«Πλήρως προετοιμασμένη η αεράμυνά μας» λέει το Ισραήλ στο ενδεχόμενο πυραυλικής επίθεσης του Ιράν

«Πλήρως προετοιμασμένη η αεράμυνά μας» λέει το Ισραήλ στο ενδεχόμενο πυραυλικής επίθεσης του Ιράν Facebook Twitter
Αναχαίτιση πυραύλων από το ισραηλινό αμυντικό σύστημα «Iron Dome» / Φωτ.: ΕΡΑ (αρχείου)
0

Τα συστήματα αεράμυνας του Ισραήλ είναι πλήρως προετοιμασμένα για οποιαδήποτε επίθεση από το Ιράν, αλλά προς το παρόν δεν έχει εντοπιστεί απειλή, δήλωσε εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού μετά την προειδοποίηση των ΗΠΑ για επικείμενη ιρανική επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους. 

«Το Ισραήλ και οι σύμμαχοί του βρίσκονται σε υψηλή κατάσταση ετοιμότητας και οποιαδήποτε επίθεση από το Ιράν θα είχε επιπτώσεις», δήλωσε ο αντιναύαρχος, Ντάνιελ Χαγκάρι, σε τηλεοπτική ενημέρωση. Κατά τη διάρκεια του σύντομου βιντεοσκοπημένου μηνύματός του, ο Χαγκάρι δήλωσε ότι τα ισραηλινά στρατιωτικά αεροσκάφη «σαρώνουν αυτή τη στιγμή τον ουρανό» για οποιαδήποτε επικείμενη απειλή από το Ιράν.

 

Οι ΗΠΑ αναμένουν ότι η επικείμενη επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ θα μπορούσε να είναι παρόμοια σε έκταση και κλίμακα με εκείνη του Απριλίου, δήλωσε στο CNN Αμερικανός αξιωματούχος. Σε εκείνη την επίθεση, το Ιράν εκτόξευσε ένα κύμα πυραύλων και drones προς το Ισραήλ σε αντίποινα για τον βομβαρδισμό της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό, στη Συρία.

Περισσότερα από 300 βλήματα -μεταξύ των οποίων περίπου 170 μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πάνω από 120 βαλλιστικοί πύραυλοι- εκτοξεύθηκαν προς το Ισραήλ στην επίθεση του Απριλίου, αλλά το «99%» από αυτά αναχαιτίστηκαν από τα συστήματα αεράμυνας του Ισραήλ και τους «εταίρους» του, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό.

*Με πληροφορίες από CNN

 
 
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τατάρ: Απάντησα θετικά στην πρόταση Γκουτέρες για ανεπίσημο δείπνο με Χριστοδουλίδη

Διεθνή / Τατάρ: Απάντησα θετικά στην πρόταση Γκουτέρες για ανεπίσημο δείπνο με Χριστοδουλίδη

Επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να καθίσει στο επίσημο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μέχρι να επιβεβαιωθεί η κυρίαρχη ισότητα και το ισότιμο διεθνές καθεστώς της τουρκοκυπριακής πλευράς
LIFO NEWSROOM