Βιετνάμ: Μητέρα φυλακισμένης blogger αυτοπυρπολείται

Βιετνάμ: Μητέρα φυλακισμένης blogger αυτοπυρπολείται Facebook Twitter
0

Αυτοπυρπολήθηκε η μητέρα μιας διάσημης φυλακισμένης μπλόγκερ από το Βιετνάμ, λίγο πριν γίνει η δίκη της κόρης της που κατηγορείται για προπαγάνδα κατά του κομμουνιστικού καθεστώτος.

Σύμφωνα με πηγές κοντά στην οικογένεια, η μητέρα της 43χρονης Φονγκ Ταν, ανησυχούσε ότι δεν πρόκειται να ξαναδεί την κόρη της η οποία συνελήφθη τον Σεπτέμβριο του 2011 μαζί με δύο άλλους bloggers, και από τότε παραμένει υπό κράτηση. Η Ταν, κατηγορείται, για «παραποίηση της αλήθειας και για δυσφήμηση του κόμματος και του κράτους» επειδή ανέβασε πολιτικά άρθρα στον ιστότοπο της «Ένωσης των ελεύθερων δημοσιογράφων» του Βιετνάμ, που δημιουργήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2007.

"Οι πληγές της ήταν πολύ σοβαρές και πέθανε στο δρόμο προς το νοσοκομείο», δήλωσε για τη μητέρα της blogger ένας καθολικός ιερέας που βρίσκεται κοντά στην οικογένεια.

«Ήταν μια πράξη απελπισίας. Δεν είναι μόνο μια τραγωδία για μια οικογένεια. Πρόκειται για μια τραγωδία για μια ολόκληρη χώρα", είπε ο εκπρόσωπος της οργάνωσης Human Rights Watch, στην Ασία.

Αναφορά στην περίπτωση των τριών φυλακισμένων bloggers στο Βιετνάμ, είχε κάνει και ο Μπάρακ Ομπάμα, το Μάιο, την Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέρι Κουρουμπλής: «Είναι αθώος», λέει ο αδελφός του για το διπλό φονικό πριν μισό αιώνα στη Μελβούρνη

Διεθνή / Πέρι Κουρουμπλής: «Είναι αθώος», λέει ο αδελφός του για το διπλό φονικό πριν μισό αιώνα στη Μελβούρνη

Ο Πέρι Κουρουμπλής είναι ο Ελληνοαυστραλός που συνελήφθη στη Ρώμη για τους ειδεχθείς φόνους δύο γυναικών στην Αυστραλία πριν από 47 χρόνια - Τι δηλώνει ο αδερφός του
LIFO NEWSROOM