ΗΑθηναϊκή Ομάδα Ιστορικών Χορών - Società di Danza Atene με δάσκαλο τον Neville Jason Fahy θα παρουσιάσει ένα μουσικοχορευτικό αφιέρωμα προς τιμήν του μεγάλου φιλέλληνα και ποιητή Λόρδου Βύρωνα, στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την επέτειο των 200 χρόνων από το θάνατό του, στην αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός» την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024 στις 19.30.

 

Συγκεκριμένα, θα παρουσιαστούν χοροί του 19ου αιώνα, αρκετοί εκ των οποίων σε ιστορικές χορογραφίες, ενώ οι χορευτές θα είναι ντυμένοι με ενδυμασίες της εποχής και θα χορέψουν συνοδεία μουσικής σύγχρονων του Λόρδου Βύρωνα μουσικοσυνθετών, όπως Rossini, Paganini, Schubert και Μάντζαρος.

 

Κατά τη διάρκεια της παράστασης θα γίνεται αναφορά στη ζωή και διαδρομή του Λόρδου Βύρωνα και θα δοθεί έμφαση, τόσο στην αγγλική όσο και τη σκωτσέζικη καταγωγή του.

 

Επιπλέον, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει μια επιλογή από σπουδαία ποιήματά του, μελοποιημένα από κλασικούς και σύγχρονους συνθέτες (Mendelssohn, Gounod, Fahy) με την μέτζο σοπράνο Ρόζα Πουλημένου και τον πιανίστα Neville Jason Fahy.

 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΛΟΡΔΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

 

Η Catherine Webster θα απαγγείλει ποίηση, και την παρουσίαση θα κάνει ο Νίκος Βασιλάτος, ενώ στα πλαίσια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί επίσης η έκθεση του καλλιτέχνη Αλεξίου Γκολοβκό με θέμα «Τα ταξίδια του Λόρδου Βύρωνα».

 

* Τη σύλληψη της ιδέας και την επιμέλεια του αφιερώματος έχει ο Neville Jason Fahy.

Οδηγός Τέχνες & Πολιτισμός