θωμαή και Χρύσα Πλακιά, καθώς και την ανιψιά του, Αναστασία Πλακιά, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Γνωρίζετε ότι όλες οι οικογένειες είμαστε αντίθετοι σε ό,τι έχει να κάνει με οικονομικά αντίτιμα. Χαιρετώ την κίνησή σας και σας ευχαριστώ που δεν μας ξεχνάτε. Θα σας πω μόνο, ακυρώστε την παρουσία σας εκεί, διότι θα ακολουθήσουν νομικές διαδικασίες και ασφαλιστικά μέτρα».

Ο ίδιος ο Νίκος Πλακιάς εξέφρασε επίσης απορίες σχετικά με τη διαφάνεια της διαδικασίας πώλησης των εισιτηρίων, σημειώνοντας ότι ενώ η ΔΟΥ που εμφανίζεται σχετίζεται με τη Θεσσαλονίκη, η διεύθυνση που αναγράφεται βρίσκεται στην Καλλιθέα, στην Αθήνα. Κατά τη δική του έρευνα, διαπίστωσε ότι αυτή η διεύθυνση αντιστοιχεί σε έναν σύλλογο γυναικών της Καλλιθέας, γεγονός που προκάλεσε περαιτέρω αμφιβολίες για το ποιος είναι υπεύθυνος για τη συναυλία. Η ανησυχία του εντάθηκε καθώς, όπως αναφέρει, η διεύθυνση άλλαξε στην οδό Ερμού, τονίζοντας ότι «τρέχουν να τα μαζέψουν», αφήνοντας να εννοηθεί πως υπάρχει προσπάθεια κάλυψης αμφίβολων πρακτικών.

Αντίθετα, η Μαρία Καρυστιανού από την πλευρά της τόνισε τη σημασία της διοργάνωσης αυτής της συναυλίας για τους δικαστικούς αγώνες και την απόδοση δικαιοσύνης, ειδικά σε διεθνές επίπεδο. Αναφέρει ότι «αποφασίσαμε να κάνουμε αυτή τη συναυλία για να συγκεντρώσουμε χρήματα για τους δικαστικούς αγώνες στο εξωτερικό, στους οποίους ως γνωστόν ο κ. Πλακιάς δεν συμμετέχει, όπως και κάποιες άλλες οικογένειες». Η Καρυστιανού τόνισε επίσης πως ο στόχος της συναυλίας είναι να φέρει τον κόσμο μαζί, ώστε όλοι να τραγουδήσουν για τα θύματα, μια μέρα γεμάτη αγάπη, σύμπνοια και συλλογικότητα. Επιπλέον, ανέφερε ότι ο Σύλλογος των Θυμάτων εκπροσωπείται από 12 οικογένειες και όχι μόνο από έξι, προσπαθώντας να διευκρινίσει τις φήμες και τις παρανοήσεις που έχουν δημιουργηθεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλοί συγγενείς θυμάτων έχουν επίσης εκφράσει τη δυσαρέσκειά τους για την επιβολή αντιτίμου στη συναυλία, μεταξύ των οποίων η μητέρα της Ιφιγένειας Μήτσκα, η Βάσω Κούλπα, μητέρα του Τάσου Κουτσόπουλου, η Μαρία Θεοδωρή, μητέρα του Βάιου Βλάχου, και η Αθανασία Μπουρνάζη, που έχασε τον πατέρα και τον αδελφό της στο τραγικό δυστύχημα.

Χαρακτηριστικά, η ανάρτηση της Ιφιγένειας Μήτσκα: 

«Διαβάζω ότι διάφοροι καλλιτέχνες θα παραβρεθούν αφιλοκερδώς στο καλλιμάρμαρο για μια συναυλία που θα είναι αφιερωμένη στα ΤΕΜΠΗ. Μεταξύ των καλλιτεχνών είναι και οι Σωκράτης Μάλαμας, , Φοίβος Δεληβοριάς  και άλλοι. Μέχρι εδώ όλα καλά μέχρι που έπεσε το μάτι μου στο εισιτήριο για την είσοδο. Χαιρετώ την κίνησή σας και ευχαριστώ που δεν μας ξεχνάτε.. Αλλά σαν μητέρα της Ιφιγένειας Μήτσκα... δεν συμφωνώ να γίνει συναυλία εν μνήμη του παιδιού μου με τον κόσμο να πληρώνει εισιτήριο».

Από τον αδελφό και τον σύζυγο της Αθηνάς Κατσάρα:

«Μπορεί να σας έχει κουράσει μερικούς το θέμα των Τεμπών αλλά εμάς είναι η καθημερινότητά μας πλέον. Κι για όσους τους ενδιαφέρει για το έγκλημα, για την αδερφή μου και τους υπόλοιπους που γνωρίζατε συγγενείς και φίλοι και θέλετε κι εσείς μαζί μας δικαίωση θα σας ενημερώνουμε για όλα. Όσον αφορά τη συναυλία που θα πραγματοποιηθεί στο Καλλιμάρμαρο επάνω στους ανθρώπους μας είμαστε αντίθετοι με την κίνηση αυτή. Για να ξέρει ο κόσμος ότι τα παράβολα και οι δικηγόροι από όλες τις οικογένειες είναι πληρωμένα και δεν χρειάζονται έσοδα από αλλού. Το εισιτήριο που είναι 15 ευρώ προς τον σύλλογο των Τεμπών (στον οποίο είναι 4 οικογένειες) δεν μας εκπροσωπεί και μας προσβάλλει με τις κινήσεις αυτές. Θα προτιμούσαμε να είναι δωρεάν η συναυλία και να δώσει ο κόσμος παρόν και όχι να πληρώσει 15 ευρώ και εκτός αυτού δεν γνωρίζουμε που πηγαίνουν αυτά τα χρήματα και για ποιο σκοπό». 

Βάσω Κούλπα: «Η δολοφονία του παιδιού μου δεν κοστολογείται με αντίτιμο εισιτηρίου»

Από την πλευρά της, η Βάσω Κούλπα, μητέρα του 21χρονου Τάσου Κουτσόπουλου από την Καρδίτσα που έχασε τη ζωή του στα Τέμπη τονίζει ότι «η δολοφονία του παιδιού μου δεν κοστολογείται με αντίτιμο εισιτηρίου».

Αναλυτικά η ανάρτηση της Βάσως Κούλπα:

«Η δολοφονία του παιδιού μου δεν κοστολογείται με αντίτιμο εισιτηρίου. ΠΟΤΕ δεν θα το χρησιμοποιούσα για οτιδήποτε. Ποιο αρρωστημένο μυαλό σκέφτηκε να οργανώσει πατώντας ψυχές ζητώντας χρήματα , χωρίς να μας ενημερώσουν για αυτές τις ενέργειες που δεν συμφωνούμε».

«Έχω ήδη τοποθετηθεί στο Facebook. Συμφωνώ με τον @PlakiasNikos Ο σύλλογος εκπροσωπεί 5 οικογένειες και αφήνει να αιωρείται ότι μας εκπροσωπεί όλους. Παρακαλώ να υπάρξει λίγος σεβασμός. Έχουμε ξαναθίξει το θέμα αυτό. Υπάρχει κόκκινη γραμμή σε κάποια θέματα» έγραψε ο Θοδωρής Ελευθεριάδης που έχασε την μητέρα του.

«Οποιαδήποτε κίνηση γίνεται για τα Τέμπη με χρηματικό αντίτιμο με βρίσκει αντίθετη. Ονομαστικά μπορεί να κάνει ο καθένας ότι νομίζει. Στο σύνολο των 57 όμως όχι» αναφέρει η Άννα Καρατζόγλου μητέρα της 23χρονης Κέλλυς Πορφυρίδου.

«Εγώ μητέρα θύματος των Τεμπών έμαθα για την συναυλία μνήμης από αναρτήσεις στο Χ διαφωνώ με το εισιτήριο και θα προτιμούσα να είναι ελεύθερη η είσοδος» έγραψε σε ανάρτησή της η Μαρία Θεοδωρή.

Οι δηλώσεις των Θανάση Παπακωνσταντίνου και Φοίβου Δεληβοριά

Μέσω Instagram, ο Θανάσης Παπακωνστανίνου απάντησε στις αντιδράσεις που προκλήθηκαν για τη συναυλία, συμπεριλαμβανομένων των αναρτήσεων του Νίκου Πλακιά και της Βάσως Κούλπα, που εξέφρασαν την αντίθεσή τους.

Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου έγραψε, ωστόσο: «Έχω δώσει το λόγο μου στους συμπολίτες- συγγενείς θυμάτων των Τεμπών, που ήρθαν σε επαφή μαζί μου εδώ και καιρό και μου ζήτησαν -τιμώντας με έτσι να έχω συμμετοχή σε συναυλία για τη στήριξη του δύσκολου αγώνα τους για δικαιοσύνη, ότι θα είμαι εκεί και θα τους στηρίξω, παρ' ότι έχω απομακρυνθεί από τα συναυλιακά δρώμενα. Τους έχω απόλυτη εμπιστοσύνη-το γεγονός είναι πολύ φορτισμένο για να έχει κανείς αμφιβολίες- και θα συνεχίζω να τους στηρίζω είτε είναι όλοι μαζί είτε μείνει έστω και μια μόνο οικογένεια. Είτε στο Καλλιμάρμαρο είτε οπουδήποτε αλλού.

Απαντώντας στα ερωτήματα και τις επικρίσεις εκ μέρους τους, ο Φοίβος Δεληβοριάς είναι ο πρώτος εκ των συμμετεχόντων στη συναυλία που δηλώνει πως δεν έχει ενδοιασμούς και θα λάβει μέρος κανονικά στο πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί. 

«Πηγαίνω στην συναυλία για τα Τέμπη χωρίς ούτε μία δεύτερη σκέψη» αναφέρει ο ίδιος και προσθέτει πως θέλει να στηρίξει «όσες οικογένειες αποφάσισαν τον δύσκολο και πολυέξοδο δρόμο της νομικής διεκδίκησης κι εδώ και στην Ευρώπη». 

«Αγόρασα μάλιστα κι ο ίδιος έναν αριθμό εισιτηρίων για να υποστηριχθεί ο Σύλλογος, ο καθαρότερος δρόμος νομικά για να είναι όλα εντάξει και καθαρά», γράφει ο ίδιος και κατόπιν απευθύνεται σε όσους έχουν εκφράσει τη διαφωνία τους με τη συναυλία: «Με σεβασμό στις αντιρρήσεις  από άλλες οικογένειες, είμαι ταυτόχρονα απολύτως σίγουρος πως αν η συναυλία βοηθήσει σε κάποια πιθανή δικαίωση, θα δικαιωθούν κι εκείνοι και όλη η μελλοντική κοινωνία, που δικαιούται και ασφάλεια και λογοδοσία».

«Σε τελευταία ανάλυση, λοιπόν, πηγαίνω στη συναυλία και για το δικό μου το παιδί. Τα υπόλοιπα εκεί», καταλήγει και στο πρώτο σχόλιο της ανάρτησής του παραθέτει την τοποθέτηση της Μαρίας Καρυστιανού, εκ μέρους του συλλόγου, για το θέμα.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ιώβεια υπομονή», λέει ο μαιευτήρας της 55χρονης που γέννησε το εγγόνι της, για όσα πέρασε μέχρι να τα καταφέρει

Ελλάδα / Γέννησε τον εγγονό της στην Κρήτη: Ο μαιευτήρας εξηγεί ποιο ήταν το σύνδρομο που επέβαλε την παρένθετη κύηση

Η 55χρονη γιαγιά που γέννησε το παιδί της κόρης της είχε «ιώβεια υπομονή», λέει ο μαιευτήρας - Οι αποτυχημένες προσπάθειες και τα 2 χρόνια που διήρκησε η διαδικασία
LIFO NEWSROOM
Συναυλία για Τέμπη: Θέλουμε να μαζέψουμε χρήματα για τις δίκες στο εξωτερικό λέει δακρυσμένη η Καρυστιανού

Ελλάδα / Συναυλία για Τέμπη: Θέλουμε να μαζέψουμε χρήματα για τις δίκες στο εξωτερικό, λέει δακρυσμένη η Καρυστιανού

Τι απαντά η πρόεδρος του συλλόγου ορισμένων οικογενειών θυμάτων στο Νίκο Πλακιά και σε άλλους γονείς νεκρών παιδιών που διαφωνούν με τη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο
LIFO NEWSROOM
Κικίλιας για τη φωτιά στο Ξυλόκαστρο: Η κατάσταση είναι σοβαρή - Αντιμετωπίζουμε πολύ μεγάλες δυσκολίες

Ελλάδα / Κικίλιας για τη φωτιά στο Ξυλόκαστρο: Στην αρχή της φωτιάς δοκιμάστηκαν όλοι οι τρόποι αεροπυρόσβεσης

Έχουν καεί 40-50.000 στρέμματα από την Κυριακή - Όλοι οι τρόποι αεροπυρόσβεσης που δοκιμάσαμε δεν λειτούργησαν, είπε ο υπουργός - Η κατάσταση είναι σοβαρή και κρίσιμη, πρόσθεσε
LIFO NEWSROOM